Fizioterapia e çrregullimeve të ekuilibrit dhe ecjes në Tiranë

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të Çrregullimeve të ekuilibrit dhe ecjes. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e çrregullimeve të ekuilibrit dhe ecjes dhe të merrni ndihmë profesionale.

Çrregullimet e ekuilibrit dhe të ecjes janë rezultat i shumë shkaqeve, veçanërisht tek të moshuarit. Ndërsa sistemi muskuloskeletor dhe ai nervor punojnë së bashku për qëndrimin dhe ecjen normale, çdo gjë që mund të dëmtojë kockat, muskujt dhe sistemin nervor (periferik dhe qendror) mund të jetë e vështirë për të ecur.

Kjo në kujdesin e përkushtuar të Dr. Settembrini i specializuar për Osteopati në Osteopathic Spine Center Education i cili ndodhet në Bolonjë dhe është gjithashtu i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë. Në një ambient të veçantë dhe miqësor, ekipi i FisioCenter kujdeset personalisht për çdo rast në mënyrën më të përshtatshme, me synimin e vetëm për rezultatin e shkëlqyer të trajtimit. 

Stafi ynë i përgjigjet në mënyrë të qëndrueshme, të përgjegjshme dhe të besueshme kërkesave të çdo pacienti duke ofruar programe trajtimi të individualizuara të përshtatura rast pas rasti, duke ofruar udhëzime dhe monitorim të vazhdueshëm edhe pas përfundimit të trajtimit të tyre. 

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Zbuloni se si terapia fizike mund të përmirësojë ekuilibrin tuaj.

Nëse ndonjëherë ndiheni të paqëndrueshëm ose e gjeni veten duke arritur muret për të qëndruar në këmbë, mund të vuani nga çrregullime të ekuilibrit dhe të ecjes. Ju gjithashtu mund të keni disa simptoma të tjera, njësoj si dhimbje në ijet, gjunjët ose kyçet e tjera.

Në fizioterapi, kur fizioterapisti juaj identifikon problemet tuaja dhe shkaqet e ekuilibrit tuaj dhe çrregullimeve të ecjes, atëherë ai mund t'ju ndihmojë të trajtoni problemet tuaja dhe të krijoni një program trajtimi të individualizuar posaçërisht për nevojat tuaja.

Në një pozicion më të ulët mund të gjeni disa nga mënyrat që terapia fizike ndihmon në përmirësimin e ekuilibrit tuaj.

  • Zvogëlon rrezikun e rënies duke njohur rreziqet e mundshme në shtëpinë tuaj, si këpucët e papërshtatshme, rrufetë e dobëta, tapetet e lirshme dhe kafshët shtëpiake.
  • Përmirëson aftësinë tuaj për të lëvizur në mënyrë që t'ju ndihmojë të lëvizni me më shumë lehtësi, koordinim dhe besim.
  • Përmirëson ekuilibrin tuaj duke ju mësuar ushtrimet dhe duke i promovuar ato siç duhet.
  • Rrit forcën tuaj, duke përshkruar ushtrime fizike specifike për nevojat tuaja.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Cili është ndryshimi midis çrregullimeve të ekuilibrit dhe ecjes?

Çrregullimet e ekuilibrit dhe të ecjes zakonisht lidhen me njëra-tjetrën, por ka disa dallime midis tyre. Çrregullimet e ekuilibrit mund të jenë fizike dhe mendore. Kjo ndodh sepse truri juaj ndonjëherë mund të mendojë se jeni në lëvizje edhe kur nuk jeni. Disa nga faktet që kanë pasoja fizike në ekuilibrin tuaj, mund të jenë ndryshime në forcën e kyçeve, lëvizjen dhe aftësinë për të kuptuar se ku janë nyjet tuaja në hapësirë.

Nga ana tjetër, çrregullimet e ecjes mund të shkaktojnë disa lëvizje jonormale, si në mënyrën se si ecni ose vraponi. Këto anomali mund të ekzagjerohen gjatë gjatësisë së jetës. 

Çrregullimet e ekuilibrit dhe ecjes janë pjesë e familjes së problemeve funksionale. Këto probleme mund të ndërhyjnë në ndërgjegjësimin tuaj për pozicionin, mënyrën tuaj të ecjes ose vrapimit, si dhe aftësinë që keni për të qëndruar në këmbët tuaja.

Çfarë e shkakton zhvillimin e çrregullimit tim të ekuilibrit ose të ecjes?

Ekzistojnë shumë faktorë të ndryshëm që mund të shkaktojnë zhvillimin e ekuilibrit dhe çrregullimet e ecjes. Këto kushte mund të zhvillohen nga shumë kushte të ndryshme themelore.

Esistono molti fattori diversi che possono causare lo sviluppo di disturbi dell'equilibrio e dell'andatura. Queste condizioni possono svilupparsi da molte condizioni fondamentali diverse.

Disa nga kushtet më të zakonshme vestibulare që rezultojnë në disa lloje të çrregullimeve të ekuilibrit, përfshijnë:

Marramendje beninje paroksizmale pozicionale (BPPV).

Është një nga shkaqet më të zakonshme të marramendjes. Kjo ndodh kur mbetjet e kalciumit ndahen në veshin e brendshëm. Në këtë rast, ajo shkakton disa probleme ekuilibri.

Çështje neurologjike.

Disa nga këto çështje përfshijnë sëmundjen e Parkinsonit, një goditje apo edhe një dëmtim të trurit. Çdo lloj gjëje që mund të ndikojë në sistemin tuaj neurologjik, në të njëjtën kohë mund të ndikojë në ekuilibrin tuaj.

Lëndim ose sëmundje.

Truri juaj dhe sistemi juaj nervor mund të punojnë në harmoni me njëri-tjetrin, në momentin e të folurit. Por, një dëmtim i papritur, një sëmundje ose një sëmundje tjetër që shkakton çdo lloj dobësie muskulore, mund të ndërhyjë në ekuilibrin tuaj dhe ta bëjë të vështirë për ju të ngriheni në këmbë dhe të mbani veten në pozicionin e duhur. 

Si Terapia fizike mund të më ndihmojë në lehtësimin e ekuilibrit ose çrregullimet e ecjes?

Kur flasim për fizioterapinë atëherë duhet të jeni të sigurt se ajo është zgjidhja më e mirë edhe për çrregullimet e ekuilibrit apo të ecjes. Klinika jonë ofron teknikat më efikase për të përmirësuar ekuilibrin tuaj dhe aftësinë për të ecur.

Fizioterapistët tanë të specializuar do të ekzaminojnë historinë tuaj mjekësore, ekuilibrin, ecjen dhe qëndrimin, si dhe simptomat që keni dhe ata do të personalizojnë një plan specifik trajtimi për nevojat tuaja. 

Plani i trajtimit që do të ndiqni, përfshin:

Shtrirje.

Ushtrimet shtrënguese do t'ju ndihmojnë të rrisni fleksibilitetin dhe gamën e lëvizjes. Kjo do të parandalojë që muskujt tuaj të bëhen shumë të shtrënguar ose të ngurtësuar.

Rehabilitimi vestibular.

Ky trajtim do të përmirësojë shikimin, nervat, muskujt dhe të gjithë sistemin tuaj vestibular, në mënyrë që të mbajë një ekuilibër të qëndrueshëm për ju. 

Ushtrime për rikualifikimin e ecjes.

Disa anomali në ecjen tuaj, mund të korrigjohen me "rikualifikim", i cili mund t'ju ndihmojë të mësoni shumë teknika të ndryshme të duhura.

Ushtrime forcuese.

Vlerësimi juaj mund t'ju ndihmojë të përcaktoni zonat që kanë probleme në trupin tuaj dhe mund të kenë nevojë për ndihmë. Fizioterapistët e FisioCenter Tirana do t'ju ofrojnë ushtrime forcuese, të cilat do të ndihmojnë në ndërtimin e muskujve tuaj. Për më tepër, do ta bëjë shumë më të lehtë për ju të ecni përreth ose të vraponi dhe ato do të zvogëlojnë rrezikun e lëndimeve. 

Në FisioCenter Tirana mund të gjeni pajisjet më të përshtatshme dhe moderne, së bashku me trajtimet dhe rehabilitimet më efektive për problemet tuaja të ekuilibrit dhe ecjes.

Mund të na gjeni në via Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e shpinës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë ekspertë. Telefononi në 069 400 30 10 ose email fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian