Fizioterapia për dhimbje të qafës në Tiranë, Shqipëri

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes së qafës. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes së qafës dhe të merrni ndihmë profesionale.

Fizioterapia është një disiplinë mjekësore që trajton sëmundjet në tre kategori: muskuloskeletore, kardiovaskulare dhe neurologjike. Një nga terapitë më efektive për ngurtësimin e qafës është fizioterapia, të cilën e ofrojmë në FisioCenter Tirana. Terapisti ynë fizik mund të identifikojë shkakun e dhimbjes suaj dhe të krijojë një program trajnimi të personalizuar për ju.

FisioCenter Tirana u ofron pacientëve kujdes të jashtëzakonshëm dhe një plan trajtimi të personalizuar për të përmbushur nevojat e tyre individuale. Nëse keni dhimbje ose jeni lënduar kohët e fundit, fizioterapistët tanë do t'ju ndihmojnë të ktheheni në kryerjen e veprimtarive që dëshironi.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Pse të zgjidhni FisioCenter Tirana?

Ne ju vlerësojmë, ju diagnostikojmë dhe gjejmë shqetësimin tuaj - të gjitha këto janë thelbësore. Më pas ne e përshkruajmë problemin dhe si do ta zgjidhim atë në një metodë që e dimë se funksionon dhe që do t'ju pëlqejë - është elementare, por kjo është arsyeja pse funksionon kaq mirë. 

Ne sigurojmë që pacientët të marrin trajtim shumë të personalizuar dhe individual për të arritur rezultate më të mira më shpejt. Ne gjithmonë do t'ju bëjmë të ndiheni të kujdesshëm gjatë gjithë procedurës.

Për të ndihmuar pacientët tanë të heqin qafe dhimbjen e qafës, të rivendosin lëvizjen normale dhe t'u kthehen aktiviteteve të tyre të rregullta, ne përdorim një kombinim të terapisë manuale, edukimit, ushtrimeve dhe korrigjimit të posturës në klinikën tonë.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Qafa, e njohur edhe si shtylla e qafës së mitrës, është një rrjet nervash, kockash, kyçesh dhe muskujve që punojnë së bashku. Ajo luan një rol thelbësor në sigurimin e mbështetjes dhe lëvizshmërisë së kokës, por ndonjëherë mund të jetë e pakëndshme.

Dhimbja e qafës është një lloj dhimbjeje që shfaqet në pjesën e pasme të qafës, afër pjesës së sipërme të shtyllës kurrizore dhe pak nën kokë. Kur nerva të veçantë në pjesën e pasme të qafës inflamohen, shqetësimi mund të përhapet në pjesën e sipërme të shpinës, shpatullës dhe krahut. Sikletet në qafë mund të variojnë në ashpërsi nga të vogla në të rënda.

Çfarë e shkakton dhimbjen e qafës?

Dhimbja e qafës mund të rezultojë nga një sërë faktorësh që fillojnë nga qëndrimi joadekuat deri tek përdorimi i tepërt i muskujve. Lexoni për disa nga karakteristikat më tipike të dhimbjes së qafës.

Dhimbja e qafës mund të shkaktohet nga një sërë shkaqesh, duke përfshirë dëmtimin, problemet mekanike ose të muskujve, ngjeshjen e nervit të shkaktuar nga disqet e fryrë dhe artritin e qafës. Qafa është mjaft fleksibël për të lejuar rrotullimin, përkuljen, shtrirjen dhe përkuljen anësore duke mbajtur peshën e kokës. Gjendjet që shkaktojnë dhimbje dhe parandalojnë lëvizjen mund të ndikojnë edhe në qafë. Dhimbja e qafës mund të shkaktohet nga disa faktorë, duke përfshirë këtu:

 • Sforcimet e muskujve.
 • Dobësia.
 • Nyje të konsumuara.
 • Kompresimi i nervit.
 • Lëndimet.
 • Sëmundje të tilla si artriti reumatoid, meningjiti ose kanceri.

Simptomat e dhimbjes së qafës.

Nëse ju dhemb qafa, mund të vini re shenjat dhe simptomat e mëposhtme:

 • Ngurtësia dhe spazma e muskujve. 
 • Aftësia e zvogëluar për të lëvizur kokën. 
 • Dhimbje koke. 
 • Dhimbje në krah.
 • Dobësi në krah ose parakrah.
 • Ndjesi shpimi gjilpërash në gishta dhe duar. 
 • Vështirësi me ekuilibrin dhe ecjen. 
 • Dobësi në krahë ose këmbë.

Trajtimi i dhimbjes së qafës.

Masazhi, mobilizimi, manipulimi, elektroterapia, programet e ushtrimeve, riedukimi i posturës, këshillimi ergonomik dhe vetë-menaxhimi janë disa nga teknikat që përdoren në trajtim, në varësi të simptomave.

Mund të na gjeni në via Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e shpinës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë ekspertë. Telefononi në 069 400 30 10 ose email fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian