Fizioterapia për dhimbjen e këmbës dhe kyçeve në Tiranë, Shqipëri

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes së këmbës dhe kyçeve të këmbës. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes së këmbës & kyçit të këmbës dhe të merrni ndihmë profesionale.

Dhimbjet në këmbë dhe kyçe janë një nga dhimbjet më të zakonshme të njerëzve. Zakonisht, është një sëmundje që mund të trajtohet lehtësisht me informacionin e duhur, por nëse neglizhohet mund të shkaktojë shumë probleme, me shumë gjasa në funksionin e gjunjëve, ijeve dhe shpinës. 

Nëse mendoni se keni këtë dhimbje, atëherë mos hezitoni të lini një takim me klinikën e vetme të certifikuar në Shqipëri, FisioCenter. Kryefizioterapisti ynë, për të cilin jemi të sigurt se do ta gjeni më të mirën së bashku me stafin tonë të jashtëzakonshëm, Andrea Settembrini, është i diplomuar dhe i licencuar në Fizioterapi dhe është plotësisht i kualifikuar për t'ju ndihmuar të rikuperoni nga kjo dhimbje dhe vuajtje. Duhet të dini se Dr. Andrea është gjithashtu i specializuar në Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë (5 vjet) dhe i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë, kështu që specialisti juaj do të jetë në gjendje të dijë çdo arsye që mund t'ju shkaktojë këtë dhimbje.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë nënkuptohet me dhimbje kronike?

Rutina jonë e përditshme përfshin përdorimin e këmbëve gjatë gjithë ditës, që do të thotë se nëse ato fillojnë të dhembin do të ketë një ndikim të madh në jetën tonë të përditshme. Dhimbja kronike është një simptomë se diçka nuk është në rregull. Është dhimbje që zgjat më shumë se gjashtë muaj, derisa dëmtimi ose lëndimi të shërohet ose trajtohet plotësisht .

Kjo lloj dhimbjeje është shumë e pakëndshme dhe mund të vazhdojë edhe pas shërimit, pasi simptomat mbeten në sistemin tonë nervor për ditë, muaj apo edhe vite.  

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Dhimbja e këmbës dhe kyçit të këmbës mund të shkaktohet për disa arsye. Ajo vjen papritur ose gradualisht. Disa nga informacionet do të shkruhen, me informacionin e duhur.

Fraktura - Fraktura është një kockë që thyhet pasi ne nuk i kushtojmë vëmendje dhe disa fraktura mund të ndodhin kur trupi ynë del jashtë pas pushimit.

Artriti – Artriti është inflamacion i kyçeve dhe ka lloje të shumta, të cilat mund të përfundojnë duke shkaktuar dhimbje në këmbë dhe kyçe. 

Tendoniti - Tendoniti është inflamacion i tendinave, të cilat lidhin muskujt tanë me kockat tona. Kjo sëmundje shkaktohet ose nga lëndimet ose sepse i kemi mbingarkuar ato. 

Fashiti i këmbës– Fasha e shputës është indi i trashë që kemi në fund të këmbës sonë dhe lidh kockën e thembrës me gishtërinjtë. 

Bursiti - Bursiti është inflamacion i qeseve të mbushura me lëng, i cili zvogëlon fërkimin në kyçet tona dhe shkaktohet nga një plagë që kemi pasur ose një infeksion. 

Osteoartriti - Kjo ndodh më së shumti te njerëzit e moshuar, për shkak se nyjet e tyre janë më të dobëta se të rinjtë dhe mund të shkaktojnë dhimbje në kyçin e këmbës. 

Lëndimet e zakonshme të dhimbjes së këmbës dhe kyçit të këmbës.

Dhimbja e këmbës dhe e kyçit të këmbës është një sëmundje që i sjell njerëzit shumë herë në fizioterapi, sepse kanë disa simptoma që i ndihmojnë të kuptojnë se diçka nuk shkon, si: ënjtje, ngurtësi, dhimbje etj. Më poshtë do të gjeni disa nga lëndimet që krijojnë këtë dhimbje. 

Lëndimi i ligamentit. 

Ky dëmtim është një nga më të shpeshtat. Lëndimi i ligamentit përkufizohet si dëmtimi që krijohet në ligamentet e kyçit të këmbës dhe na lë me ndrydhje, por kjo nuk është e gjitha. Kyçja jonë ka ligamente të shumta që mund të dëmtohen, prandaj duhet të zbulojmë se për çfarë lloj dëmtimi bëhet fjalë. 

Tendinopatia e Akilit. 

Tendinopatia e Akilit është gjithashtu një dëmtim i zakonshëm që ndodh për shkak të lodhjes nga mikrotrauma. Tendoni i Akilit është më i madhi në trupin tonë dhe zhvillohet nga muskujt e viçit që ngjiten në pjesën e pasme të thembrës sonë. 

Ruptura e Akilit. 

Kjo tendin është tendoni që këputet më shpesh në trupin tonë dhe shkaktohet kryesisht nga lëndimet sportive. Shkakton dhimbje frakture në pjesën e pasme të kyçit të këmbës dhe mund të ndodhë edhe për shkak të lëvizjeve të paqëndrueshme në aktivitetet sportive. 

Dislokimi i kyçit të këmbës dhe këmbës. 

Ky nuk është një dëmtim shumë i zakonshëm. Kjo ndodh për shkak të strukturës sonë dhe pozicionit të gabuar të nyjeve. Zhvendosja ndodh kryesisht për shkak të aksidenteve, lëndimeve sportive ose mekanizmave dhe mund të japë dhimbje të forta, ënjtje, mavijosje dhe ulje të lëvizjes. 

Frakturë e stresit navikular.  

Ky dëmtim zakonisht ndodh për shkak të mbingarkesës që krijojmë dhe faktit që nuk i lëmë pak kohë këmbëve për t'u shëruar dhe pushuar. Mund të na shkaktojë dhimbje të pacaktuar dhe shfaqet përmes harkut tonë mjekësor dhe në pjesën e sipërme të këmbës sonë. 

Si mund të trajtojë fizioterapia dhimbjet e këmbës dhe kyçit të këmbës?

Pasi të keni caktuar një takim me një terapist fizik, ai ose ajo mund të fillojë t'ju bëjë pyetje në lidhje me historinë e kyçit të këmbës dhe këmbës tuaj dhe të bëjë teste për të diagnostikuar dhimbjen tuaj. Do t'ju duhet gjithashtu të lëvizni kyçin e këmbës, në mënyrë që ai të kontrollojë se si lëviz. Për të rifituar ekuilibrin dhe forcën, do t'ju duhet të filloni disa ushtrime që do t'ju ofrojë fizioterapisti dhe në asnjë rast mos t'i neglizhoni ato, në mënyrë që të rikuperoni sa më shpejt të jetë e mundur. 

Si mund t'ju ndihmojmë të shëroheni nga dhimbjet e këmbës dhe kyçit të këmbës?

Nëse duket se keni ndonjë simptomë, duhet të merrni trajtim të menjëhershëm për të përmirësuar shërimin tuaj. Klinika jonë, me fizioterapistët e saj me shumë përvojë, mund të identifikojë dhe trajtojë sëmundjet e këmbës dhe kyçit të këmbës. Stafi ynë është plotësisht i kualifikuar për analizën dhe terapinë e gjendjes suaj. Ju do të lehtësoheni nga dhimbja dhe vuajtja që ju ndjek, pasi të keni kontaktuar me një nga fizioterapistët tanë të pajisur, i cili ka aftësitë e duhura. 

Mund të na gjeni në via Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e shpinës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë ekspertë. Telefononi në 069 400 30 10 ose email fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian