Fizioterapia për Çrregullime Neurologjike - Fizioterapi Profesionale në Tiranë, Shqipëri.

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të çrregullimeve neurologjike. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e çrregullimit tuaj neurologjik dhe të merrni ndihmë profesionale.

Nëse keni ndonjë çrregullim neurologjik, terapia fizike është zgjidhja më e mirë për ju. Kur i referohemi termit çrregullime neurologjike, nënkuptojmë një gjendje të ndryshme që prek sistemin nervor qendror. 

Një gjendje neurologjike mund të jetë dëmtimi i sistemit nervor periferik ose qendror që prek çdo pjesë të trupit. Sëmundjet neurologjike, si goditja në tru, skleroza e shumëfishtë, sëmundja e Parkinsonit, si dhe dëmtimet e nervave periferikë, kafkës (kraniocerebrale) dhe pleksusit brachial i përkasin kësaj kategorie.

Fizioterapistët që ka FisioCenter Tirana trajnohen nga shefi i klinikës. Dr. Andrea Settembrini i cili është i kualifikuar në Fizioterapi dhe e specializuar në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë si dhe i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë. Stafi ynë është i trajnuar dhe i specializuar në trajtimin e pacientëve që vuajnë nga çrregullime neurologjike.

Me seancat e fizioterapisë në FisioCenter Tirana është e mundur të lehtësohen simptomat e çdo çrregullimi neurologjik për të reduktuar çdo vështirësi në lëvizje dhe lëvizje të lirë.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Si fizioterapia bashkohet me neuroterapinë?

Neuro-terapia është një lloj trajtimi me teknika jo invazive. Ai analizon aktivitetin e trurit i cili ndihmon në zbulimin e mënyrave për të përmirësuar çdo lloj çrregullimi neurologjik. Në Neuro-terapinë, një elektroencefalogram (EEG) përdoret për të matur aktivitetin e trurit dhe gjithashtu për të krijuar "harta të trurit". 

Një terapist fizik punon së bashku me një terapist neurologjik për të krijuar planin më të mirë të trajtimit për çdo pacient. 

Një neuroterapist përcakton fushat që kanë nevojë për punë, ndërsa nga ana tjetër, një terapist fizik ndihmon në përmirësimin e këtyre zonave. Nëse dëshironi të përmirësoni funksionet tuaja, të kryeni aktivitete të synuara ose madje të rifitoni shpejt pavarësinë tuaj - atëherë duhet të merrni pjesë në trajtimet e terapisë fizike pas një dëmtimi neurologjik.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Iktus.

Një goditje ndodh kur qarkullimi i gjakut në tru reduktohet ndjeshëm ose ndalet papritur. FisioCenter Tirana mund t'ju ndihmojë të lehtësoni efektet e një goditjeje në tru. Kjo mund të ndodhë duke punuar për të përmirësuar ekuilibrin, ecjen dhe përdorimin e çdo pajisjeje ndihmëse. 

Disa terapi të zakonshme për rehabilitimin pas goditjes janë:
- terapi lëvizjeje e shkaktuar nga shtrëngimi.
- stimulimi elektrik funksional.
- imazhi i motorit.
- mbështetje e pjesshme e peshës trupore.
-teknikat e neuroterapisë - për shembull, biofeedback.

Sklerozë të shumëfishtë.

Disa nga simptomat më të zakonshme të sklerozës së shumëfishtë përfshijnë lodhjen, dhimbjen, problemet e lëvizjes, problemet e shikimit, spazmat e muskujve, ngurtësimin dhe dobësinë. Nëse po kërkoni një mënyrë për t'ju ndihmuar të menaxhoni dhe pakësoni ndonjë nga këto simptoma, atëherë terapia fizike është vendimi i duhur. 

Fizioterapistët që ka klinika jonë, do t'ju ndihmojnë dhe do t'ju sigurojnë shtrirje për të lehtësuar çdo spazma muskulore si dhe ushtrime të synuara që do të rrisin forcën dhe diapazonin tuaj të lëvizjes. 

Ka gjithashtu shumë aktivitete pune që mund të ndihmojnë në ekuilibrin dhe lëvizjen.

Sëmundja e Parkinsonit

Sëmundja e Parkinsonit është një çrregullim neurodegjenerativ progresiv i shoqëruar me mosfunksionim ose humbje të neuroneve dopaminergjike në tru, mungesë të dopaminës dhe formimin e grimcave jonormale të proteinave të trupit Lewy në neurone. Është një sëmundje idiopatike e sistemit nervor, e karakterizuar nga manifestime lëvizjeje dhe moslëvizjeje.

Të folurit konfuz, shprehjet e parregullta të fytyrës dhe dridhjet e forta janë disa nga simptomat më të zakonshme të sëmundjes së Parkinsonit.

Fizioterapia mund të ndihmojë në përmirësimin e këtyre simptomave apo edhe në ngadalësimin e procesit të sëmundjes së Parkinsonit. Fleksibiliteti dhe forcimi mund të përmirësohen gjithashtu. 

Lëndimi i nervave periferikë.

Nervat periferikë mund të dëmtohen në mënyra të ndryshme. Për shembull, nga një aksident, një rënie, një përplasje, nerva të prera, etj. Për fat të mirë, terapia fizike ndihmon në trajtimin dhe zbutjen e simptomave fizike që kanë dëmtimet e nervave periferike. Këto simptoma përfshijnë ngurtësim, inflamacion dhe dhimbje të shoqëruar me dhimbje nervore. 

Në FisioCenter, fizioterapistët tanë janë ekspertë dhe të njohur në fushën e fizioterapisë neurologjike. Ne kemi profesionistë aktivë që përdorin metoda të ndryshme për të trajtuar çrregullimet tuaja neurologjike. Nga ana tjetër, ato janë mbi të gjitha të aksesueshme dhe me një perceptim të plotë të vështirësive të përditshme që mund të hasni. 

Ekspertët tanë neurologjikë mund t'ju ndihmojnë me gjendjen tuaj neurologjike dhe t'ju ofrojnë planin më të mirë të mundshëm të trajtimit për sëmundjet tuaja personale. 

Programi i rehabilitimit që ofron klinika jonë është dinamik dhe përditësohet vazhdimisht sipas nevojave të pacientit dhe zhvillimit terapeutik të tyre. 

Mos hezitoni të na kontaktoni dhe të kërkoni një takim. Do të keni mundësinë të takoni stafin tonë të përkushtuar, i cili do të menaxhojë më së miri simptomat tuaja neurologjike. Në fund, jini të sigurt se do t'i arrini qëllimet tuaja fizike.

Goditja ishemike mund të jetë trombotike ose embolike. Në një goditje trombotike, një mpiksje gjaku formohet brenda një arterie të trurit, ashtu si në një infarkt akut të miokardit me arteriet e zemrës. Mpiksja zakonisht formohet në një zonë të enëve të gjakut me pllaka ateroskleroze të formuara nga depozitat yndyrore.

Në episodin embolik, mpiksja e gjakut “udhëton” përmes qarkullimit të gjakut dhe përfundon duke mbyllur lumenin e enëve të gjakut. Origjina është zakonisht nga zemra, për shembull në fibrilacionin atrial. 

Qoftë trombozë apo emboli, rezultati është i njëjtë: trurit i mungon gjaku dhe rrjedhimisht oksigjeni dhe lëndët e tjera ushqyese. Kjo shkakton nekrozë të asaj zone të trurit që korrespondon me enën e bllokuar. Kjo zonë nuk funksionon siç duhet, duke rezultuar në një deficit neurologjik përkatës, për shembull dobësi në krahë ose këmbë, vështirësi në të folur, ulje të shikimit, etj. Nëse zona e trurit është e madhe, atëherë ënjtja shtyp të gjithë trurin dhe pacienti humbet vetëdijen (bie në koma) me një rrezik të qartë për jetën e tij.

Një atak ishemik kalimtar ka saktësisht të njëjtat simptoma si një goditje tipike, i vetmi ndryshim është se simptomat largohen vetë (pa asnjë trajtim) brenda pak minutash. Është si një "goditje paralajmëruese".

Kjo mund të shihet si një kërcënim, por edhe si një mundësi. Kërcënuar sepse 1/3 e pacientëve me një goditje kalimtare do të zhvillojnë më vonë një goditje të përhershme. Mundësi, sepse nëse zbatohet trajtimi korrekt parandalues, zvogëlohet mundësia e sëmundjes. 

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian