Terapia me valë shoku në Tiranë, Shqipëri

Shërbim profesional ShockWave nga Dr. Andrea Settembrini, i licencuar në Fizioterapi dhe i specializuar në OSBE. 

Keni nevojë për një seancë terapie me valë shoku? Mund të kontaktoni shërbimin e klientit FisioCenter dhe të rezervoni një takim. Në klinikën tonë ne kemi si parim bazë ofrimin e programeve të terapisë fizike të individualizuara me një qasje strikte antropocentrike. Programet që ne realizojmë synojnë eliminimin e simptomave të pacientit, lehtësimin e dhimbjeve muskuloskeletore dhe përmirësimin e funksionalitetit të trupit të tij.

Të gjitha trajtimet e fizioterapisë janë të përshtatura për t'i shërbyer individualisht nevojave terapeutike të çdo pacienti. I gjithë aplikimi i mjeteve natyrore, teknikave terapeutike, në kombinim me aparaturat moderne, të cilat ne i zgjedhim në trajtimet e ndryshme varet nga lloji i sëmundjes dhe është totalisht i personalizuar. Kreu i klinikës FisioCenter, Dr. Andrea Settembrini, është i specializuar në Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonja dhe është gjithashtu i certifikuar në në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë. 

Secili program personalizohet dhe hartohet nga mjeku dhe në bashkëpunim me fizioterapistët, me qëllim që pacienti të rikthehet në aktivitetet e tij të përditshme, pa dhimbje dhe të ruajë rezultatin optimal funksional, qoftë ky çrregullim muskuloskeletor apo paaftësi motorike.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë trajton terapia me Valë Shoku?

Sipas literaturës ndërkombëtare, terapia me valë goditëse është efektive dhe indikohet në sëmundjet e mëposhtme:

 • Tendiniti i kalcifikuar i shpatullës.
 • Epikondilit.
 • Fashiti i shputës dhe nxitja e thembrës (dhimbje në thembër).
 • Dhimbje dhe mosfunksionim i krijuar nga zonat muskulare(sindroma e dhimbjes miofasciale).
 • Trajtimi i pikave nxitëse të dhimbjes.
 • Shpatulla e dhimbshme, këputje e pjesshme e muskulit supraspinatus, bursit seroz, sindroma e ndikimit, tendoniti i manshetës rrotulluese, shpatulla e ngrirë.
 • Tronkateriti (inflamimim i kofshës).
 • Sindroma tibial.
 • Gju i dhimbshëm i kërcyesit me tendinit shoqërues patelar (gjuri i kërcyesit).
 • Tendinopatia e Akilit. 
 • Dhimbje në shpatull (manshetë rrotulluese).
 • Tendiniti i kalcifikuar.
 • Frakturat kronike.
 • Sindroma e gjurit të kërcyesit.
 • Sindroma e dhimbshme tibiale, periostiti tibial.
 • Sindroma e dhimbshme tibiale, periostiti tibial.
 • Tendiniti i Akilit.
 • Sindroma e brezit tibial.
 • Dhimbje shpine.

Në disa raste përcaktohet dhe dallohet pas ekzaminimit radiografik si dhe pas trajtimit me ultratinguj perkusiv por dhe gjithashtu me zhdukjen e formimit të osteofitit që ka krijuar dhimbjen tek pacienti.

Rezultatet janë të dukshme që në trajtimet e para (nga trajtimi i dytë në të tretë), periudha e trajtimit është e shkurtër (5'-10') për seancë, ndërsa programi i trajtimit varet nga rasti dhe varion nga 4 deri në 8 seanca.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Pyetjet e bëra më shpesh

Terapia me Valë Shoku po fiton vazhdimisht terren në shumicën e rasteve, duke shmangur kështu një ndërhyrje të mundshme kirurgjikale dhe duke garantuar një rezultat terapeutik optimal. Terapia me ultratinguj me valë shoku, për të cilën do të diskutojmë më vonë, është një opsion trajtimi jo-kirurgjikal dhe joinvaziv për sëmundjet e sistemit muskuloskeletor.

Ekografia e goditjes (valët e goditjes) është një aplikim i metodës së provuar dhe të testuar të litotripsisë ekstrakorporale në fushën e fizioterapisë dhe rehabilitimit. Thelbi i veprimit është shndërrimi i një procesi inflamator kronik, siç është tendoniti ose neuroza, në një gjendje inflamatore akute që trupi është në gjendje ta kurojë. Valët e goditjes aktivizojnë procesin e vetë-shërimit të trupit duke rritur djersitjen dhe metabolizmin e zonës së prekur, duke tretur kalcifikimet e tendinave, stimuluar aftësinë rigjeneruese të qelizave të indeve, duke rritur rezistencën e tyre ndaj ngarkesës mekanike dhe duke ulur ngarkesën.

Përdorimi i valëve shokuese ekstrakorporale po fiton njohje tek fizioterapistët dhe ortopedët falë rezultateve të mira klinike dhe numrit të madh të studimeve inkurajuese. Përdorimi i terapisë me valë shoku është i thjeshtë. Fizioterapisti identifikon se nga vjen dhimbja, shpërndan xhelin në zonën e prekur dhe përdor pajisjen në indet e dëmtuara të zonës. Ekzistojnë udhëzime për parametrat që duhet të vendosë instrumenti specifik mjekësor, por ai që mbizotëron në shumicën e kërkimeve është ky: Frekuenca: 8 Hz. Koha e trajtimit: 5 minuta. Stimujt: 2000.

Terapia fizike është efektive: në parandalimin, vlerësimin, trajtimin dhe rehabilitimin si dhe në përmirësimin e performancës së personit fizikisht aktiv. Në FisioCenter i kushtojmë rëndësi të veçantë specializimit, duke vendosur fizioterapistin e duhur tek çdo klient për një trajtim specifik. Propozimi ynë për shërbimet e fizioterapisë është fleksibël, transparent dhe i bazuar në të dhënat e një studimi shumëvjeçar të nevojave të problemeve të shumta fizike që përjetojnë shumë njerëz. 

Synimi ynë i vazhdueshëm është krijimi i partneriteteve afatgjata me klientët tanë, bazuar në besimin, besnikërinë dhe përkushtimin ndaj cilësisë së zgjidhjeve dhe shërbimeve tona, si dhe në përmirësimin e vazhdueshëm të shërbimit tonë ndaj klientit. Ndihemi krenarë dhe të kënaqur kur shohim klientët tanë të shprehin besimin e tyre dhe të ndjehen të sigurt me ne. Ekipi i FisioCenter ka njohuritë dhe përvojën e nevojshme për të propozuar zgjidhjet më të mira dhe për të kënaqur nevojat e klientit, pavarësisht nga kompleksiteti i tyre. Cilësia e ekipit tonë, për të cilin ne jemi krenarë, siguron që ne të jemi gjithmonë pranë jush në rast nevoje.

Kur i referohemi terapisë me Valë Shoku atëherë FisioCenter është zgjedhja më e përshtatshme për ju. Ne kujdesemi për nevojat tuaja për të pasur metodën më të mirë të qasjes dhe ju ndihmojmë të ktheheni në rutinën tuaj normale të përditshme, pa shqetësime të mëtejshme. Trajnimi i shkëlqyer, profesionalizmi, respekti për klientin si dhe ambicia e njerëzve të saj, kanë vënë në pah klinikën FisioCenter në një nga klinikat më të mira të fizioterapisë në Tiranë, duke ofruar shërbime të shkëlqyera dhe të plota. FisioCenter përmbush një nga objektivat e saj kryesore: aftësinë për të ofruar shërbime të specializuara dhe të integruara fizioterapie për klientët nga Shqipëria dhe jashtë saj.

Shërbime dhe trajtime të tjera nga klinika jonë

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian