Fizioterapi per dhimbjen e kokës në Tirane, Shqiperi

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes së kokës. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes së kokës dhe të merrni ndihmë profesionale. 

Dhimbjet e kokës prekin rreth 47% të popullsisë së botës, kështu që të gjithë duket se vuajnë nga dhimbje koke kronike në një moment të jetës së tyre. Disa lloje dhimbje koke janë po aq të thjeshta sa ndjesi shpimi gjilpërash në tempujt që vijnë dhe shkojnë. Të tjerët mund të jenë aq të dhimbshëm sa t'ju dënojnë në një dhomë gjumi të errët për orë të tëra ose ndoshta për ditë të tëra.

Dhimbjet e kokës mund të jenë jashtëzakonisht shkatërruese në jetën tonë të përditshme dhe injorimi i problemit do të ketë pasoja afatgjata. Mbështetja në ilaçe pa recetë jo vetëm që do të kufizojë efektivitetin e tyre në trajtimin e të gjitha llojeve të dhimbjeve, por gjithashtu do të rrisë rrezikun e varësisë, problemet e mëlçisë dhe do të lejojë që arsyeja themelore të rrënjoset më fort. Por, a jep fizioterapia lehtësim të dhimbjes së kokës?

Patjeter qe po! Fizioterapia është një nga trajtimet më efektive të dhimbjes së kokës dhe padyshim që mund të bëjë një ndryshim në jetën tuaj. Për të gjithë ata që paraqiten me dhimbje koke, FisioCenter Tirana përpiqet të arrijë standardin e artë në kujdesin klinik dhe rezultate cilësore. Dallimi ynë kryesor është se ne fokusohemi në nivelin më të lartë të rehabilitimit fizik të simptomave të dhimbjes së kokës.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Dhimbja e kokës - Cfarë duhet të dini?

Dhimbja e kokës është një formë e komplikuar e dhimbjes. Shumë njerëz ankohen për dhimbje ose tension në pjesën e sipërme të qafës kur kanë dhimbje koke. Siklet mund të shtrihet në pjesën e pasme të kokës, në tempujt, ballin ose prapa syve kur përkeqësohet.

Lëvizja e qafës ose përkulja përpara për një periudhë të gjatë tenton të përkeqësojë gjendjen. Kjo ndodh sepse nervat në pjesën e sipërme të qafës janë të lidhur me nervat në kokë dhe fytyrë. Dhimbja e kokës mund të shkaktohet nga një problem në nyjet e sipërme të qafës ose muskujt.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Simptomat e dhimbjes së kokës.

Simptomat e zakonshme të një dhimbje koke përfshijnë:

 • Dhimbje në shpinë dhe në bazën e kafkës, ndonjëherë duke u shtrirë në qafë dhe midis teheve të shpatullave.
 • Dhimbje prapa vetullave dhe ballit.
 • Ngurtësi në qafë.
 • Përzierje.
 • Të vjella.
 • Ndjeshmëria ndaj dritës dhe zërit.

Format e ndryshme të dhimbjes së kokës dhe shkaqet e tyre. 

Dhimbja e kokës nuk shfaqet nga hiçi. Sikleti zakonisht shkaktohet nga diçka në trup dhe dhimbjet e kokës nuk bëjnë përjashtim. Qëllimi është të kuptoni pse ndjeni dhimbje. 

Shumë gjëra mund të shkaktojnë dhimbje koke, të cilat mund të shfaqen papritur ose gradualisht. Ashpërsia dhe natyra e simptomave tuaja mund të variojnë nga ngurtësi e moderuar deri në simptoma më të rënda që mund të ndërhyjnë në jetën tuaj profesionale dhe personale.

Hapi i parë në klasifikimin e një dhimbje koke është të kuptoni nëse është parësore apo dytësore. Një dhimbje koke parësore është ajo në të cilën dhimbja e kokës është simptoma kryesore dhe dhimbja është një simptomë e dhimbjes së kokës. Një dhimbje koke dytësore ndodh kur dhimbja është një simptomë e një problemi themelor që duhet të trajtohet për të lehtësuar shqetësimin.

Dhimbjet e kokës klasifikohen në tre kategori:

Dhimbje koke cervikale.

Dhimbja në kokë, nofull, ballë, veshë ose në pjesën e prapme të syve zakonisht lidhet me tre vertebrat e para të qafës së mitrës. Pacientët janë shpesh nga mosha 20 deri në 60 vjeç, megjithatë mund të prekë këdo në çdo moshë. Trajtimi manual i dhimbjes së kokës është një formë efektive e fizioterapisë. Dhimbja e qafës dhe ngurtësimi në mëngjes, si dhe të përzierat dhe marramendja, janë simptoma të mundshme. Personat që vuajnë nga dhimbje koke do të përfitojnë nga terapia manuale në bazën e kafkës dhe në të gjithë zonën e qafës. 

Çfarë e shkakton një dhimbje koke të qafës së mitrës?

 • Qëndrimi jo i shëndetshëm (koha e kaluar para ekranit, shtrirja, puna me kompjuter, etj.)
 • Goditje e lehtë
 • Aktivitete që kërkojnë shumë ngritje.

Dhimbje koke nga tensioni.

Një dhimbje koke tensioni prek të gjithë kokën dhe ndihet sikur një brez i ngushtë është përdredhur rreth saj. Dhimbjet e kokës nga tensioni shkaktohen nga muskujt e tensionuar në kokë dhe qafë dhe mund të vazhdojnë për orë të tëra apo edhe ditë. Presioni mund të shtrihet në pjesën e pasme të qafës dhe të gjenerojë dhimbje në ballë, duke i ngatërruar ato me migrenën. 

Cilat janë shkaqet e dhimbjeve të kokës nga tensioni? 

 • • Sëmundje (ftohje ose grip). 
 • • Uria.
 • • Lodhja. 
 • • Trauma e kokës. 
 • • Tërheqja e kafeinës. 
 • • Shumë kohë duke i ngulur sytë në kompjuter. 

Migrenë.

Dhimbja e migrenës prek vetëm njërën anë të kokës: majtas ose djathtas. Një migrenë rrallë mbështjell të gjithë kokën. Kjo dhimbje koke e njëanshme është një gjendje që mund të përsëritet nëse nuk trajtohet. Simptomat më të zakonshme janë dridhjet, të përzierat, ndjeshmëria ndaj zhurmës dhe dritës dhe vështirësia në përqendrim. Reduktimi i niveleve të serotoninës është faktori më i zakonshëm që kontribuon në këtë lloj dhimbje koke.

Cilat janë shkaqet e migrenës? 

 • • Tingëllon rrëqethëse. 
 • • Dritat që janë të ndritshme ose ndezëse. 
 • • Ndjeshmëritë ndaj ushqimit. 
 • • Ndryshimet klimatike.
 • • Ndryshimet hormonale.
 • • Të mos ngrënit mjaftueshëm. 
 • • Dehidratim.

Trajtimi i dhimbjes së kokës.

Një intervistë e detajuar dhe vlerësim fizik janë hapat e parë në çdo konsultim për pacientët që vuajnë nga dhimbje koke, për të përjashtuar çdo shkak apo lloj dhimbje koke që mund të mos jetë e përshtatshme për trajtimin fizioterapi dhe për të vendosur masat bazë për të ndjekur ecurinë e pacientit. Pas vlerësimit, fillon trajtimi i pacientit, zakonisht duke përfshirë përdorimin e teknikave të specializuara të terapisë manuale në shpinë cervikale të pacientit.

Fizioterapisti ynë përcakton shkakun e dhimbjes së kokës dhe rekomandon trajtimin më të mirë për ju. Opsionet e trajtimit ndryshojnë në varësi të nevojave tuaja dhe stilit të jetesës, por ato mund të përfshijnë: 

 • Manipulimi dhe mobilizimi i kyçeve dhe muskujve të qafës.
 • Trajtimi
 • Shtrirja dhe forcimi i muskujve të qafës.
 • Masazh i muskujve të tendosur të qafës dhe shpatullave.
 • Ultratinguj dhe elektroterapi.
 • Ushtrime funksionale dhe rehabilituese.
 • Vlerësimi postural, korrigjimi dhe këshillimi.

Vetë-trajtim për të lehtësuar dhimbjet e kokës.

Ja si ta menaxhoni vetë dhimbjen e kokës:

 •  Qëndroni të hidratuar.
 •  Hani me mençuri.
 •  Flini mire.
 •  Përmirësoni qëndrimin tuaj.
 •  Aktiviteti fizik i rregullt.
 •  Ulja e stresit.
 • Angazhohuni në hobet tuaja të preferuara.

Mund të na gjeni në rrugën Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e kokës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë me përvojë. Telefononi në 069 400 30 10 ose duke na shkruar në adresën e email në fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian