Nervi Shiatik Fizioterapi Tiranë: FisioCenter

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes së nervit shiatik. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes së nervit shijatik dhe të merrni ndihmë profesionale. 

Shumë njerëz kanë filluar të kenë probleme me pjesët e trupit dhe megjithëse mund të jetë diçka që mund të trajtohet shumë lehtë, ndonjëherë frika ju pushton kokën dhe nuk e kontrolloni gjendjen tuaj, gjë që mund të çojë në dëmtime të rënda dhe më shumë punë. Dihet tashmë se shumica e dhimbjeve nga pjesët e trupit mund të trajtohen vetëm me fizioterapi, megjithatë jo të gjitha llojet e konfuzionit mund të trajtohen me këtë zgjidhje, ndaj është e nevojshme të keni informacion për sëmundjet që mund të trajtohen me të. 

FisioCenter Tirana është një klinikë fizioterapie, e drejtuar nga Dr. Andrea Settembrini, i vetmi fizioterapist i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë, i cili performon në Shqipëri. Dr. Settembrini është i kualifikuar në Fizioterapi dhe, në të njëjtën kohë, është i specializuar nnë Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë. Nëse keni probleme me trupin tuaj, atëherë FisioCenter Tirana është klinika e duhur për ju. Dr. Settembrini është gjithashtu i licencuar në sport dhe së bashku me ekipin e tij të jashtëzakonshëm, ai mund të trajtojë lehtësisht problemet tuaja.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është dhimbja e nervit shiatik?

Shiatiku është një gjendje e lidhur me nervin shiatik, i cili shkon nga pjesa e poshtme e shpinës, përgjatë pjesës së pasme të secilës këmbë deri te këmbët, dhe kur ka një problem me atë nerv shiatik fillon të shkaktojë dhimbje të padurueshme. Kjo zakonisht prek njërën anë të pjesës së poshtme të trupit dhe përhap dhimbjen nga pjesa e poshtme e shpinës në pjesën e pasme të kofshës dhe përmes këmbës. Kini parasysh se dhimbja mund të përhapet edhe në këmbë ose gishtërinj, në varësi të vendit ku është prekur nervi shiatik. Ndërsa për disa njerëz është dhimbje e fortë dhe rraskapitëse, për të tjerët është e rrallë dhe shqetësuese. 

Si kusht, është treguar se prek shumicën e njerëzve në të 30-at ose më të vjetër. Kjo ndodh sepse me kalimin e moshës njerëzit priren të jenë më pak aktivë ose për shkak të faktit se plaken dhe shtylla kurrizore e tyre degjeneron. Dijeni se nervi shiatik është nervi më i gjatë që keni në trupin tuaj dhe nervat që shtypen mund të jenë brenda kanalit kurrizor, vrimës ndërvertebrale ose jashtë shtyllës kurrizore, legenit ose vitheve. Në momentin që këto nerva shtypen, nervi shiatik aktivizohet automatikisht dhe fillon të shkaktojë dhimbje dhe shumë simptoma të tjera përgjatë këmbës përgjatë rrugës së nervit të prekur.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Dhimbja e nervit shiatik dhe shpina priren të fillojnë kur ka presion ose dëmtim të nervit shiatik. Shkaktohet nga një sërë gjendjesh, të tilla si një lezion ose tumor i shtyllës kurrizore ose nervit shiatik. Mund të shkaktojë dhimbje torturuese, pasi ky nerv kontrollon muskujt në pjesën e pasme të gjurit dhe pjesën e poshtme të këmbës. Disa nga shkaqet më të zakonshme të dhimbjes së nervit shiatik janë: 

 • Stenoza kurrizore - Stenoza kurrizore mund të ushtrojë presion në palcën kurrizore ose rrënjët nervore dhe t'i përkeqësojë ato. 
 • Osteoartriti - Siç dihet, nyjet e pjesës së shtyllës kurrizore janë të ndjeshme ndaj osteoartritit që do të thotë se kur kockat dhe indet e buta të nyjeve dhe nyjeve janë të përflakur ose rënduar, atëherë kjo do të ndikojë në nervat përreth. 
 • Një hernie diskale - Një hernie diskale mund të ndodhë kur një ose më shumë disqe dëmtohen dhe fillojnë të dalin në kanalin kurrizor. 
 • Tumoret e shtyllës kurrizore - Ndonjëherë, ju mund të keni tumore që rriten brenda ose përgjatë palcës kurrizore ose nervit shiatik dhe kjo mund të shkaktojë dhimbje të nervit shiatik, pasi presioni nga tumori ushtron presion mbi nervat. 
 • Spondilolisteza - Spondilolisteza mund të ndodhë kur keni çrregullim degjenerativ të diskut, që do të thotë se kur një kockë kurrizore shtrihet përpara në krahasim me një tjetër, atëherë kocka e zgjatur e shtyllës kurrizore mund të shtypë nervat që prekin nervin shiatik. 

Simptoma më e zakonshme që shkakton dhimbjet e nervit shiatik është dhimbja që shtrihet në pjesën e poshtme të shtyllës kurrizore dhe normalisht në njërën anë të trupit. Disa nga simptomat e tjera janë:

 • Dhimbje në ijë. 
 • Dhimbje të vazhdueshme në anën e shpinës.
 • Dhimbje që ju vështirëson qëndrimin në këmbë.
 • Djegie ose ndjesi shpimi gjilpërash në këmbë. 
 • Dobësi ose mpirje muskulore. 
 • Dhimbje e njëanshme. 
 • Humbje e kontrollit të fshikëzës ose zorrëve.
 • Siklet kur qëndroni ulur për një kohë të gjatë.

Duke qenë se nervi shiatik është i lidhur me një nerv në trup, është shumë normale që mund të trajtohet edhe me fizioterapi. Një fizioterapist ka për detyrë të diagnostikojë shkakun themelor dhe të zhvillojë një plan trajtimi që do t'ju sjellë dobi për pjesën tjetër të jetës tuaj. Fillimi i trajtimit të këtij problemi me fizioterapi do të ndihmojë në shtrirjen e nervit dhe lëvizjen e lirë. Planet e trajtimit më të përdorura janë akupunktura, mobilizimi i indeve të buta dhe nyjeve, si dhe si të zvogëloni dhimbjen dhe vuajtjen përmes këshillave dhe trukeve se si të ushtroni më pak presion mbi nervin dhe shtyllën kurrizore. Kur fizioterapisti të kuptojë se dhimbja është qetësuar, ai do të kërkojë menaxhimin e problemit dhe zgjidhjen në mënyrë që ai të mos kthehet më. Opsioni më i mirë do të ishte një ushtrim i specializuar për të mobilizuar nervin dhe për të rifituar forcën në muskujt që janë prekur nga dhimbja. Një tjetër mundësi është të mobilizoni teknikat në nyjet kurrizore dhe disqet për të humbur ngurtësinë ose kufizimet. Kur të përfundojë plani i plotë i trajtimit, terapisti juaj fizik pret që simptomat të zhduken dhe që ju të keni njohuritë dhe strategjitë për të zvogëluar mundësinë e rikthimit të tij në jetën tuaj. 

Fisiocenter është një klinikë fizioterapie që ofron një sërë shërbimesh për trajtimin e kushteve të ndryshme. Ekipi ynë përfshin një ekip shumë të aftë dhe profesionistë me përvojë për t'ju ndihmuar me çdo problem në trupin tuaj që prek nervat ose kockat tuaja. Arritja jonë kryesore është të përqendrohemi në ofrimin e planit më të mirë të trajtimit dhe menaxhimit për kujdesin tuaj individual, në mënyrë që t'ju ndihmojmë të arrini përsëri veten tuaj të vjetër ose, pse jo, një veten edhe më të mirë se juaji. 

Ekipi ynë i trajnuar mirë, me ndihmën e Dr. Settembrini, është në gjendje të ofrojë vlerësim dhe trajtim në formën e rikuperimit nga kushtet, të cilat përfshijnë dhimbje në qafë dhe shpinë, probleme të shpatullave dhe gjurit me lëndime sportive. Ne ju sigurojmë shërimin më të shpejtë dhe më të fortë, gjithmonë me eliminimin e çdo rreziku të mundshëm përmes planit të trajtimit. FisioCenter Tirana sigurohet që t'ju ofrojë një mjedis të rehatshëm ndërsa jeni në procesin e terapisë suaj. Jini të sigurt se ne si klinikë ju garantojmë kujdesin më të mirë të mundshëm për t'ju çuar në një rezultat pozitiv dhe për t'ju siguruar që të mos keni problem me këtë lloj gjendjeje për sa kohë të jetë e mundur. Sigurohuni që të na kontaktoni sapo të mendoni se keni nevojë për një terapist fizik. 

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian