FisioCenter Tirane

Osteopatia Funksionale në Tiranë, Shqipëri - FisioCenter Tiranë

Shërbim Profesional i Osteopatisë Funksionale nga Dr. Andrea Settembrini, i licencuar në Fizioterapi dhe i specializuar në OSBE. 

Osteopatia ka disa lloje teknikash. Disa prej tyre mund të jenë një mister për pacientët. Shumë klientë kuptojnë vetëm teknikat e masazhit dhe shtrirjes, sepse nuk e dinë se ka teknika më të hollësishme që mund të jenë të dobishme. Disa nga teknikat e Osteopatisë janë shumë të dobëta dhe në këtë rast pacienti nuk ndjen asgjë nga ajo që po ndodh gjatë procedurës. 

Një nga Teknikat Osteopatike quhet "Teknika Funksionale" dhe u zhvillua nga osteopati amerikan i quajtur Dr. Harold Hoover, rreth viteve 1940. Qasja e tij ishte të bënte përpjekje dhe të sistemonte metodat që osteopatët kishin praktikuar për një periudhë kohore, si dhe të përpiqej të merrte një shpjegim se çfarë po bënin osteopatët, pse funksiononte dhe pse kishte një efekt të pozitiv. Kjo teknikë përfshinte disa lëvizje të ngadalta, të vogla dhe të kontrolluara.

Shqetësimi kryesor i Dr. Hoover është se si nyjet i përgjigjen fazës së lëvizjes. Me fjalë të tjera, ai ishte më i interesuar për cilësinë e lëvizjes sesa për atë se sa larg mund të lëvizte një nyje. Në atë kohë, kjo u quajt lehtësia dhe lidhja e një nyjeje. Për shembull, ndonjëherë zgjoheni në mëngjes dhe mund të lëvizni mirë dhe pa probleme, ndërsa ditët e tjera mund të ngriheni dhe të ndjeheni të ngurtësuar dhe të lënduar. Sido që të jetë, ju keni të njëjtën lëvizje, por cilësia e lëvizjes tuaj është e ndryshme. Në këtë rast, cilësia mund të jetë e ngurtë ose e lehtë. Teknikat funksionale, në mënyrë të ngjashme, janë krijuar për t'i dhënë osteopatit një ide se sa fort lëviz një zonë e trupit tuaj.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Herë pas here, osteopatët e njëpasnjëshëm japin një dorë në zhvillimin e këtij modeli duke lidhur njohuritë e fushave mjekësore, si dhe teorinë e kibernetikës dhe sistemeve biologjike me lëvizjen e trupit. Lidhjet e trupit dhe segmentet e tyre të lidhura konsideroheshin si segmente lëvizëse brenda një sistemi energjetik, sistemi është trupi. 

E thënë thjesht, kjo teori thekson se të gjitha llojet e ndryshme të lëvizjeve të trupit menaxhohen nga qendra më të larta në tru dhe shpinë, të cilat, nga ana tjetër, varen nga reagimet nga nyjet për të informuar trurin se si po lëvizin. Menjëherë pasi nyja reagon keq, reagimi ndaj trurit ndryshohet dhe duket se truri ka një pikë të verbër ku nuk mund të "shohë" se çfarë po ndodh në nyje. 

Për shembull, një zonë kurrizore mund të jetë "nga hapi" me një tjetër që është në shpinë dhe lidhet dhe shkakton dhimbje sa herë që një person përkulet përpara. Në këtë rast, rruaza nuk është se nuk gjendet "jashtë hapësirës" apo është "e kufizuar në diapazonin e lëvizjes", ajo thjesht nuk funksionon siç duhet. Sapo aplikohet Teknika Funksionale, mekanizmat normale të reagimit rikthehen në tru dhe më pas truri fillon ta kthejë segmentin në përputhje me lëvizjet normale dhe në këtë mënyrë fillon të përmirësojë lëvizjet dhe të lehtësojë dhimbjen që ndihej.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Shërbime dhe trajtime të tjera nga klinika jonë

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.com

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian