Shkaqet dhe trajtimet e dhimbjes së ijeve në Tiranë Shqipëri- FisioCenter

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes së ijeve. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes së kofshës dhe të merrni ndihmë profesionale. 

Stafi i trajnuar mirë i FisioCenter Tirana shqyrton çdo rast në thellësi dhe krijon programe unike të terapisë fizike për nevojat tuaja. Teknologjia më e fundit përdoret sipas rregullave strikte të higjienës, si dhe pajisje moderne. Klinika jonë e fizioterapisë drejtohet nga Dr. Andrea Settembrini i cili është i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë, Itali dhe është gjithashtu një mjek i specializuar në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë.  

Në klinikën tonë ofrohen shërbime që synojnë qëndrimin korrekt për një jetë të përditshme komode, larg dhimbjes, pavarësisht moshës. Ekipi i FisioCenter Tirana punon së bashku për t'ju ofruar zgjidhjet më të plota të kujdesit dhe trajtimit. Ne punojmë me motivim, profesionalizëm dhe dhembshuri për t'ju dhënë cilësinë më të lartë të shërbimeve të terapisë fizike.

Ne punojmë së bashku, komunikojmë së bashku dhe në të njëjtën kohë mësojmë së bashku. Klinika jonë ofron një gamë të gjerë shërbimesh të terapisë fizike dhe në këto shërbime përfshihen edhe trajtimet e dhimbjes së ijeve. Pavarësisht problemit, ne gjejmë gjithmonë zgjidhjen e duhur për ju!

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është dhimbja e ijeve?

Dhimbja e ijeve është një nga sëmundjet më të dhimbshme që secili prej nesh mund të përjetojë në një moment në jetën tonë. Kur flasim për të, nënkuptojmë çdo dhimbje në ose rreth nyjës së hipit. Mund të ndodhë në të gjitha gjinitë dhe në të gjitha moshat. Megjithatë, sipas studimeve, më të prirurit janë femrat dhe të moshuarit. Faktorë të tjerë që ndikojnë në këtë gjendje janë lloji i trupit, aktivitetet sportive të individit, si dhe sëmundje të tjera.

Pasi të jetë identifikuar shkaku i dhimbjes suaj të ijeve, terapisti juaj fizik do të sugjerojë trajtimin e duhur.

Për lëndime të vogla dhe dhimbje të lidhura me ushtrimet, trajtimi zakonisht nuk nevojitet dhe kofsha do të kthehet së shpejti në gjendjen e saj normale.

Megjithatë, për kushte më serioze, të tilla si artriti, frakturat dhe nekroza, simptomat do të përkeqësohen derisa të merret trajtimi. Konsultohuni me mjekun tuaj për të ndërtuar planin optimal të trajtimit.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

 

Dhimbja e ijeve mund të shkaktohet nga një hernie ose hernie inguinale. Gratë shtatzëna janë veçanërisht të prirura ndaj këtij dëmtimi, për shkak të presionit të madh që merr muri i tyre i barkut.

Osteoporoza

Njerëzit me osteoporozë janë gjithashtu të prirur të cilët, për shkak të kockave të dobëta, mund të pësojnë fraktura edhe gjatë aktiviteteve të tyre të thjeshta ditore.

** Probleme gjinekologjike.

Tek gratë, dhimbja e ijeve mund të jetë simptomë e një problemi gjinekologjik, siç është endometrioza.

Për dhimbjet që mund të mos lidhen me një gjendje të tillë si artriti, mjeku juaj do t'ju bëjë një sërë pyetjesh, duke përfshirë:

 • Dhimbja përkeqësohet në një moment të ditës?
 • Dhimbja ndikon në aftësinë për të ecur?
 • Kur u shfaqën simptomat e para?

Mund t'ju duhet të ecni që mjeku të vëzhgojë lëvizjen e kyçit. Do të matë lëvizjen e kofshës normale dhe të prekur dhe do të krahasojë dy matjet.

Për të diagnostikuar artritin, mjeku juaj do të urdhërojë analizat e gjakut, urinës dhe lëngut sinovial. Gjithashtu, do të kërkojë teknika imazherike, si p.sh:

 • Rreze X.
 • Tomografia e kompjuterizuar.
 • Rezonancë magnetike.
 • Ultratinguj.
 • Testet imazherike do të ofrojnë imazhe të detajuara të eshtrave, kërceve dhe indeve të tjera.

Plani i trajtimit varet nga shkaku i dhimbjes dhe mund të jetë konservativ ose kirurgjik. Trajtimi konservativ i dhimbjes së ijeve në përgjithësi përfshin:

 • Pushim, me ose pa imobilizim të plotë.
 • Shtrirjen në anën tuaj të kolme.
 • Lehtësues dhimbjesh jo-steroide dhe anti-inflamatorë.
 • Fizioterapi dhe ushtrime forcuese.
 • Antibiotikët kur nevojitet.
 • Barna për rigjenerimin e kërcit në osteoartrit.

Kirurgjia kërkohet për shumë nga rastet që shkaktojnë dhimbje në ije. Sidomos në rastin e një frakture, operacioni duhet bërë sa më shpejt që të jetë e mundur për të shmangur komplikimet, si embolia pulmonare, e cila mund të jetë fatale. Në shumicën e rasteve të operacionit, kryhet artroplastia totale e kofshës (d.m.th., zëvendësimi i kyçit me një artificial). Si masë paraprake, për të shmangur dhimbjet e ijeve dhe kushtet që e shkaktojnë atë, rekomandohet:

 • Humbje peshe mbipeshë dhe obez.
 • Ushtrime – program për forcimin e muskujve.
 • Shmangni aktivitetet që tendosin nyjen e ijeve (për shembull, vrapimi në tokë të pabarabartë).
 • Parandalimi i osteoporozës.
 • Zvogëloni rrezikun e rënies tek të moshuarit (për shembull, korrigjimi i problemeve të shikimit, këpucët që nuk rrëshqasin, ergonomia, asistenca gjatë gjithë orës).

Kontaktoni terapistin tuaj fizik nëse keni dhimbje në ije që zgjat më shumë se disa ditë. Ai do të sugjerojë mënyra për të menaxhuar dhimbjen dhe për të përballuar situatën.

Gjithashtu, kërkoni ndihmë të menjëhershme nëse ija juaj duket e deformuar ose e fryrë ose nëse keni dhimbje të forta.

Ju duhet të shihni terapistin tuaj fizik nëse keni shenjat e mëposhtme:

 • Ju nuk jeni në gjendje të ecni rehat në anën e prekur të trupit tuaj.
 • Dhimbja e ijeve ndodh gjatë natës ose gjatë pushimit.
 • Ju nuk jeni në gjendje të përkulni ijën.
 • Ka ënjtje në zonën e ijeve ose kofshëve.
 • Ka shenja të një infeksioni, duke përfshirë ethe, skuqje dhe ngrohtësi.
 • Përjetoni ndonjë simptomë tjetër të pazakontë. 

Kush thotë se jeni të detyruar të jetoni me dhimbje në ije dhe të përjetoni një mënyrë jetese të vështirë? FisioCenter Tirana është këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni problemin e dhimbjes së ijeve. Terapia fizike është zgjidhja e duhur për të transformuar problemin tuaj dhe për të ndaluar vuajtjen. Ne mund t'ju ndihmojmë të bëni provimin siç duhet dhe në fund të trajtoni dhimbjen e ijeve. 

Qëllimi i terapisë fizike është të forcojë muskujt dhe të rrisë fleksibilitetin duke ruajtur gamën e lëvizjes në nyje dhe duke ulur inflamacionin e krijuar. Në FisioCenter Tirana do të keni qasjen dhe trajtimin më të përshtatshëm dhe kjo sepse ne krijojmë programet më të mira të personalizuara të përshtatshme për nevojat tuaja personale. 

Zakonisht, rekomandohet të shmangni aktivitete të tilla si vrapimi, ushtrimet aerobike dhe sportet që tendosin ijën. Ecja, noti dhe çiklizmi janë aktivitete më të pranueshme pas artroplastikës së ijeve. 

Pasi të jetë identifikuar shkaku i dhimbjes suaj të ijeve, terapisti juaj fizik do të sugjerojë trajtimin e duhur.

Për lëndime të vogla dhe dhimbje të lidhura me ushtrimet, trajtimi zakonisht nuk nevojitet dhe kofsha do të kthehet së shpejti në gjendjen e saj normale.

Megjithatë, për kushte më serioze, të tilla si artriti, frakturat dhe nekroza, simptomat do të përkeqësohen derisa të merret trajtimi. Konsultohuni me mjekun tuaj për të ndërtuar planin optimal të trajtimit.

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian