Fizioterapia për dhimbjen para/pas lindjes në Tiranë, Shqipëri - FisioCenter Tirana

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes para & pas lindjes. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes tuaj para ose pas lindjes dhe të merrni ndihmë profesionale. 

Klinika moderne e fizioterapisë e FisioCenter Tirana ofron mbështetje të personalizuar dhe të plotë shkencore, duke aplikuar metoda moderne rehabilitimi. Ne mbulojmë të gjitha nevojat tuaja me përgjegjësi dhe siguri gjatë trajtimit të periudhës antenatale dhe pas lindjes. Klinika jonë ofron një nivel të lartë shërbimesh fizioterapie në një fizioterapi të pajisur plotësisht. 

Synimi ynë është të ofrojmë shërbime cilësore fizioterapie për çdo pacient që na viziton, në kuadër të respektit dhe bashkëpunimit. Qëllimi ynë është të bëhemi të pavarur dhe të kthejmë shpejt çdo pacient në aktivitetet e tij të përditshme me gjithë energjinë e tij. 

Informacioni i vazhdueshëm dhe trajnimi shkencor mbi teknikat e duarve dhe në kombinim me makineritë më moderne, i japin pacientit mundësinë e një programi trajtimi të personalizuar, duke synuar drejtimin më të shpejtë dhe më të sigurt të trajtimit. FisioCenter është një klinikë fizioterapie e drejtuar nga Dr. Andrea Settembrini. Drejtuesi i klinikës sonë është një mjek i specializuar në Osteopati, i diplomuar në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë, si dhe i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është fizioterapia prenatale?

Terapia prenatale është një trajtim fizioterapie që përgatit gratë për lindje. Kur muskujt e bërthamës dhe të legenit forcohen, atëherë përjetohet një lindje më e butë, për të cilën shërben terapia prenatale. 

Programet e fizioterapisë prenatale zakonisht janë të personalizuara dhe të përshtatura për nevojat personale të çdo nëne shtatzënë. Për shembull, terapisti juaj fizik mund t'ju ndihmojë me teknikat e frymëmarrjes për t'ju përgatitur për lindjen aktuale. Këto ushtrime fizike mund t'ju ndihmojnë të përballoni më mirë ndryshimet në trupin tuaj gjatë shtatzënisë dhe të përgatiteni për lindje. 

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Pas lindjes, nënat zakonisht përballen me shumë probleme të ndryshme që mund t'i shkaktojnë stres. Ky stres ndonjëherë mund të jetë shumë i vështirë për t'u menaxhuar dhe përballuar. Fizioterapia pas lindjes është një lloj trajtimi që fokusohet në forcimin, relaksimin dhe shtrirjen për të ndihmuar nënat të shërohen shpejt. 

Një tjetër faktor që i shqetëson nënat janë kilogramët e tepërt që fitojnë nga shtatzënia. Ky faktor mund të menaxhohet në mënyrë adekuate me një program trajnimi fizioterapie të strukturuar, të mirëmenaxhuar dhe të specializuar.

Gjatë terapisë fizike pas lindjes, mund të përjetoni dhimbje më të forta për shkak të ngritjes së vazhdueshme (dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës) dhe ushqyerjes me gji (dhimbje në pjesën e sipërme të shpinës). Në këtë rast, është shumë e rëndësishme të qëndroni në formë kur bëni fizioterapi pas lindjes. Për më tepër, fizioterapia pas lindjes mund të sjellë një përfitim tjetër pasi rikthen dhe përmirëson qëndrimin e trupit. 

Fizioterapia prenatale dhe pas lindjes ka shumë përfitime. 

Përfitimet e ushtrimeve të fizioterapisë prenatale:

 • Redukton dhimbjen e shpinës, kapsllëkun, ënjtjen dhe ënjtjen.
 • Rritni gjendshmërinë dhe nivelin e energjisë.
 • Ju ndihmon të flini më mirë.
 • Parandalimi i shtimit të peshës së tepërt.
 • Promovon tonin, forcën dhe qëndrueshmërinë e muskujve.
 • Redukton rrezikun e diabetit gestacional.
 • Mund të përfitojë nga një punë e shkurtuar.
 • Redukton rrezikun e kryerjes së një seksioni cezarian.
 • Përmirëson qëndrueshmërinë tuaj dhe shëndetin e zemrës.
 • Zvogëlon rrezikun e komplikimeve të shtatzënisë.
 • Presion më të ulët të gjakut.
 • Lehtëson dhimbjet e shpinës dhe legenit.
 • Lufton lodhjen.

Përfitimet e ushtrimeve të fizioterapisë pas lindjes:

 • Muskujt e stomakut më të shtrënguar.
 • Rritja e forcës së muskujve të dyshemesë së legenit.
 • Ktheheni në formën normale të trupit tuaj.
 • Përmirësimi i qëndrimit.
 • Më pak mundësi për dhimbje shpine.
 • Rikthim më i shpejtë në aktivitetet normale të jetës së përditshme/sportit.
 • Reduktimi i rrezikut të problemeve të ekuilibrit.
 • Ndihmon në forcimin e trupit tuaj.
 • Përmirëson aftësinë tuaj kardiovaskulare. 
 • Kushtëzimi i muskujve të barkut.
 • Përmirëson gjendjen tuaj.
 • Lehtëson stresin.
 • Ndihmon në parandalimin e depresionit pas lindjes.

Ushtrime para lindjes.

 

Nëse është e sigurt dhe e shëndetshme për ju të ushtroni gjatë shtatzënisë, atëherë duhet të flisni me terapistin tuaj fizik dhe të zgjidhni një program të përshtatshëm ushtrimesh para lindjes që i përshtatet nevojave tuaja personale. Të gjitha programet duhet të përshtaten për të lehtësuar shtatzëninë tuaj. Aktivitetet e mëposhtme janë zakonisht të sigurta gjatë shtatzënisë:

 • Ecje
 • Stërvitje për not dhe ujë.
 • Çiklizëm i palëvizshëm.
 • Stërvitje.
 • Ushtrime kardiovaskulare me ndikim të ulët. 
 • Pilates ose joga prenatale.
 • Disa ushtrime për barkun.
 • Ushtrime për muskujt e legenit.

 

Ushtrime pas lindjes.

 

Ka disa programe fizioterapie pas lindjes që mund të plotësojnë nevojat tuaja. Llojet e ushtrimeve do të optimizohen për nevojat dhe qëllimet tuaja specifike dhe do të luajnë një rol aktiv në procesin tuaj të trajtimit. Disa ushtrime të fizioterapisë pas lindjes mund të përfshijnë:

 • Ushtrime forcuese për abdominalët tërthor.
 • Pilates
 • Ushtrime për stabilitetin bazë.
 • Këshilla për ritmin.
 • Ushtrime për forcimin e sfinkterit.
 • Hidroterapia.
 • Këshilla posturale.
 • Ushtrime për forcimin e dyshemesë së legenit. 
 • Aktivitet i butë kardiovaskular, si çiklizmi ose rutine.
 • Ushtrime lëvizshmërie për shpinën.
 • Ushtrime funksionale.
 • Ashensorët e viçit
 • Bilanci ulur.
 • Zgjatja e përkulësve të ijeve.

FisioCenter është këtu për të ndihmuar të gjitha gratë përmes programeve të rehabilitimit dhe parandalimit. Pas marrjes së historisë së saj personale mjekësore, ne vazhdojmë me disa vlerësime dhe ekzaminime dhe në fund krijojmë një protokoll trajtimi të individualizuar për çdo nënë të ardhshme.. 

Në bashkëpunim me pacientët tanë, të cilët janë vazhdimisht të vetëdijshëm për përparimin e tyre përmes protokollit të personalizuar të trajtimit, ne punojmë së bashku për të ofruar trajtim adekuat të rikuperimit ose rehabilitimit që do t'i ndihmojë ata të kenë një shtatzëni të relaksuar dhe më të lehtë ose të kapërcejnë problemet që ata po jetojnë pas puna.

Stafi ynë profesional dhe me përvojë janë këtu në çdo kohë të ditës për t'ju ndihmuar të keni një gjendje më të mirë fizike dhe të kapërceni çdo lloj problemi që mund të keni tani. Shtatzënia është një kohë e gëzueshme dhe unike për çdo grua dhe kjo është arsyeja pse ju duhet ta ndihmoni trupin tuaj të rikuperohet shpejt nga të gjitha ndryshimet dhe ta përjetoni shtatzëninë në mënyrën më të lumtur dhe me fat..

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian