Terapia Kraniosakrale në Tiranë, Shqipëri - FisioCenter Tirana

Shërbim Profesional i Osteopatisë Karniosakrale nga Dr. Andrea Settembrini, i licencuar në Fizioterapi dhe i specializuar në OSBE. 

Sipas atyre që e praktikojnë, është manipulimi i butë i kafkës dhe sakrumit për të lehtësuar lëvizjen e lirë të lëngut cerebrospinal.

Terapia Kraniale është një metodë terapeutike që synon të rivendosë funksionalitetin e sistemit nervor duke forcuar mekanizmin mbrojtës natyror të trupit. Aplikohet me manipulime të buta, të rendit 5 gram, nga një terapist i trajnuar në mënyrë të përshtatshme në pjesë të trupit si kockat e kafkës, në kockat e fytyrës, në të gjithë shtyllën kurrizore deri në sakrum dhe në përgjithësi në të gjitha zonat e trupit ku vërehet funksionalitet i kufizuar. 

Zhvilluesi i terapisë kraniale është Dr. John Upledger, një osteopat, i cili ishte një studiues klinik dhe profesor në Universitetin Shtetëror të Miçiganit. Ai krijoi Institutin Upledger dhe përmes tij kjo metodë u mësohet terapistëve në të gjithë botën.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë mund të pritet nga një seancë e Terapisë Kraniosakral (CTS)?

Terapia Kraniosakrale është një metodë trajtimi e ngjashme me terapinë e masazhit. I vetmi ndryshim është se ju qëndroni të veshur. 

Ju do të filloni seancat tuaja të trajtimit me një konsultë me terapistin tuaj fizik, i cili do t'ju ndihmojë të identifikoni zonat problematike. Disa metoda që përdoren për të rritur relaksimin tuaj janë muzika e butë dhe ndriçimi i ulët.

Terapisti fizik përdor teknika dhe metoda të presionit të butë për të vlerësuar ekzistencën e çdo ndërprerjeje dhe/ose kufizimi që mund të jetë në sistemin tuaj. Këto teknika mund të ndihmojnë muskujt dhe organet tuaja të lehtësojnë natyrshëm stresin. Këto metoda do të përmirësojnë funksionimin e trupit tuaj. Pas kësaj terapie pacientët ndihen të relaksuar. 

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Pyetjet e bëra më shpesh

Pothuajse të gjithë mund të përfitojnë nga Terapia Kraniosakrale. Por, për të marrë një ide të plotë dhe korrekte, duhet të konsultoheni me fizioterapistin tuaj. 

Ju do të duhet të shtyni seancën tuaj nëse keni përjetuar ndonjë nga simptomat ose sëmundjet e mëposhtme dhe nuk jeni liruar nga metodat e trajtimit nga fizioterapisti juaj duke përfshirë:

 • Tronditje cerebrale.
 • Ënjtje e trurit.
 • Defekte strukturore në tru i vogël si keqformimi Arnold-Chiari.
 • Aneurizma e trurit.
 • Lëndimi traumatik i trurit.
 • Mpiksjen e gjakut.
 • Çdo çrregullim që shkakton paqëndrueshmëri në presionin, rrjedhjen ose akumulimin e lëngjeve të trurit.

Kjo qasje terapeutike, falë faktit se forcon mekanizmat natyrorë të mbrojtjes së trupit tonë, mund të jetë edhe një mjet kyç terapeutik në trajtimin efektiv të simptomave, si p.sh.:

 • Dhimbje kronike në qafë, shpinë dhe bel.
 • Pagjumësi.
 • Humbje e nuhatjes, e shijes.
 • Tringëllimë tek veshët.
 • Migrena.
 • Dhimbje koke.
 • Problemet e artikulacionit temporomandibular.
 • Brux (kërcitja e dhëmbëve gjatë gjumit).
 • Fibromialgji dhe çrregullime të tjera të indit lidhor.
 • Çrregullime hormonale.
 • Depresioni.
 • Stresi dhe problemet e stresit të lidhura me stresin.
 • Çrregullimi i stresit post-traumatik.
 • Çrregullime emocionale.
 • Kolik
 • Autizmi.
 • Çrregullime të sistemit nervor qendror.
 • Lëndimet traumatike të trurit dhe palcës kurrizore.
 • Çrregullime të koordinimit motorik.
 • Probleme ortopedike.
 • Skolioza.
 • Çrregullimet e fëmijërisë.
 • Probleme-vështirësi në të nxënë, disleksia.
 • Mosfunksionim postoperativ.
 • Çrregullime neurovaskulare.
 • Çrregullime imune.
 • Sindroma komplekse e dhimbjes e një zone të caktuar.
 • Sklerozë të shumëfishtë.
 • Nevralgji.
 • Sëmundjet neurodegjenerative.
 • Iktus.
 • Sindroma e artikulacionit temporomandibular.
 • Sindroma post tronditëse.
 • Epilepsia.
 • Çrregullim i të folurit.

Shërbime dhe trajtime të tjera nga klinika jonë

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian