Fizioterapi për marrjen e mendjes "marramendja" në Tiranë

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të marramendjes. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e Marramendjes dhe Vertigos dhe të merrni ndihmë profesionale.

FisioCenter është klinika e parë e fizioterapisë për ushtrime mjekësore e krijuar në Shqipëri. Shefi i kësaj klinike, Dr. Andrea Settembrini, është i specializuar në Osteopatic Spine Center Education të Bolonjës dhe është i vetmi i certifikuar në Shkencat e Lëvizjes në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë. Përveç kësaj, ai është i kualifikuar në çdo lloj fizioterapie sportive.

Kur i referohemi sëmundjes së Dizziness dhe Vertigo, duhet ditur se ajo kërkon një ekzaminim neuroteologjik për të përcaktuar shkaqet e saj, përpara se të jepet ndonjë mjekim. Ne, si klinikë, i kushtojmë vëmendje të veçantë informacionit të saktë të pacientit kur bëhet fjalë për Dizziness dhe Vertigo. 

Ne mund të luftojmë problemet tuaja së bashku dhe do t'ju japim indikacionet më të mira të mundshme, për të pasur një mënyrë jetese të plotë dhe pa probleme. 

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Cila është fizioterapia e Dizziness & Vertigo?

Termi Dizziness mund t'i referohet një sërë simptomash që një pacient mund të ketë, si dhimbje koke, nauze, të fikët, marramendje, etj. Dizziness është një shkak i rëndësishëm, i cili kufizon funksionalitetin e një personi. Kjo lloj sëmundje zvogëlon performancën e personit - në shtëpinë e tij, në familjen e tij, në detyrimet e tij të tjera, si dhe në hobi e kështu me radhë.

Dizziness mund të krijojë gjithashtu një ndjenjë të rreme se ju ose gjërat përreth jush po rrotullohen ose lëvizin. Ky lloji simptomës Dizziness quhet Vertigo. Vertigo zakonisht shkaktohet nga një problem i veshit të brendshëm. Pacienti është pothuajse gjithmonë i vetëdijshëm se këto simptoma janë false dhe në shumicën e rasteve, edhe nëse janë shumë të bezdisshme, nuk janë të rrezikshme. 

Dizziness and Vertigo janë zakonisht për shkak të shkaqeve të thjeshta (për shembull, të qenit në diell, një udhëtim me varkë) ose një sëmundje të veshit. Megjithatë, në raste të rralla shkaku është neurologjik dhe më pas ka simptoma të tjera si vështirësi në të folur, diplopi, mpirje të ekstremiteteve etj.. 

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Shkaqet e Dizziness ndryshojnë:

 • Mund të jetë për shkak të problemeve neuromuskuloskeletore në qafë ose kokë, ose në pjesën tjetër të trupit të njeriut.
 • Mund të ndikohet ose shkaktohet gjithashtu nga shkaqe viscerale, si simptomë parësore ose dytësore, siç janë çrregullimet e sistemit nervor të qarkullimit të gjakut ose autonom për një sërë arsyesh. Në këto raste mund t'i referohemi djersitjes apo edhe të fikëtit.

Shkaqet e Vertigos:

Ka shumë shkaqe që mund të çojnë në Vertigo-paqëndrueshmëri. Më poshtë do të japim një përshkrim të disa prej tyre:

Neuroniti atrial.

Karakterizohet nga një fillim i papritur dhe simptoma të rënda. Përkufizohet nga marrje mendsh dhe të vjella intensive, pushton papritur dhe zgjat nga disa ditë deri në tre javë. Çdo lëvizje e kokës përkeqëson simptomat në fillim dhe kështu pacienti shmang çdo lëvizje.

Vertigo beninje paroksizmale pozicionale.

Karakteristikë e kësaj sëmundjeje është induksioni i simptomave të marramendjes, kur pacienti shtrihet në shpinë me kokën e kthyer anash, përballë labirintit të pacientit. Zakonisht zgjat disa sekonda, megjithëse ndjenja e marramendjes mund të vazhdojë për orë të tëra.

Sëmundja Meniere.

Kjo është një gjendje progresive, e cila mund të kombinojë marramendjen me humbjen e dëgjimit dhe tringëllimë në veshët, këto mund të zgjasin nga 20 minuta deri në 24 orë. Patologjia e sëmundjes është për shkak të rritjes së presionit të endometrit në veshin e brendshëm.

Labirintiti.

Bëhet fjalë për një inflamacion të labirintit, i cili mund të jetë për shkak të veprimit të mikrobeve dhe që shkakton simptoma shumë të forta me probleme si me dëgjimin ashtu edhe me ekuilibrin. Është një gjendje e rëndë dhe kërkon diagnostikim dhe trajtim të hershëm.

Neuroma dëgjimore.

Është një tumor beninj që rritet ngadalë me ritëm të ngadaltë, duke shkaktuar humbje të njëanshme të dëgjimit, tringëllimë në veshët dhe marramendje. Marramendja është kalimtare dhe zgjat nga 30 minuta deri në disa javë. Megjithatë, humbja e dëgjimit është e përhershme dhe në mënyrë progresive përkeqësohet. Prandaj është e rëndësishme që diagnoza të bëhet në kohë.

 

Cilat janë simptomat e Dizziness and Vertigo?

 

Simptomat e Dizziness janë:

 • Sëmundje.
 • Dhimbje koke.
 • Paqëndrueshmëria.
 • Pamje e reduktuar.
 • Visione ridotta.
 • Vertigo.
 • Tërheqje
 • Sëmundja e lëvizjes.
 • Djersitje.
 • Zbehje
 • Lodhje e lehtë 
 • Ndjeheni të lodhur 
 • Përzierje. 
 • Të vjella.
 • Tinguj në vesh.
 • Vështirësi në dëgjim.
 • Ecje marramendëse.
 • Humbje e koordinimit.
 • Lëvizje e pazakontë e syve.

 

Simptomat e Vertigos janë:

 • Humbje e ekuilibrit.
 • Ndjesia e rrotullimit.
 • Dizziness.
 • Dëshironi të lëvizni.
 • Probleme me fokusimin e syve.
 • Marramendje.
 • Përzierje.
 • Të vjella.
 • Probleme me ekuilibrin.
 • Humbja e dëgjimit - në një vesh.
 • Djersitje.
 • Ndjesi lundruese.
 • Ndjenja e titullit të dyshemesë
 • Zhurmë në vesh.

 

Trajtimi i Dizziness and Vertigo.

 

Orari i trajtimit varet nga shkaqet që diagnostikohen se çojnë në Dizziness and Vertigo. Megjithatë, disa nga metodat e trajtimit që mund të përfshihen janë si më poshtë:

 • Procedura e ripozicionimit të kanalit.
 • Parandalimi i migrenës me ilaçe.
 • Ilaçe për të lehtësuar ndjenjat e Dizziness.
 • Medikamente kundër të përzierave.
 • Ushtrime të balancimit për të "ritrajnuar" sistemin nervor.
 • Këshillim dhe terapi kognitive-sjellëse.
 • Në ushtrime në këmbë.
 • Ushtrime në shtrat.
 • Kufizimi i lëvizjes.
 • Terapia e muskujve të lidhur me ekuilibrin.
 • Vertigo e qafës së mitrës e shoqëruar me një çrregullim refleks okulomotor.

 

Çfarë mund të bëjmë?

 

Fizioterapia e specializuar, osteopatia dhe gjimnastika e specializuar mund të ndihmojnë në trajtimin e gjendjes së marramendjes dhe vertigos. FisioCenter Tirana është një klinikë fizioterapie e drejtuar nga Dr. Andrea Settembrini. Ai është i specializuar në Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë. 

Ekipi ynë është i specializuar dhe i trajnuar mirë në specialitete të ndryshme, në mënyrë që të jetë në gjendje të mbulojë në mënyrë efektive dhe efikase të gjithë gamën e shërbimeve të rehabilitimit muskuloskeletor. 

Ne kalojmë çdo simptomë të vetme dhe identifikojmë saktësisht shkakun e problemit që po ju shqetëson. Pas kësaj, ne do t'ju trajtojmë posaçërisht për ju. 

Në fund, ne do t'ju japim informacion të detajuar për shkaqet e Dizziness dhe Vertigo dhe ushtrimet ose ilaçet që duhet të blini për të t’i trajtuar. Ekipi ynë do t'ju japë udhëzime se çfarë të shmangni në aktivitetet tuaja të përditshme.

Mund të na gjeni në via Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e shpinës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë ekspertë. Telefononi në 069 400 30 10 ose email fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian