Fizioterapia post-kirurgjikale në Shqipëri - FisioCenter Tirana

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve pas operacionit. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju ndihmuar të rikuperoheni më shpejt pas operacionit tuaj dhe të merrni ndihmë profesionale. 

Klinika jonë e terapisë fizike përbëhet nga fizioterapistë të specializuar dhe staf mbështetës. Ne shquhemi për përkushtimin tonë për të garantuar shërbimet e ofruara me konfidencialitet absolut, besueshmëri dhe respekt për klientët tanë. 

Fizioterapia pas operacionit në Shqipëri realizohet nëpërmjet fizioterapistëve më me përvojë të FisioCenter Tirana. Fizioterapistët tanë janë të trajnuar nga shefi i klinikës sonë Dr. Andrea Settembrini i cili ka përfunduar studimet për Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë.

Ne kujdesemi për problemet tuaja fizike dhe punojmë ngushtë me planin tuaj të trajtimit për t'ju garantuar kujdesin më të mirë të mundshëm të fizioterapisë pas operacionit. Ne kemi profesionistët më të trajnuar në të gjithë Shqipërinë dhe për këtë arsye marrim shërbimet më të mira të fizioterapisë në Tiranë.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është rehabilitimi pas operacionit?

Për procedura të ndryshme kirurgjikale, si kirurgjia ortopedike, kardiake, torakale, neurologjike dhe abdominale, mund të jetë e nevojshme të kryhet rehabilitimi pas operacionit. Të gjitha llojet e operacioneve kanë një sërë pasojash postoperative që mund të trajtohen dhe përmirësohen me fizioterapi. Pas përfundimit të operacionit, ju mund të punoni me një terapist fizik për të jetuar një jetë më të shëndetshme. 

Është e rëndësishme që të vazhdoni rehabilitimin tuaj përmes fizioterapisë pasi të keni dalë nga spitali për të arritur rikuperimin sa më të mirë të shëndetit tuaj fizik. 

Fizioterapistët tanë do t'ju inkurajojnë të bëni një sërë ushtrimesh për të forcuar dhe mobilizuar çdo nyje të prekur dhe kjo do të ndihmojë gjithashtu në përmirësimin e problemeve të qarkullimit të gjakut ose të frymëmarrjes që mund të jenë zhvilluar në spital.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

 • Menaxhimi efektiv dhe efikas i dhimbjes suaj.
 • Kthimi në aktivitetet e jetës së përditshme.
 • Forcimi i muskujve të dobët.
 • Shtrirje e muskujve që mund të jenë bërë të ngurtë.
 • Ju ndihmon të ktheheni në nivelin në të cilin ishit para operacionit.
 • Përmirësoni qëndrimin tuaj.
 • Kërkon pavarësinë tuaj.
 • Zvogëloni çdo stres ose ankth që mund të keni dhe rifitoni besimin tuaj.
 • Ushtrime të gamës së lëvizjes për të përmirësuar qarkullimin dhe gamën e lëvizjes.
 • Eliminimi i çdo sekrecioni, përmirësimi i volumit të mushkërive dhe parandalimi i infeksioneve të gjirit.

Qendra jonë e fizioterapisë ofron një gamë të gjerë planesh dhe procedurash fizioterapie që mund t'ju ndihmojnë të shëroni dhe rehabilitoni periudhën tuaj të shërimit dhe të ktheheni në jetën tuaj normale, edhe nëse kjo përfshin aktivitet fizik ose sport. Disa nga këto procedura përfshijnë:

 • Këshilla dhe mbështetje në të gjitha fazat e rimëkëmbjes.
 • Redukton dhimbjen, ënjtjen dhe dhëmbëzat.
 • Rrit lëvizshmërinë, fleksibilitetin, forcën, ekuilibrin dhe koordinimin.
 • Fitoni pavarësinë.
 • Ktheheni në aktivitetet tuaja të përditshme.
 • Ndihmon në parandalimin e çdo ndërlikimi dhe problemi të kompensimit.
 • Ju ndihmon t'i ktheheni aktiviteteve tuaja rekreative, sporteve dhe performancës maksimale.
 • Zvogëlon kollën dhe problemet e frymëmarrjes me trajtimet e fizioterapisë së gjoksit.

Kushdo që i është nënshtruar një operacioni ose po përjeton ndonjë dhimbje, dobësi muskulore, ngurtësi, lëvizshmëri të reduktuar, pavarësi të reduktuar, si dhe tolerancë të ulët ndaj ushtrimeve mund të përfitojë nga terapia e rehabilitimit pas operacionit. 

Kirurgjia ka disa përfitime për shëndetin tuaj, por nga ana tjetër mund të ndikojë seriozisht në gjendjen tuaj fizike dhe psikologjike, si dhe të jetë përgjegjës për problemet tuaja të ankthit apo zhgënjimit. Të kesh disa seanca të terapisë fizike dhe të kesh një program të plotë ushtrimesh të personalizuara mund t'ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja dhe të maksimizoni potencialin tuaj të rikuperimit.

 • Fizioterapia në fazën e parë të rikuperimit.

Kjo fazë fillon pas shkarkimit nga operacioni i shërimit të indeve. Dhimbja dhe ënjtja janë fokusi kryesor për t'u zgjidhur me fizioterapi. Fizioterapistët do të punojnë me terapi manuale për të rikthyer lëvizjen në kyçet tuaja dhe për t'ju ndihmuar të ecni në një fazë të hershme. Ushtrimet e bëra në këtë fazë janë zakonisht të thjeshta dhe ndihmojnë në rikthimin e funksionit të muskujve pa e shqetësuar procesin e shërimit.

 • Fizioterapia në fazën e forcës dhe gamës së lëvizjes.

Faza e dytë fillon kur kyçet tuaja lëvizin dhe filloni të keni lehtësim nga dhimbja dhe ënjtja. Objektivi kryesor i kësaj faze është rinormalizimi i mekanizmave dhe në të njëjtën kohë forcimi i trupit tuaj. Fizioterapisti juaj do t'ju rekomandojë disa ushtrime të vështira dhe do t'ju japë disa ushtrime hyrëse të ekuilibrit. Për të rivendosur një gamë të plotë të lëvizjes së kyçeve, do të fillohet gjithashtu një terapi manuale e kërkuar.


 • Fizioterapia në fazën e rikuperimit funksional.

Faza e fundit e fizioterapisë rehabilituese pas operacionit fillon kur ju forconi veten mjaftueshëm dhe jeni në gjendje të bëni ushtrime të forta, të vështira dhe të rivendosni lëvizjen tuaj në mënyrë të pavarur. Programi juaj i personalizuar i ushtrimeve është përshtatur me stilin e jetës dhe nevojat tuaja fizike. Programi juaj duhet të bazohet në qëllimet tuaja fizike të dëshiruara. Programi është i ndryshëm sepse personi ka një stil të ndryshëm jetese dhe kjo është arsyeja pse plani i ushtrimeve duhet të jetë sipas mënyrës tuaj të jetesës. Në fazën e fundit, fizioterapistët tuaj duhet t'ju sfidojnë më shumë dhe të përpiqen të ruajnë ekuilibrin tuaj si dhe t'ju bëjnë të bëni më shumë ushtrime proprioceptive të cilat do të jenë të dizajnuara posaçërisht për nevojat tuaja personale. 

Klinika FisioCenter Tirana verifikon të gjitha nevojat dhe kërkesat tuaja specifike dhe personale për të mbështetur fizioterapinë tuaj të rehabilitimit pas operacionit. Programet e rehabilitimit kanë protokolle specifike që janë përshtatur si trajtime të individualizuara për të rikthyer forcën dhe cilësinë e jetës për çdo pacient. Programet kanë shumë zgjedhje të ndryshme për të bërë bazuar në qëllimet tuaja personale që keni vendosur për të rifilluar aktivitetet tuaja të përditshme dhe për të pasur një nivel maksimal të stilit të jetesës.

Është e rëndësishme të dini se secili prej jush do të reagojë ndryshe ndaj çdo programi rehabilitimi pas operacionit dhe se secili program ndryshon nga personi në person. Çdo plan trajtimi është i dallueshëm në kohëzgjatje dhe individualizohet sipas llojit të operacionit që keni kryer. 

Megjithatë, ekipi ynë do të bëjë të pamundurën për t'ju ofruar trajtimin më të mirë të mundshëm dhe për t'ju sjellë në shëndetin tuaj fizik të dikurshëm ose edhe më mirë, në një periudhë të shkurtër kohore. Përfundimisht, do të kuptoni se kohëzgjatja e trajtimit si dhe koha e marrë për t'u rikuperuar plotësisht ia vlen të gjithë lodhjen.

Plani juaj i trajtimit është i personalizuar, në përputhje me konceptet më të fundit shkencore për rehabilitimin tuaj dhe është hartuar, zbatuar dhe mbikëqyrur nga ekipi ndërdisiplinor i rehabilitimit.

Kohëzgjatja e një seance të zakonshme trajtimi është 45 minuta. Megjithatë, kohëzgjatja dhe shpeshtësia e seancave të trajtimit varet nga gjendja neurologjike, funksionale dhe e përgjithshme e secilit pacient.

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian