Fizioterapi për dhimbjen e gjurit në Tiranë, Shqipëri

Mësoni rreth dhimbjes së gjurit, shkaqeve dhe trajtimeve. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes së gjurit dhe të merrni ndihmë profesionale.

FisioCenter Tirana është një qendër italiane e fizioterapisë dhe Osteopatisë. Klinika jonë ka një eksperiencë shumëvjeçare në fushën e fizioterapisë dhe në të njëjtën kohë drejtohet nga Dr. Andrea Settembrini i specializuar në Itali në në Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë.

Ne ofrojmë shërbime mbështetëse gjithëpërfshirëse, të përshtatura për nevojat e çdo pacienti. Jemi të pajisur me mjetet e nevojshme për trajtimin e çdo klienti. Për më tepër, ne adresojmë shkaqet e problemeve tuaja me teknika të veçanta kiropraktike. 

Ne jemi të gatshëm të përkulemi ndaj nevojave të pacientëve tanë, duke synuar jo vetëm rehabilitimin e tij të rreptë fizioterapik, por edhe mbështetjen e tij të përgjithshme. FisioCenter Tirana ka pajisje moderne që mund të përballojnë lehtësisht çdo lloj trajtimi.

Disa nga shërbimet që ne ofrojmë janë:
Çrregullime muskuloskeletore,të cilat mund të shkaktohen në pjesët ekzekutive dhe mbështetëse të trupit tuaj, të tilla si kockat, muskujt, tendinat dhe ligamentet.

Çrregullime neurologjike,të cilat janë çrregullime të treguara në koordinatorin e lëvizjes - trurin dhe degët e tij.

Fizioterapia sportive,e cila konsiston në rehabilitimin ose forcimin e sportistit të dëmtuar dhe të shëndetshëm.

Synimi ynë është rehabilitimi i menjëhershëm dhe efektiv i pacientit, me kujdes të lartë terapeutik dhe pajisje tejet teknologjike, ku përfshihen makineritë dhe lazerët e teknologjisë më të fundit.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është Fizioterapia e dhimbjes së gjurit?

Dhimbja e gjurit është një simptomë e zakonshme në sëmundje të ndryshme ose për shkak të lëndimeve. Megjithatë, mund të jetë gjithashtu rezultat i përpjekjeve të përbashkëta për shkak të devijimeve anatomike nga standardi natyror. Disa herë flitet për dhimbje kronike, e cila e mundon pacientin dhe e komplikon jetën e tij të përditshme. 

Kur i referohemi lëndimeve të gjurit, periudha e fillimit të programit të fizioterapisë është një faktor i rëndësishëm në raport me kohën e dëmtimit. Në rast se lëndimi sportiv ka të bëjë me një nga elementët anatomikë të gjurit (menisku, ligamentet kruciale, patella), trajtimi është konservativ (medikament, imobilizimi me fashë dhe fizioterapi) ose kirurgjik.

Kushtet dhe faktorët e zakonshëm që mund të shkaktojnë dhimbje janë: këputja e meniskut, këputja ose këputja e ligamentit, kondroplastika, tendoniti, artriti dhe lëndimi ose thjesht përdorimi i tepërt i muskujve që mbrojnë nyjen e ndjeshme. 

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Shkaqet e dhimbjes së gjurit zakonisht ndahen në tre kategori të përgjithshme. shkaqet traumatike, që lidhen me aksidentet, shkaqet degjenerative che sono legate all'età e infine, ma non meno importante, le cause che sono legate alle malattie, come l'artrite reumatoide, varie malattie autoimmuni, e così via. 

Lëndimet traumatike.

 • Lëndimet e ligamenteve të tilla si këputja e ligamentit kruciat anterior ose posterior.
 • Lëndim i kërcit artikular të kofshës, tibisë dhe patelës, si dhe këputje e meniskut.
 • Frakturat e muskujve ose sëmundjet e tendinit, osteokondriti i tibisë (jumper i gjurit).
 • Fraktura të kofshës, tibisë, fibulës ose patelës.

Shkaqet degjenerative.

 • Osteoartriti.

Sëmundjet sistemike.

 • Artrit rheumatoid.
 • Kanceri.
 • Seronegativ për artritin reumatoid.
 • Poliartriti inflamator.
 • Artriti psoriatik.
 • Monoartriti
 • Artriti neuropatik.
 • Osteonekroza.
 • Çrregullime të densitetit të kockave.

Takimi i parë me një fizioterapist është shumë i rëndësishëm sepse do të sigurojë diagnozën e duhur dhe trajtimin e duhur të problemit. 

Gjatë këtij takimi, terapisti fizik do të mbledhë historinë tuaj të detajuar mjekësore në mënyrë që të marrë të gjitha informacionet e mundshme për sëmundjen tuaj. Për më tepër, ai duhet të zbulojë faktorët që përkeqësojnë ose lehtësojnë problemin tuaj dhe çdo histori tjetër mjekësore që mund të kontribuojë në të gjithë problemin e sëmundjes tuaj.

Me informacionin që mbledhin fizioterapistët tuaj, do të kryhet një ekzaminim i synuar. Ky provim mund të përfshijë disa pjesë, si p.sh:

Analiza e ecjes (vlerësimi).

Qëllimi i këtij vlerësimi është identifikimi dhe dokumentimi i problemeve të ecjes.

Palpimi.

Kjo ka të bëjë me përdorimin e duarve për të prekur struktura të ndryshme rreth gjurit dhe për të zbuluar ndonjë anomali ose për të vlerësuar nëse një strukturë është e dhimbshme gjatë procesit të prekjes.

Matja e diapazonit të lëvizjes së kyçit.

Kjo varet nga aftësia e muskujve dhe indeve lidhëse që rrethojnë kyçin për t'u shtrirë, duke ruajtur strukturën e tyre origjinale. Disa mjete përdoren për të matur diapazonin e lëvizjes së një nyjeje. 

Matja e fuqisë.

Ka shumë lidhje të ndryshme të muskujve në zonën e gjurit dhe matja e forcës në zonë mund të ndihmojë në përcaktimin nëse ndonjë dobësi ose çekuilibër muskulor po shkakton dhimbjen e gjurit.

Vlerësoni bilancin tuaj.

Nëse ekuilibri juaj nuk është i saktë, mund të jeni duke ushtruar shumë presion dhe tendosje në gjurin tuaj, gjë që, në fazën përfundimtare, mund t'ju shkaktojë dhimbje.

Matjet e kyçeve - perimetri ose ënjtja.

Ënjtje në nyjen e gjurit mund të ndodhë pas një dëmtimi. Megjithatë, terapisti juaj fizik mund të masë madhësinë e ënjtjes së nyjës së gjurit dhe në këtë rast, ai mund t'ju japë trajtim të drejtpërdrejtë për të ndjekur. 

Pas përfundimit të ekzaminimit të plotë, terapisti fizik mund të punojë me ju dhe të fillojë trajtimin që i përshtatet më së miri rastit tuaj. 

Simptomat ndryshojnë dhe varen nga lloji dhe shkaku i problemit. Megjithatë, ka disa shenja dhe simptoma që përshkruhen më shpesh nga pacientët.

Simptomat themelore të dhimbjes së gjurit janë:

 • Ënjtje dhe ngurtësi.
 • Skuqje dhe ndjesi të ngrohtë në prekje.
 • Dobësi ose paqëndrueshmëri.
 • Zhurma dhe parehati gjatë lëvizjes.
 • Pamundësia për të drejtuar plotësisht gjurin.

Pothuajse secili prej nesh ka ndjerë dhimbje ose tendosje "të pafajshme" të gjurit pas ecjes, kërcimit, largimit ose shpejtësisë në stërvitje. Megjithatë, duhet të dimë se në çfarë pike duhet të ndalojmë dhe të kërkojmë ndihmën e një fizioterapeuti të trajnuar. 

Janë disa shenja që na tregojnë se kur është e nevojshme të vizitojmë fizioterapistin tonë. 

Flamujt e kuq.

Kur një terapist fizik i referohet termit "Flamuri i Kuq", ata po përshkruajnë simptoma ose shenja që janë një tregues i mundshëm se diçka më serioze fshihet pas dhimbjes muskuloskeletore.

Mpirje, ndjesi shpimi gjilpërash ose dobësi të muskujve.

Të gjitha këto janë shenja se “diçka po ndodh” me nervat tuaja. Në momentin që një nerv irritohet nga presioni ose bllokimi kudo në trup, atëherë kjo na jep mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash. 

Dhimbje që zgjat më shumë se 2-3 javë.

Kur dhimbja vazhdon për disa javë pavarësisht pushimit që merrni apo edhe nëse ndaloni së ushtruari, atëherë do të thotë se është koha për të vizituar një fizioterapist profesionist.

Rregulli i shkallës 0/10.

Kjo i referohet në një shkallë 0/10 për vlerësimin e intensitetit të dhimbjes, për shembull sa "keq" ndihet një dhimbje.

Dhimbje e panjohur ose e lokalizuar mirë në një kyç ose kockë.

Nëse jeni duke përjetuar dhimbje të panjohura për ju dhe nuk e keni përjetuar kurrë më parë, atëherë duhet të kërkoni ndihmën e një terapisti fizik të trajnuar.

Nuk ka një numër specifik. Çdo pacient ka një problem të ndryshëm dhe të gjitha seancat duhet të diskutohen dhe vendosen me fizioterapistin tuaj.

Sa herë që një pacient kthehej me të njëjtin problem, pranimi i mospërputhjes ishte i ndryshëm. Kjo definitivisht nuk vlen për rastet e problemeve kronike që duhet të trajtohen në mënyrë të përsëritur, çdo gjashtë muaj për të shmangur çdo shqetësim.

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian