Fizioterapia per paralizën së fytyrës - FisioCenter Tirane

Mësoni rreth paralizës së fytyrës, shkaqeve dhe trajtimeve. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e paralizës suaj të fytyrës dhe të merrni ndihmë profesionale.

Paraliza e fytyrës ka të bëjë me nervat tuaja, në këtë moment ato dëmtohen dhe ju humbni lëvizjen në fytyrën tuaj sepse ato dobësohen. Kjo është një fushë, në të cilën do të gjendeni plotësisht në duart e të vetmes të certifikuar dhe të autorizuar në klinikën sportive, FisioCenter për t'u larguar plotësisht të trajtuar. 

Stafi ynë i jashtëzakonshëm, me ndihmën e fizioterapistit më të mirë dhe të vetëm të diplomuar, Andrea Settembrini, është gati dhe i kualifikuar për të gjetur zgjidhjen e problemit tuaj dhe për t'ju çliruar nga çdo vuajtje që mund të keni. Dr. Andrea është i specializuar në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë (për 5 vjet) dhe i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë, që do të thotë se ai është i përgatitur t'ju ndihmojë me çdo gjë që ju nevojitet ndërsa jeni nën kujdesin e tij. 

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Llojet e trajtimit të paralizës së fytyrës.

Paraliza e fytyrës është një çrregullim që mund të trajtohet në çdo mënyrë, me ose pa kirurgji. Trajtimet me kirurgji janë: 

 1. Neuroliza selektive - Kjo përfshin prerjen e muskujve dhe nervave që janë me defekt, duke rezultuar në të mos jetë problem për të shkaktuar paralizë të fytyrës.
 2. Kirurgjia e ringjalljes së fytyrës - Ky trajtim mund të rikthejë aftësinë për të buzëqeshur pa probleme, edhe kur një nerv mund të shkaktojë paralizë të fytyrës. 
 3. Kirurgjia e fytyrës – Ka disa procedura për ta ndihmuar atë të rifitojë stabilitetin e saj, si: ngritja e fytyrës, heqja e vetullave, operacioni i qepallave etj...

Trajtimet pa kirurgji: 

 1. Mbushësit dermatologjikë - Specialisti juaj do t'ju rekomandojë këtë trajtim për të rikthyer volumin që keni humbur nga muskujt dhe për t'ju ndihmuar të rifitoni ekuilibrin tuaj.
 2. Kimio denervimi - Ky është injektimi i toksinës botulinum që bëhet në nervat tuaja që komandojnë muskujt e fytyrës tuaj.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Është një sëmundje që ka tendencë të bëjë që fytyra të bjerë jashtë. Ajo që ndodh është se ka inflamacion dhe ënjtje të nervave që kontrollojnë muskujt e fytyrës. Zakonisht është i përkohshëm dhe zgjat rreth gjashtë muaj, duke u përmirësuar gjatë javëve, megjithëse disa njerëz mund të kenë simptomat e tij për pjesën tjetër të jetës së tyre. Ky çrregullim mund të prekë njërën ose të dyja anët e fytyrës dhe nuk lejon përdorimin e asnjë shprehjeje të fytyrës. Nuk ka një kohë të caktuar për të ndodhur, thjesht ndodh papritur ose fillon të shfaqë simptoma me kalimin e muajve.

Paraliza e fytyrës ka shkaqe të shumta pse mund të ndodhë. Më së shumti lidhet me një infeksion viral dhe ka disa viruse që lidhen me paralizën e fytyrës. Më poshtë do të gjeni disa nga shkaqet e paralizës së fytyrës. 

 1. Paraliza e Bell-it.

Paraliza e Bell është forma më e zakonshme e paralizës së fytyrës me shumë dukuri në vit. Deri më tani, askush nuk i di arsyet e sakta pse shfaqet ky çrregullim, megjithatë ne e dimë se ai zhduket pas gjashtë muajsh për shumicën e pacientëve. Paraliza e Bell rezulton në inflamacion të nervave të fytyrës, gjë që çon në paralizë të pjesshme të fytyrës. 

 1. Iktus. 

Një tjetër sëmundje e zakonshme e paralizës së fytyrës është goditja në tru. Kjo ndodh kur ka një mosfunksionim me muskujt e trurit. Truri dëmtohet kur ka mungesë oksigjeni ose kur ka presion mbi qelizat e trurit për shkak të një hemorragjie. Në çdo situatë, qelizat e trurit vriten pas disa minutash. 

 1. Neurosarkoidoza. 

Ky çrregullim është situata inflamatore që ndodh kur sistemi ynë imunitar ka një përgjigje të pakontrolluar, e cila quhet sarkoidozë. Kjo prek kryesisht mushkëritë, ndërsa neurosarkoidoza çon në inflamacion të trurit ose nervave. Simptomat e saj nuk shfaqen menjëherë, ato shfaqen pa paralajmërim, në mënyrë të papritur. 

 1. Sëmundja Lyme.

Sëmundja Lyme është sëmundja në të cilën insektet lënë baktere te njerëzit vetëm duke i kafshuar. Kur merrni Lyme, duhet të dini se në cilën fazë të infeksionit jeni, në varësi të simptomave që keni. Kur keni këtë sëmundje, zakonisht merrni antibiotikë për ta luftuar atë.

Paraliza e fytyrës ka disa simptoma, të cilat në një moment mund ta bëjnë të qartë se diçka nuk është në rregull. Disa prej tyre do të renditen më poshtë. Nëse ndodh ndonjë prej tyre, duhet të telefononi mjekun tuaj.

 • Konfuzion
 • Marramendje.
 • Rrëmbimi.
 • Dhimbje brenda ose pas veshit.
 • Vështirësi për të ngrënë ose për të folur.
 • Paraliza e fytyrës në njërën anë.
 • Humbje e koordinimit.
 • Këmbët dhe krahët dobësohen në njërën anë të trupit.
 • Qasje e reduktuar.

Paraliza e Bell-it nuk është e përhershme. Zakonisht, ky çrregullim tenton të përmirësohet brenda dy javësh dhe rikuperohet plotësisht pas 3 muajsh. Njerëzit marrin lëvizjen e plotë dhe funksionin e fytyrës, nëse nuk e bëjnë, normalisht do të thotë se kanë funksion jonormal të fytyrës, por kjo nuk është një sëmundje e pashërueshme, ka disa mënyra për ta trajtuar atë. 

Nëse paraliza e fytyrës tuaj nuk është shëruar plotësisht, mos u shqetësoni. Ka shumë mundësi për ta trajtuar atë nëse më në fund jeni në gjendje të njihni plotësisht çrregullimin që keni. Pas kësaj, specialisti juaj do të ketë njohuri për të sugjeruar se cilat opsione janë më efektive për trupin tuaj dhe mund t'ju ndihmojnë të minimizoni paralizën e fytyrës tuaj deri në rikuperimin e plotë.

Po, mund të flasësh edhe pse me shumë vështirësi. Paraliza e fytyrës e bën më të vështirë dhe të paqartë kur përpiqesh të flasësh, por nuk e heq aftësinë për të folur. Buzët tuaja bëhen të dobëta si dhe muskujt e faqeve, vetëm se ato gjithashtu mund të pakësohen ose humbasin.  

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian