Fizioterapi për artritin në Tiranë, Shqipëri - FisioCenter Tirana

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të artritit. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e artritit tuaj dhe të merrni ndihmë profesionale.

Fizioterapia në artrit luan një rol të rëndësishëm në aftësinë e pacientit për të lëvizur. Terapia fizike mund të zvogëlojë ndjesinë e dhimbjes dhe të kufizojë përparimin e sëmundjes. Në këtë rast, artriti është një sëmundje që prek nyjet që lidhen me kockat. Në FisioCenter Tirana ju mund të përmirësoni funksionimin tuaj fizik dhe të zvogëloni dhimbjen që ndjeni.

Dr. Andrea Settembrini, i specializuar në Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë, kujdeset për çdo rast dhe krijon trajtimin më të përshtatshëm për çdo pacient. Ekipi i FisioCenter është i formuar nga shefi i klinikës sonë Dr. Andrea i cili është gjithashtu i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë.

Në FioCenter Tirana ne ju ndihmojmë të diagnostikoni dhe trajtoni të gjitha problemet tuaja fizike dhe të rikuperoni plotësisht. Nëse jeni duke kërkuar për një fizioterapist të licencuar, profesionist dhe të specializuar, atëherë FisioCenter Tirana është vendi më i përshtatshëm për ju. Kur flasim për FisioCenter Tirana i referohemi të vetmes klinikë fizioterapie të certifikuar në Shqipëri. 

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është artriti?

Artriti, ose inflamacioni i kyçeve/lezionet degjenerative/kripërat, është një simptomë e të paktën 100 gjendjeve të lidhura të quajtura çrregullime reumatike.

Inflamacioni i kyçeve është i pranishëm në të gjitha format e artritit.

Sidoqoftë, në shumë raste, gjendja mund të përfshijë probleme me lëkurën, muskujt, indin lidhës, tendinat dhe madje edhe organet e tjera.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Në të gjitha llojet e artritit ka një ndjesi dhimbjeje në kyçe për shkak të shkatërrimit të sipërfaqes së lëmuar të kërcit. Në nyjet normale ku kocka përfundon, kjo mbulohet nga kërci, i cili është një film i fortë dhe jashtëzakonisht i lëmuar që nuk lejon që njëra kockë të fërkohet me tjetrën. Midis dy kockave të një nyjeje, ka lëng artritik i cili është i trashë dhe lubrifikon kyçin.

Në artrit nyja bëhet e përflakur. Inflamacioni krijon dhimbje që kufizon lëvizjen për të lejuar një kohë të arsyeshme shërimi. Kur dhimbja e artritit bëhet kronike, rezultati është dëmtim më i madh i kyçit.

Është e domosdoshme që trajtimi me fizioterapi të nënkuptojë ndalimin e dhimbjes. Dhimbje kronike konsiderohet dhimbje që kalon 15 ditë. Shumë studiues besojnë se shkaku i artritit është një problem me sistemin imunitar të trupit, por kjo nuk është vërtetuar. Simptoma të tilla si ngurtësi në mëngjes, ënjtje, dhimbje në një ose më shumë nyje, shqetësime në lëvizje, skuqje dhe ethe duhet të jenë shqetësuese.

Kyçet/artriti në përgjithësi janë rezultat i degjenerimit të kyçeve duke shkaktuar vështirësi në lëvizje, dhimbje dhe dobësi të përgjithshme në zonë. Shkaktarët mund të jenë fraktura të vjetra, përdorimi i tepërt i kyçit, infeksioni me shtame mikrobike dhe përfundimisht sëmundje të ndryshme autoimune.

Nuk ka një kurë përfundimtare për artritin. Megjithatë, pacienti mund të menaxhojë simptomat e tij. Në përgjithësi, fizioterapia kontribuon në menaxhimin e dhimbjeve kronike dhe vështirësive motorike duke hartuar një program ushtrimesh speciale për të rikthyer fleksibilitetin, qëndrueshmërinë, kapacitetin e frymëmarrjes, gamën e lëvizjes, forcën, por mbi të gjitha duke trajnuar pacientin për të mbrojtur kyçet e tij.

Më konkretisht, fizioterapia në artrit:

 • Redukton ndjesinë e dhimbjes.
 • Redukton ngurtësinë e kyçeve.
 • Rrit forcën.
 • Përmirëson lëvizjet e përditshme.
 • Edukon pacientin për të menaxhuar gjendjen e tyre.
 • Jep një cilësi më të lartë të jetës.

Në klinikën e fizioterapisë artriti trajtohet me sukses me:

 • Aplikimin e energjisë TECAR për të rritur diapazonin e lëvizjes së kyçeve.
 • Terapi manuale për të ndihmuar në rivendosjen e lëvizshmërisë së kyçeve.
 • Pikë nxitëse për lehtësimin e dhimbjes.
 • Mobilizimi i kyçeve të inflamuara.
 • Kinesiterapia për rehabilitimin funksional.
 • Teknika PNF për të rivendosur gjerësinë e nyjës.
 • Masazh terapeutik për relaksim lokal ose të përgjithshëm.

Fizioterapia për artritin me teknika mobilizimi, forcuese dhe relaksuese redukton dhimbjen, aktivizon pacientin dhe e trajnon atë në mobilizimin e duhur të kyçeve të tij.

Nëse jeni të interesuar të vizitoni një fizioterapist në Shqipëri për trajtimin e artritit tuaj, atëherë FisioCenter Tirana është vendi i duhur për ju. Qendra jonë e terapisë fizike është më me reputacionin që mund të gjeni në Shqipëri. Pasi të keni provuar të punoni me ne, do të jeni shumë të kënaqur. Ekipi ynë ka shumë vite përvojë dhe është i gatshëm t'ju ndihmojë me çdo lloj artriti të veçantë.

Stafi i kualifikuar i FisioCenter siguron që trajtimi juaj do të ofrohet me teknika efektive dhe efikase që do të shmangin lëndimet e mëtejshme në të ardhmen. Ne do t'ju ndihmojmë të kuptoni se çfarë po ndodh me nyjet dhe muskujt tuaj me problemin e artritit. 

Qëllimi ynë është të luftojmë shkakun e problemit dhe jo vetëm simptomat. Veprojmë dhe rezultatet zgjasin.

Jo, sepse janë metoda natyrale. Ato aplikohen pas marrjes së historisë mjekësore të pacientit dhe në pjesët e trupit të njeriut ku indikohet aplikimi i tyre.

Dhimbja në trupin e njeriut është gjithmonë një paralajmërim. Nëse kemi dhimbje, duhet të reduktojmë aktivitetin tonë. Ndërsa dhimbja përmirësohet, ne veprojmë në mënyrë progresive.

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian