Fizioterapia për dhimbjet e bërrylit, kyçit dhe dorës në Tiranë - FisioCenter

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes së bërrylit, kyçit dhe dorës. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes së bërrylit, kyçit dhe dorës dhe të merrni ndihmë profesionale.

Nëse po përjetoni dhimbje në bërryl, kyç ose dorë si rezultat i një dëmtimi, sëmundjeje ose ndonjë gjendjeje tjetër, terapia fizike mund t'ju ndihmojë të zgjidhni problemin tuaj dhe të udhëheqni një mënyrë jetese më të mirë. Ju përdorni bërrylin, kyçin e dorës dhe duart mijëra herë në ditë. Mendoni për rutinën tuaj tipike të mëngjesit dhe do të kuptoni se duart, bërrylat dhe kyçet tuaja kryejnë lloje të ndryshme lëvizjesh gjatë gjithë ditës.

Tani, imagjinoni se keni rutinën tuaj të përditshme të dhimbjes. Dhimbja do t'i bëjë të dhimbshme detyrat tuaja të thjeshta të përditshme, si dhe mund ta keni të vështirë të lëvizni në shtëpi në mënyrë të pavarur. 

Fatmirësisht, terapia fizike mund të lehtësojë dhimbjen tuaj ose madje t'ju bëjë të shëroheni plotësisht. FisioCenter është zgjedhja e duhur nëse kërkoni një fizioterapist të licencuar dhe profesionist. Klinika jonë drejtohet nga Dr. Andrea Settembrini i cili është i specializuar në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë. FisioCenter është e vetmja qendër e certifikuar e terapisë fizike në Shqipëri dhe ka fizioterapistët më me përvojë.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Cilat janë simptomat që duhet t'i kushtoj vëmendje?

Çdo person ka lloje të ndryshme simptomash kur bëhet fjalë për dhimbje në ekstremitet. Dikush mund ta konsiderojë nivelin e dhimbjes së tij si të lehtë ose të rëndë, kjo mund të nënkuptojë se dhimbja mund të vijë dhe të shkojë në pika të ndryshme gjatë ditës. 

Nëse keni një dëmtim të vogël, atëherë mund të përjetoni dhimbje afatshkurtër. Nga ana tjetër, dhimbja afatgjatë ose dhimbja kronike mund të shkaktohet nga një sëmundje ose ndonjë faktor tjetër themelor.

Disa simptoma të tjera të ndryshme që mund të shoqërojnë dhimbjen mund të përfshijnë mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash në ekstremitete - kryesisht në gishta. Kjo lloj dhimbjeje mund ta bëjë të vështirë për ju kryerjen e rutinës tuaj normale, apo edhe punën dhe kryerjen e detyrave tuaja të përditshme. Kjo gjithashtu varet nga solemniteti i gjendjes suaj.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Ka një numër të madh arsyesh pse mund të keni dhimbje në ekstremitetin e sipërm. Në një vend më të ulët, mund të gjeni një listë të disa kushteve të zakonshme që mund të jenë shkaku i dhimbjes suaj.

Artriti.

Artriti mund të shfaqet në disa lloje. Edhe pse zakonisht shkaktohet nga lëvizjet e përsëritura ose nga një dëmtim që mund të prekë kërcin në nyjet e bërrylit, kyçit të dorës dhe dorës. Terapia fizike mund të ndihmojë në përmirësimin e lëvizjes së kyçeve, zvogëlimin e inflamacionit dhe forcimin e muskujve mbështetës përreth.

Sindroma e tunelit kubital (CTS).

Nëse presioni i duhur nuk ushtrohet në tunelin kubital dhe nervat përreth, rezultati mund të shkaktojë dhimbje, mpirje dhe ndjesi shpimi gjilpërash, veçanërisht në unazën dhe gishtat e vegjël.

Sindroma e tunelit kubital është një formë e dëmtimit të kompresimit nervor. Ky lloj dëmtimi mund të çojë në dhimbje në bërryl, kyç dhe dorë. 

Sforcimet ose ndrydhjet.

Dhimbja mund të ndodhë si rezultat i një tendosjeje ose ndrydhjeje në bërryl, kyç ose dorë. Një tendosje është një formë e dëmtimit të muskujve ose tendinit, ndërsa nga ana tjetër një ndrydhje i referohet kryesisht ligamenteve, të cilat lidhen kockë me kockë. 

Ky lloj dëmtimi mund të shkaktohet nga një shtrirje e shpejtë e ligamenteve ose tendinave. 

Bursit i bërrylit.

Në fund të bërrylit tuaj, mund të gjeni një qese të mbushur me lëng që quhet "bursa". Ky lëng shërben si jastëk për kockën e bërrylit ose ndryshe, e ashtuquajtura “ulna”. Kur bursa shkurtohet, për shkak të një dëmtimi ose lëvizjeje të përsëritur, atëherë mund të çojë në dhimbje ose ënjtje. Ky është një kusht i zakonshëm për studentët dhe atletët.

Bërryl i tenisit ose bërryli i golfit.

Ashtu si njëri-tjetri, ato janë rezultat i lëndimeve të përsëritura dhe mund t'i atribuohen një sërë detyrash, jo vetëm sporteve që kanë emrin. 

Bërryli i tenisit është dhimbje e ndjerë në aspektin anësor ose të jashtëm të bërrylit. Nga ana tjetër, bërryli i lojtar golfi i referohet dhimbjes në aspektin medial ose të brendshëm të bërrylit. 

Fizioterapia është zgjidhja dhe mënyra e duhur e trajtimit për të dyja këto gjendje. Kjo ndodh sepse rikthen kufizimet e nyjeve dhe indeve të buta që shkaktojnë tendosje të tendinit dhe, në të njëjtën kohë, redukton shpejt inflamacionin.

Nëse përjetoni ndonjë nga simptomat e përmendura më sipër, të shkaktuara nga këto kushte, duhet të kontaktoni sa më shpejt që të jetë e mundur me FisioCenter Tirana dhe të rezervoni një takim.

Në shumicën e rasteve të dhimbjes së bërrylit, kyçit të dorës dhe dorës, trajtimet me fizioterapi mund të eliminojnë nevojën për qetësues të dëmshëm të dhimbjes ose procedura kirurgjikale ndërhyrëse për çdo gjendje që dëmton nervin, siç është sindroma e tunelit karpal.

FisioCenter Tirana ka pajisje moderne dhe trajtime të avancuara të personalizuara që mund t'ju ndihmojnë të lehtësoni dhimbjen dhe t'i ktheheni jetës suaj normale. Pavarësisht se cili është shkaku i dhimbjes së bërrylit, kyçit ose dorës, terapia fizike mund t'ju ndihmojë!

Fizioterapistët e Fisio Center janë të specializuar dhe të trajnuar për të përmbushur të gjitha nevojat tuaja, ndërsa ju mund të zgjidhni planin e trajtimit të personalizuar që i përshtatet më së miri nevojave tuaja specifike. Në FisioCenter jeni tashmë në duar të sigurta!

Ndryshimi mbresëlënës mund të arrihet me një proces kompleks që përfshin një dietë të shëndetshme dhe 2 deri në 3 stërvitje në javë. Rezultatet e dukshme shfaqen pas 10 seancave të para.

Ka raste në të cilat një seancë e vetme mund të çojë në një remision të përhershëm të simptomave. Megjithatë, zakonisht kërkohen më shumë seanca për një efekt terapeutik të përhershëm.
Numri i vizitave zakonisht varet nga natyra dhe kohëzgjatja e gjendjes. Në problemet më pak kronike, trajtimi i shkurtër (disa ditë deri në javë) zakonisht është i mjaftueshëm. Për gjendjet më kronike, shpesh kërkohen 1-2 seanca në javë për disa muaj për të arritur stabilitet.

Përfitimet e terapisë fizike janë të shumta dhe të rëndësishme. Fizioterapia trajton dhimbjen dhe rikthen lëvizjet me mjete natyrale pa rrezikun e efekteve anësore dhe me formën e duhur terapeutike bën rehabilitimin total të problemit, në shumicën e kushteve.

Rehabilitimi i problemit tuaj nuk përfundon me përfundimin e trajtimeve. Fizioterapistët, në varësi të problemit, e trajnojnë pacientin dhe e udhëzojnë nëpërmjet ushtrimeve terapeutike. Kjo ndodh në mënyrë që pacienti të jetë funksional dhe i shëndetshëm në përditshmërinë e tij dhe pas trajtimit. Kjo ndodh në mënyrë që të njëjtat simptoma të mos përsëriten.

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian