Osteopatia Viscerale në Tiranë, Shqipëri

profesionale Osteopatia Viscerale shërbim nga Dr. Andrea Settembrini, i licencuar në Fizioterapi dhe i specializuar në OSBE. 

Osteopatia e Brendshme merret me organet e brendshme, domethënë normalizon mëlçinë dhe zorrët, përmirëson tretjen dhe metabolizmin. Kjo metodë trajtimi përdoret për sëmundjet e traktit gastrointestinal (probleme me peristaltikën, kapsllëkun, etj.), ndihmon në eliminimin e problemeve gjinekologjike, trajton sëmundjet kronike dhe përdoret për të paralajmëruar variçet.

Osteopatia e Brendshme është një tendencë relativisht e re dhe ende jo e përhapur në mjekësi dhe fizioterapi, por në të njëjtën kohë po zhvillohet me shpejtësi. Si një nga degët e Osteopatisë së përgjithshme, merret me trajtimin e çrregullimeve mekanike dhe funksionale të organeve të brendshme të barkut, legenit, gjoksit.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Cili është roli i organeve të brendshme në shkaktimin e dhimbjes?

Nga organet e brendshme mund të përmendet një dhimbje muskuloskeletore.

Kur merret parasysh vendndodhja e organeve dhe shtyllës kurrizore, atëherë mund të kuptohet lehtësisht lidhja midis tyre. Për shembull, fyti ynë është në linjë dhe ngjitur me shpinën cervikale, mushkëritë në anën tjetër me shtyllën e kraharorit dhe në fund trakti tretës me shtyllën lumbale.

Këto formacione kanë ligamente që i mbajnë në pozicionin e tyre parësor dhe funksioni i ligamenteve, nga ana tjetër, është një faktor vendimtar për funksionimin e duhur si të shtyllës kurrizore, ashtu edhe të organeve të trupit të njeriut. 

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Pyetjet e bëra më shpesh

Osteopatia është një sistem i krijuar i vlerësimit klinik dhe terapisë manuale. Respekton marrëdhënien midis trupit, mendjes dhe shpirtit në shëndet dhe sëmundje. Në veçanti, ajo merret me marrëdhënien midis strukturës së trupit dhe funksionimit të tij, si dhe prirjen e tij të lindur për t'u vetëshëruar.

Osteopatia bazohet në tre parime themelore:

 • Trupi ka aftësinë e lindur për të riparuar veten.
 • Trupi është një njësi.
 • Struktura dhe funksioni i trupit janë të lidhura në dy mënyra.

Mund të themi se Osteopatia është filozofi, shkencë dhe art. 

 • Filozofi sepse përmban idenë e unitetit të strukturës dhe funksionit të trupit në shëndet dhe sëmundje.
 • Shkencë, sepse përfshin shkencat kimike, fizike dhe biologjike për ruajtjen e shëndetit, parandalimin, trajtimin dhe eliminimin e sëmundjeve.
 • Dhe së fundi, art sepse është aplikimi i filozofisë dhe shkencës në praktikën e Osteopatisë.

Osteopati, duke parë dhe palpuar kolonën kurrizore dhe sistemet aerobike përreth, mund të parashikojë, të ndalojë problemin dhe të lejojë që forcat e brendshme të trupit të nervozojnë më mirë organet tona, pasi këto organe ndikohen nga sistemet nervore simpatike, parasimpatike dhe cerebelare.

Osteopatia e Brendshme përdor teknika vlerësimi dhe trajtimi që përfshijnë gjithashtu palpim të lehtë për të kuptuar nëse ka shumë tension në bark, kafaz të kraharorit apo edhe në legen. 

Në përgjithësi, osteopatët që janë trajnuar në Evropën kontinentale kalojnë nëpër trajnime të organeve të brendshme gjatë studimeve të tyre universitare krahasuar me osteopatët e trajnuar në Mbretërinë e Bashkuar të cilët priren të studiojnë Osteopatinë së Brendshme në nivelin pasuniversitar.

Kur i referohemi Osteopatisë së Brendshme, atëherë mund të përfitojmë nga menaxhimi i:

 • IBS - Sindroma e zorrës së irrituar.
 • Probleme me tretjen.
 • Refluksi i acidit.
 • Kapsllëk.
 • Cikli menstrual i dhimbshëm.
 • Steriliteti

 

Përkundër faktit se nuk ka shumë prova shkencore në lidhje me Osteopatinë e Brendshme, disa rezultate në praktikën e përditshme mund të jenë jashtëzakonisht të kënaqshme. Në këtë rast, ne besojmë se nevojiten më shumë kërkime për të hedhur dritë mbi një degë kaq dinamike të terapisë fizike dhe fushës mjekësore. 

Në FisioCenter do të gjeni shërbim të shkëlqyer fizioterapie nga një staf i sjellshëm dhe miqësor me njohuri të larta dhe përvojë shumëvjeçare. Ne garantojmë se do të jeni të kënaqur me shërbimet tona dhe rezultatin përfundimtar të punës sonë. Ne kemi një mjedis të pajisur mirë që do të jetë në gjendje t'i përgjigjet çdo lloj aksidenti dhe sëmundjeje trupore që po përjetoni.

Dr. Andrea është një shkencëtar dhe fizioterapist i shkëlqyer që trajnon një staf miqësor dhe të dobishëm. Avantazhi juaj, kur trajtoheni në klinikën tonë të fizioterapisë, është individualizimi i trajtimit, duke respektuar veçoritë e çdo pacienti. Ne hetojmë tërësisht dhe me kujdes shkaqet e gjendjes tuaj. Ne ju informojmë për gjendjen tuaj dhe opsionet e trajtimit, shpjegojmë metodat që ndjekim dhe vendosim qëllimet. Ne ju mbikëqyrim gjatë gjithë seancës. Materialet që përdorim janë të cilësisë së lartë dhe i kushtojmë shumë kujdes higjienës, në mënyrë që trajtimi të jetë i sigurt. Ne ofrojmë këshilla dhe mbështetje pas përfundimit të trajtimit.

Në klinikën tonë në Tiranë ne trajtojmë raste fizioterapie. Ju mund të na vizitoni tani për të diskutuar dhe trajtuar problemet tuaja shëndetësore dhe trupore. Na kontaktoni tani në: +355 69 400 30 10.

Shërbime dhe trajtime të tjera nga klinika jonë

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian