Fizioterapi për Lëndimet sportive në Tiranë, Shqiperi

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të lendimeve sportive. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dëmtimeve sportive dhe të merrni ndihmë profesionale.

FisioCenter Tirana është një klinike në Tiranë dhe drejtohet nga Dr. Andrea Settembrini, i cili eshte fizioterapist i licencuar dhe i specializuar në Osteopati Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë prej 5 vitesh, me nje eksperience shumë vjeçare.

Nëse vuani nga dëmtimi nervor për shkak të një gjendjeje të shkaktuar më parë ose një sëmundjeje aktuale, FisioCenter është në gjendje t'ju ndihmojë dhe të përballojë shërimin tuaj të shpejtë, sa më shpejt të jetë e mundur. 

Fizioterapistët tanë janë të specifikuar dhe me përvojë shumëvjeçare. Ne ofrojmë teknikat më të fundit terapeutike si dhe pajisje moderne për gjendjen tuaj të mirë fizike.

Të gjitha teknikat e fizioterapisë që përdor klinika jonë ndiqen sipas nevojave reale të çdo pacienti. Ne zhvillojmë dhe përdorim vazhdimisht teknika dhe teknologji të reja. 

Nëse keni ndonjë gjendje aktuale që ka nevojë për trajtim fizioterapie, atëherë mund të kërkoni të rezervoni një takim dhe do t'ju sigurohet një ekzaminim i plotë nga FisioCenter.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Si do të ndihmojë terapia fizike dëmtimet e mia sportive?

Terapia sportive:

 • Ndihmon në trajtimin e dëmtimeve sportive (pas operacionit ose jo).

 • Trajnon atletin në parandalimin e lëndimeve.

 • Mbron gjendjen tuaj fizike.

 • Ndikon në rritjen e efikasitetit.

Fizioterapisti i një atleti mund të jetë gjithashtu i pranishëm në fushë, për të ofruar ngrohje (masazh duarsh)/masa paraprake (fashë elastike), shërbime rehabilitimi - gjatë çdo dëmtimi (krioterapi, shtrirje) dhe rikuperim pas garës.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Çfarë është një dëmtim sportiv?

Një dëmtim sportiv mund të ndodhë gjatë ushtrimeve fizike ose kur merrni pjesë në një sport. Fëmijët janë veçanërisht të prekshëm ndaj këtij lloji të lëndimit. Megjithatë, edhe të rriturit mund të kenë të njëjtat lëndime.

Një dëmtim sportiv ka më shumë gjasa të ndodhë nëse:

 • Nuk ushtron rregullisht aktivitet fizik.
 • Nuk bëni nxehje përpara se të ushtroni veprimtari fizike.
 • Merrni pjesë në sportet me prekje ose ato në ekip.

Llojet e lëndimeve sportive.

Ndrydhjet

Fraktura të muskujve (lodhje).

Dislokime të shpatullës ose bërrylit.

Frakturat e stresit.

Tendiniti.

Rruptimet e meniskut

Ndrydhjet.

Thyerje.

Ligamenti i kryqëzuar

Epikondilit. 

Bursit septik.

Entezopatitë 

Llojet e lëndimeve sportive. 

Lëndimet e ndryshme sportive mund të shkaktojnë simptoma dhe komplikime të ndryshme. Llojet më të zakonshme të lëndimeve sportive janë:

Fraktura të muskujve (lodhje).

Nëse muskujt tuaj janë të lodhur apo edhe të mbingarkuar dhe nëse nuk mund të përthithni stresin dhe goditjen e një goditjeje të përsëritur, atëherë mund të ketë ndodhur një frakturë muskulore.

Tendiniti.

Nëse përsëritni të njëjtën lëvizje të veçantë gjatë një periudhe kohore, kjo mund të shkaktojë tendinit.

Bursit septik.

Një lëvizje e përsëritur zakonisht mund të shkaktojë gjendjen e quajtur bursit. 

Entezopatitë.

Përdorimi i tepërt i lëvizjeve jashtëzakonisht të përsëritura, si vrapimi, mund të çojë në enthezopati. 

Ndrydhjet.

Nëse keni sforcuar ose këputur një ligament ndërsa e keni stresuar shumë një kyç, mund të rezultojë në një ndrydhje.

Dislokime të shpatullës ose bërrylit.

Kur kockat e nyjës së shpatullës ose bërrylit detyrohen të dalin jashtë shtrirjes, kjo çon në një dislokim.

Frakturat e stresit.

Një thyerje stresi është një çarje e vogël e shkaktuar në një kockë. Kjo lloj frakture shkaktohet nga forca e përsëritur, shpesh nga përdorimi i tepërt. 

Lëndimet-Rruptimet e meniskut-Ligamentet kruciate-Ligamentet e gjurit.

Ligamenti i kryqëzuar ndodh si rezultat i manovrave të prerjes ose rrotullimit.

Prishja e kryqëzimit miotendinoz.

Prishja e kryqëzimit miotendinoz zakonisht ndodh nga stresi i përsëritur ose një plakje normale.

Epikondilit.

Epikondiliti zakonisht shkaktohet për shkak të përdorimit të tepërt të bërrylit dhe tendinave të përfshira gjatë një sporti ose ushtrimi fizik. 

Gjembat.

Shkaktohet nga artriti i cili vjen si pasojë e një gjembi bimor i cili depërton në një kyç.

Prishja e kryqëzimit miotendinoz.

Prishja e kryqëzimit miotendinoz zakonisht ndodh për shkak të stresit të përsëritur ose plakjes normale.

Thyerje.

Një frakturë kockore mund të jetë shkaku i një rënieje, dëmtimi ose goditjeje ose goditjeje direkte në trup.

Cili është rehabilitimi i dëmtimeve sportive?

Rehabilitimi i dëmtimeve sportive është një fazë e ndërlikuar, krahasuar me rehabilitimin e jo sportistëve. FisioCenter Tirana ka njohuritë e duhura dhe pajisjet e nevojshme për kryerjen e rehabilitimit të lëndimeve sportive.

Lëndimet sportive zakonisht shërohen brenda 72 orëve. Në ditën e tretë pas përfundimit të terapisë, dhimbja, ënjtja dhe mavijosja ka të ngjarë të fillojnë të zhduken. Pasi ënjtja të jetë ulur, atëherë mund të filloni të shkëmbeni nxehtësinë me akull. Si nxehtësia ashtu edhe akulli mund të ndihmojnë dhe të lehtësojnë dhimbjen, dhe shumë trajnerë personalë rekomandojnë t'i alternoni ato çdo disa orë.

Kur ënjtja të zvogëlohet, atëherë mund të hiqni edhe fashën kompresuese dhe të filloni të bëni ushtrime fizike relaksuese në zonën e dëmtuar. Me kalimin e kohës, do të vini re se diapazoni juaj i lëvizjes rritet më shumë çdo ditë.

Nëse imobilizoni veten gjatë lëndimit tuaj sportiv për një periudhë të gjatë kohore, mund të shkaktoni ngurtësi dhe humbje të qëndrueshmërisë në trupin tuaj. 

Faza e fundit e rehabilitimit të lëndimeve sportive përfundon kur pacienti ka arritur nivelin që kishte para lëndimit. Kjo do të thotë që ju mund të kryeni teste specifike që janë të dizajnuara për sportin ose fizikun tuaj, të cilat do të tregojnë klinikën që ju trajton, nëse ka ndonjë ndryshim.

Cilat janë përfitimet e rehabilitimit të lëndimeve sportive?

 • E thjeshtë për t'u praktikuar.
 • Është kompletuar me pak ose aspak pajisje.
 • Mund të përfshihet në stërvitjen e rregullt të ekipit, 2-3 herë në javë.
 • Programet e ushtrimeve me shumë faktorë janë treguar të jenë efektive në reduktimin e lëndimeve:
 • Deri në gju.
 • Në ligamentin e kryqëzuar anterior.
 • Nga kofshët e pasme.
 • Kyçin e këmbës.
 • Gjymtyrët e poshtme.
 • Programet e parandalimit të lëndimeve janë vërtetuar:
 • Zvogëloni rrezikun e lëndimit.
 • Ata mund të përmirësojnë performancën.
 • Mund të mjaftojnë 10-20 minuta ushtrime të rregullta.
 • Sa më shumë rehabilitime të ndiqen dhe kryhen, aq më të mëdha janë përfitimet e tyre:
 • Disa studime kanë treguar deri në 90% ulje të lëndimeve të ligamentit të kryqëzuar anterior.
 • Reduktim 60% në lezionet e reja të pasme të femurit.
 • Reduktim 85% në lezionet e përsëritura të pasme të femurit.
 • > 80% reduktim i lëndimeve të rënda të gjurit që kërkojnë më shumë se 4 javë abstinencë nga ushtrimet.
 • 50% ulje në çdo lloj dëmtimi akut të gjurit.

Mund të na gjeni në via Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e shpinës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë ekspertë. Telefononi në 069 400 30 10 ose email fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian