Fizioterapia e dhimbjes së legenit ne Tirane, Shqiperi

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes së legenit. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes së legenit dhe të merrni ndihmë profesionale.

FisioCenter është spitali i parë dhe i vetëm, deri tani, i certifikuar në Shqipëri. Stafi ynë i jashtëzakonshëm është i trajnuar për të zbuluar dhe trajtuar të gjitha sëmundjet dhe problemet tuaja. Qëllimi i fizioterapisë së legenit është të zhvillojë funksionin e pjesëve të trupit tuaj përmes aktiviteteve dhe ushtrimeve specifike për t'i dhënë fund simptomave tuaja. Pikërisht këtë mund t'ju ofrojë FisioCenter, me ndihmën e specialistëve tanë të trajnuar mirë dhe punëtorë. 

Nën kujdesin e mjekut Andrea Settembrini, shef i klinikës, me licencën e tij në Fizioterapi, jeni në duar të sigurta. Ai është i specializuar në këtë fushë dhe njeh mënyrat e sakta për të trajtuar çdo problem që mund të keni me muskujt ose organet tuaja. Përveç kësaj, ai është i specializuar në Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë dhe i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është fizioterapia e legenit?

Fizioterapia e dyshemesë së legenit është një fizioterapi specifike që përfshin trajtimin dhe vlerësimin e muskujve, duke përfunduar me mosfunksionimin e muskujve dhe të organeve tuaja. Ekzistojnë dy lloje klasifikimesh: muskujt janë shumë të dobët ose shumë të tensionuar.

Ata mund të dobësohen për shumë arsye, por është e nevojshme t'i mbani ato të funksionojnë pa probleme, pasi na japin kontroll për të urinuar dhe për të prodhuar mbështetje për organet tuaja.

Nëse bëhet fjalë për këto probleme, atëherë urinimi do të jetë i dhimbshëm dhe do t'ju duhet të zgjoheni në mes të natës për të përdorur banjën. Qëllimi ynë është të zbulojmë gjendjen dhe problemin e pacientit tonë dhe të arrijmë rezultatin më të mirë të mundshëm.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Si funksionon fizioterapia e legenit?

Përpara se të shkoni në takim, specialisti ju dërgon një paketë për të kuptuar vetë se si është situata dhe gjendja juaj. Pas shqyrtimit të tij, ju jeni të autorizuar për ta vizituar atë. Shumica e terapive zgjasin rreth 45 minuta deri në një orë. Së pari ju duhet të njoftoni terapistin tuaj për sfondin tuaj me problemin tuaj dhe çdo simptomë që mund të keni pasur deri më tani. Më pas, do të bëni një ekzaminim të brendshëm fizik. Kjo i bën shumicën e pacientëve në ankth në fillim, por mjekët tanë do t'ju bëjnë të ndiheni sikur jeni në kontroll dhe rehat. Nëse nuk ndiheni aspak rehat, atëherë nuk keni nevojë t'i bëni këto teste. Përveç këtyre, mund të zgjidhni një opsion tjetër, siç janë organet gjenitale të jashtme. 

Si mund t'ju ndihmojë fizioterapia e dyshemesë së legenit?

Të kesh mosfunksionim të dyshemesë së legenit do të thotë që muskujt e bishtit dhe kockave pubike janë të dobët dhe nuk punojnë së bashku në mënyrën e duhur. Simptomat mund të jenë mjaft të dhimbshme, prandaj do t'ju duhet të shihni një fizioterapist. Fizioterapia mund të zvogëlojë dhimbjen dhe të lehtësojë simptomat, duke ndihmuar gjithashtu që muskujt të punojnë përsëri në mënyrën e duhur. Pas kësaj, do t'ju këshillohet të provoni dhe të filloni aktivitete specifike për të monitoruar rregullimin e muskujve të dyshemesë së legenit. Më pas do të mund të vazhdoni pa problem rutinën dhe aktivitetet tuaja të përditshme. 

Cilat janë simptomat e dyshemesë së legenit?

Stafi ynë profesional është i trajnuar për të trajtuar simptomat e dyshemesë së legenit dhe për t'i minimizuar ato derisa ato të zhduken plotësisht. Disa nga simptomat janë:

  • Probleme urinare – bëhet e dhimbshme kur urinoni. 
  • Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës – Shpina fillon të dhemb; duhet pasur kujdes që të mos ngrihen pesha të rënda dhe në pozicionin kur flini ose uleni.
  • Dhimbje legenit/dhimbje vulvare - Dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale dhe dhimbje të vazhdueshme në zonën e legenit.  
  • Defekimi obstruktiv - Lufta për të evakuar zorrët. 
  • Stresi urinar në mosmbajtje - pikimin e urinës gjatë kohëzgjatjes së vrapimit, teshtitjes ose kollës. 
  • Inkontinenca e flatusit – Momenti kur humbet kontrolli i zorrëve dhe erës. 

Çfarë duhet të dini.

Në shumicën e rasteve, njerëzit nuk dinë të trajtojnë dyshemenë e legenit, sepse nuk kanë informacionin e duhur për të. Siç thonë specialistët, kemi katër klasifikime të çrregullimeve të legenit, të cilat janë:

  1. Problemet e fshikëzës.

Problemet e fshikëzës janë shumë të zakonshme në botën tonë. Kryesisht ata u japin njerëzve një dëshirë të menjëhershme për të shkuar urgjentisht në tualet, veçanërisht kur janë duke fjetur. Kjo ndodh sepse pini shumë pak ose shumë pak dhe ajo që duhet të bëni është të kontrolloni ngjyrën e urinës. Nëse është shumë e lehtë, atëherë ka shumë të ngjarë të pini shumë dhe nëse është më e errët, atëherë duhet të pini më shumë sepse jeni të dehidratuar. 

  1. Prolapsi i fshikëzës.

Kur keni këtë çrregullim, ndjeni presion ose rëndim në zonën vaginale. Fshikëza e rënduar bën që organet tuaja riprodhuese rreth legenit të bien përmes vaginës. Më së shumti diagnostikohet me një ekzaminim të legenit, në të cilin mjeku ju kërkon të kolliteni ose të lëvizni në mënyrë që specialisti të vlerësojë organet tuaja. Thjesht duhet të bëni më shumë ushtrime dhe ndoshta disa operacione, në varësi të simptomave tuaja.

  1. Dhimbje legenit dhe mosfunksionim seksual.

Ky lloj çrregullimi duhet patjetër të diskutohet me specialistin tuaj. Ju duhet t'i tregoni terapistit tuaj fizik se ku saktësisht e ndjeni dhimbjen dhe ku dhemb gjatë kryerjes së aktiviteteve specifike. Simptomat tuaja mund të shihen në momentin kur bëni një ekzaminim të legenit ose test imazherie. 

  1. Probleme me zorrët. 

Me sa duket, jashtëqitja një ose tre herë në çdo tre ditë është normale. Kur duhet ta hetoni është vetëm kur jeni duke shkuar pak a shumë se kaq. Disa nga simptomat do të ishin të vështira, jashtëqitje me gunga ose lëvizje të pazakonta të zorrëve.  

Mund të na gjeni në via Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e shpinës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë ekspertë. Telefononi në 069 400 30 10 ose email fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian