Terapia TECAR a Tirana, Albania

Shërbim Profesional terapie TECAR nga Dr. Andrea Settembrini, i licencuar në Fizioterapi dhe i specializuar në OSBE. 

Terapia Tecar që ofrohet në klinikën FisioCenter në Tiranë, është një formë e kombinuar e diatermisë e elektroterapisë dhe është shumë e popullarizuar nga sportistët profesionistë, veçanërisht nga vrapuesit. Në FisioCenter, vitet e fundit, trajtimi Tecar në Tiranë është aplikuar ekskluzivisht ose në kombinim me teknikat kiropraktike, kinesiterapie dhe akupunkturë, duke u përpjekur t'u ofrojmë pacientëve tanë programet më të mira shëndetësore dhe rehabilituese.

Në të njëjtën kohë, nga ekipi shkencor kryhen kërkime dhe studime se si mund të zgjerojmë gamën e aplikimeve të terapisë Tecar, gjithmonë të udhëhequr nga nevojat individuale të secilit pacient.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Pse të zgjidhni FisioCenter Tirana?

Në FisioCenter Tirana ne krijojmë një përzierje të shkencës dhe ofrimit të shërbimeve të nivelit të lartë, duke përgatitur një të ardhme të denjë për pritshmëritë e pacientëve tanë. Ne jemi të gatshëm t'i nënshtrohemi nevojave të pacientit tonë, duke synuar jo vetëm rehabilitimin e tij të rreptë fizioterapik, por edhe mbështetjen globale të "ne shërojmë pacientin dhe jo sëmundjen e tij". Ne kemi pajisje moderne që mund të përballojnë lehtësisht çdo lloj aksidenti.

Dr. Andrea Settembrini, drejtues i klinikës FisioCenter, është i specializuar në Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në qytetin e Bolonjës. Krijon trajtime tërësisht të personalizuara dhe përpiqet të japë zgjidhjet më të mira të mundshme në fushën e terapisë fizike. Pacienti ndjek programin e rehabilitimit nën mbikëqyrjen e terapistit. Përfundimi i terapisë fizike nuk do të thotë fundi i rikuperimit. Pacientit i japim udhëzimet e nevojshme si për shmangien e recidivave ashtu edhe për riintegrimin e tij funksional në jetën e përditshme. 

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Terapia Tecar është një risi në fushën e rehabilitimit, e cila bazohet në emetimin e valëve të radios dhe rezulton në prodhimin e nxehtësisë endogjene. Në të kaluarën, ndërhyrjet terapeutike përfshinin burime të fuqishme energjie, të cilat megjithatë nuk mund të depërtonin thellë dhe kishin disa kundërindikacione. Në realitetin e sotëm, terapia Tecar ndryshon të dhënat e rikuperimit pasi transferon energji pa rrezatim dhe për këtë arsye mund të aktivizojë dhe bën proceset normale të vetë-shërimit të trupit.

Intensiteti i ulët i energjisë e bën atë plotësisht jo-invazive dhe 100% natyrale për trupin e njeriut. Ka mënyra të ndryshme aplikimi në varësi të rezultateve që kërkojmë dhe zonës së trajtimit. Megjithatë, një nga metodat më themelore të aplikimit është si vijon: Terapisti vendos një elektrodë (pllakë) neutrale në trupin e pacientit dhe lëviz një kokë mbi zonën e trajtimit, duke përdorur një krem ​​të veçantë. 

 

Si funksionon terapia Tecar? Pajisja prodhon energji elektromagnetike, e cila i transmetohet trupit në dy mënyra:

 1. Antistatik për një veprim të thellë poliartikular në ligamente, tendina, fascie dhe kocka.
 2. Kapaciteti për veprim lokal sipërfaqësor ose me thellësi mesatare në muskuj.

Kur energjia arrin në inde, ajo shkakton një rrjedhë jonesh me lëkundje jashtëzakonisht të shpejta në mjedisin ndërqelizor. Këto lëkundje ndikojnë në përshkueshmërinë e membranës qelizore, shkëmbimin konvencional të sinjalit të dhimbjes dhe rritjen lokale të temperaturës. E gjithë kjo rezulton në shërimin më të shpejtë të indeve, rikuperim, drenim të përshpejtuar dhe analgjezi të menjëhershme.

Për shkak të vetive të tij, trajtimi Tecar është i përshtatshëm për trajtimin e një sërë kushtesh të mëvonshme si p.sh:

 • Dhimbje qafe dhe shpine (dhimbje qafe, dhimbje shpine, dhimbje të nervit shiatik).
 • Trajtimi i dhimbjes së qafës.
 • Trajtimi i sindromës së qafës së mitrës.
 • Dhimbje të kyçeve dhe muskujve.
 • Osteoartriti.
 • Inflamacionet dhe edemë.
 • Frakturat
 • Tendiniti.
 • Epikondilit.
 • Kondropatitë
 • Frakturat e muskujve.
 • Dëmtime të tendinave dhe ligamenteve.
 • Lëndimi i meniskut.
 • Artriti.
 • Ndrydhjet.
 • Ënjtje.
 • Ënjtje.
 • Spazma muskulore.

Terapia e synuar me radiofrekuencë e kombinuar me teknikat kiropraktike dhe kinesiterapie është një mjet i shkëlqyer për të luftuar dhimbjen, për të shëruar indet e dëmtuara dhe për të rikuperuar më shpejt funksionin motorik. 

Trajtimi me terapinë Tecar ka veti qetësuese dhe eliminuese duke stimuluar prodhimin e endorfinës. Përdor rryma me frekuencë të lartë për biostimulimin e indeve me rezistencë të ndryshme.

 

Efektet e dobishme të qendrës së trajtimit Tecar lidhen me eliminimin dhe menaxhimin e dhimbjes nga:

 • Mavijosje. 
 • Procedurat kirurgjikale.
 • Lëndimet sportive.
 • Neuropatitë.
 • Çrregullime të muskujve dhe tendinave.
 • Çrregullime të shtyllës kurrizore dhe kyçeve.
 • Çrregullime të sistemit vaskular dhe limfatik.
 • Çrregullime të sistemit nervor periferik.
 • Dhimbje akute dhe kronike.

Eksperienca, trajnimi teknik, njohuritë e larta dhe specializimi i madh i stafit tonë, por edhe përkushtimi ndaj synimeve dhe objektivave të klinikës sonë, mbulojnë plotësisht nevojat e Tekarterapisë moderne me ndershmëri, përgjegjësi dhe besueshmëri. Kontakti ynë i drejtpërdrejtë dhe i përditshëm me klientët tanë për të gjetur zgjidhjen më të përshtatshme dhe efektive të problemit, është për ne një angazhim por edhe një mënyrë pune dhe fitimi i besimit të pacientëve tanë.

Ne do të hartojmë dhe plotësojmë për ju, në siguri absolute, zgjidhjen më të mirë dhe programin e personalizuar të terapisë fizike. Shërbimet tona të terapisë fizike ofrohen nga personel i specializuar dhe shumë i kualifikuar. FisioCenter mund të plotësojë të gjitha nevojat tuaja trupore, me ndershmëri dhe integritet.

Klinika jonë përdor metoda autentike dhe pajisje të çertifikuara me cilësi të lartë. E marrë në tërësi, FisioCenter është e pakrahasueshme në fushën e terapisë fizike. Është një qendër e integruar e veprimeve të shumta dhe një udhëkryq i rrugëve të ndryshme në fizioterapi dhe në të njëjtën kohë ofron mundësi dhe zgjidhje të panumërta për problemet e trupit tuaj.

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian