Osteopatia Strukturore në Tiranë, Shqipëri - FisioCenter Tirana

Shërbim Profesional i Osteopatisë Strukturore nga Dr. Andrea Settembrini, i licencuar në Fizioterapi dhe i specializuar në OSBE. 

Shkenca Osteopatike është një sistem vlerësimi dhe trajtimi holistik që njeh patologjitë, mosfunksionimet në konstruksionin njerëzor dhe synon trajtimin dhe korrigjimin e tyre. Osteopatia bazohet kryesisht në funksionin biomekanik të trupit të njeriut, nëpërmjet sistemit nervor dhe muskuloskeletor, duke u fokusuar veçanërisht në problemet strukturore të trupit dhe në patologjitë që vijnë nga çekuilibrat mekanike.

Sisteme të tjera si sistemi gastrointestinal, kardiovaskular, pulmonar, endokrin dhe sistemi gjenitourinar luajnë gjithashtu një rol të rëndësishëm. Tipari më i rëndësishëm i Osteopatisë është se ajo kupton kompleksitetin e strukturës njerëzore dhe e percepton pacientin në tërësi. Kjo do të thotë se merr parasysh jo vetëm pjesën fizike (trupore) të problemit, por edhe atë kimike (biokimike) dhe emocionale (psikologjike).

Parimet që rregullojnë Osteopatinë janë si më poshtë:

 • Trupi është një i tërë.
 • Ndërtimi dhe funksioni janë të ndërthurura.
 • Trupi ka mekanizma vetërregullues.
 • Trupi ka aftësinë e lindur për të mbrojtur dhe riparuar veten.
 • Kur aftësia normale për t'u përshtatur ndërpritet ose kur ndryshimet mjedisore tejkalojnë aftësinë e trupit për t'u ruajtur, atëherë krijohen kushte që shkaktojnë sëmundje.
 • Lëvizja e lëngjeve të trupit është thelbësore për ruajtjen e shëndetit të mirë.
 • Sistemi nervor është një faktor jetik në kontrollin e lëngjeve të trupit.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Vlera e Osteopatisë

Në sëmundje ka elemente fizike që nuk janë vetëm manifestime të sëmundjes, por edhe faktorë që kontribuojnë në ruajtjen e sëmundjes. Osteopatia nuk është një alternativë ndaj trajtimit mjekësor konvencional, por një disiplinë e pavarur që ofron ndihmë të paçmuar për pacientin drejt mundësisë reale të trajtimit të tij.

Osteopatia, krahas ose si alternativë e degëve të tjera të shëndetit, merret me studimin e ndikimeve dhe devijimeve dinamike të trupit, si në fushën muskuloskeletore ashtu edhe në atë të organeve të brendshme. Ndahet në Osteopati Strukturore, te Brendshme dhe Kraniale.

Parimet e Osteopatisë janë të zbatueshme për njerëzit e të gjitha moshave. Osteopati është i trajnuar që të jetë në gjendje të përzgjedhë dhe modifikojë teknikat që përdor sipas rastit të çdo pacienti. Pra, Osteopatia aplikohet me siguri totale në kushte që kanë të bëjnë pothuajse me të gjitha sistemet e trupit si p.sh:

 • Lëndimet dhe sëmundjet e sistemit neuromuskular.
 • Lëndimet atletike.
 • Probleme gjinekologjike.
 • Disfunksionet e brendshme
 • Mosfunksionimet e periunimit.
 • Probleme gastrointestinale.
 • Çrregullime limfatike.
 • Çrregullime të tretjes.
 • Probleme me frymëmarrjen.
 • Çrregullime të fshikëzës urinare.
 • Dhimbje muskulore.
 • Ngërçet

Osteopatia nuk është një alternativë ndaj trajtimit mjekësor konvencional, por një fushë e pavarur që ofron ndihmë të paçmuar për pacientin drejt mundësisë reale të trajtimit të tij.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Shërbime dhe trajtime të tjera nga klinika jonë

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian