Fizioterapi për aksidentet e ndodhura në punë - Fizioterapi në Tiranë

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dëmtimeve në punë. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dëmtimit tuaj në punë dhe të merrni ndihmë profesionale.

FisioCenter ndodhet në Tiranë dhe ndër të gjitha llojet e tjera të fizioterapisë ofron edhe fizioterapi për dëmtimet që ndodhin në vendin e punës. Ekipi ynë përbëhet nga fizioterapistët më të mirë që shërojnë dëmtimet e pësuara në punë në Shqipëri.

Në FisioCenter mund të gjeni pajisje të avancuara dhe metodat më moderne të trajtimit të kombinuara siç duhet - për të krijuar programin e duhur për çdo pacient. 

Fokusi ynë kryesor është trajtimi dhe rehabilitimi i çdo sëmundjeje apo dëmtimi, i cili ndikon në aftësinë tuaj për të lëvizur, në jetën tuaj të përditshme dhe në stilin tuaj të jetesës. Në bashkëpunim me çdo pacient, ne zhvillojmë një plan trajtimi të individualizuar që çon në rehabilitimin e pacientit.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është një aksident në punë?

Termi lëndim në punë i referohet çdo dëmtimi që i ndodh një punonjësi në mjedisin e tij të punës. Ka lloje të ndryshme profesionesh që mund të paraqesin një situatë të rrezikshme në vendin e punës. Këto situata përfshijnë për shembull punën e një kontraktori, oficeri policie, infermiere ose mjeku.

Nga ana tjetër, edhe një punë në zyrë mund të çojë në një dëmtim të lidhur me punën. Për të dhënë një shembull, nëse uleni në të njëjtin pozicion çdo ditë, për një periudhë të caktuar kohore, mund të shkaktojë një dëmtim të trupit.

Nëse ndodh që të keni një dëmtim në mjedisin tuaj të punës, atëherë duhet të kërkoni trajtim sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo është për shkak se pothuajse çdo lloj dëmtimi që lihet i patrajtuar mund të bëhet më serioz me kalimin e kohës.

Një dëmtim në punë mund të jetë shkak i shqetësimit fizik, mendor dhe monetar. Për këtë arsye, është jashtëzakonisht e rëndësishme që sa më parë të keni një konsultë me një fizioterapist, për të nisur në këtë rast planin e duhur të trajtimit rehabilitues, i cili duhet të specifikohet për nevojat tuaja fizike.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Rrëshqitje, pengime dhe rënie.

Disa faktorë mund të shkaktojnë rrëshqitje, pengime dhe rënie, si p.sh. dyshemetë e lagura dhe sipërfaqet e akullta. Rënia mund ta çojë punonjësin në lloje të ndryshme lëndimesh si p.sh., kocka të thyera, lëndime të shtyllës kurrizore, dëmtime të indeve të buta dhe madje edhe një dëmtim traumatik të trurit. Nga ana tjetër, ekziston rreziku i rënies gjatë punës nga një lartësi, gjë që mund të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme.

Përplasje me makinë.

Njerëzit që kanë ngarjen e një automjeti si pjesë e punës së tyre janë të ekspozuar ndaj shoferëve të pakujdesshëm, motit të keq apo edhe pajisjeve të dëmtuara të automobilave. Këta mund të jenë disa faktorë që mund të shkaktojnë një aksident rrugor. 

Sforcimet e muskujve.

Një punëtor që ngre sende të rënda në punë mund të pësojë një dëmtim të lidhur me punën. Këtu përfshihen lëndimet si: sforcimet e shpinës dhe qafës. 

Elektroteknizimi

Mund të ndodhë që në vendin e tyre të punës punëtorët të pësojnë lëndime të lidhura me goditjen elektrike nëpërmjet kabllove ose telave të ekspozuar. Prizat e gabuara elektrike gjithashtu mund t'i dëmtojnë ato. Në raste të ndryshme, të ndodhur në mjedisin e tyre të punës punëtorët goditen nga rrymat elektrike ose gjatë gërmimit godasin kabllot nëntokësore. 

Goditje nga objekte që bien.

Nëse goditeni nga një objekt që ka rënë nga lart, mund të jetë një dëmtim serioz. Shkaqet që mund të ndodhin janë: lëndime frakturash, lëndime të organeve të brendshme, prerje, mavijosje, lëndime në sy, etj. Më e shpeshta në këtë rast është lëndimi i kokës sepse koka është pjesa më e ekspozuar e trupit.

Ekspozimi ndaj tymrave.

Nëse jeni të ekspozuar ndaj kimikateve të rrezikshme, pa asnjë mbrojtje, atëherë jeni në rrezik të lartë të reaksioneve të lëkurës ose syve. 

Ekspozimi ndaj zhurmave të larta.

Shumë punëtorë industrialë janë të ekspozuar ndaj zhurmave të larta ndërsa punojnë. Ky lloj dëmtimi quhet shurdhim industrial. 

Ecja në objekte.

Nëse nuk i kushtoni vëmendje vendit ku shkelni, atëherë mund ta gjeni veten duke shkelur një objekt ose vend me një skaj të mprehtë. Këto lezione mund të therrin pak. E fundit, mund të vuani nga një dëmtim i kokës, qafës, gjurit ose këmbës. 

Zënka apo përleshje në vendin e punës.

Një punëtor që duhet të merret me publikun mund të përballet me agresion nga klientët ose njerëz të tjerë. Mund të sulmohet edhe nga kafshët në vendin e punës. Nga ana tjetër, është edhe fakti që një nga kolegët tuaj mund të sjellë dhunë në mjedisin tuaj të punës.

 

Ekzistojnë gjithashtu disa lloje të tjera të zakonshme të lëndimeve në punë që mund të ndikojnë në gjendjen tuaj fizike. Nëse jeni duke përjetuar ndonjë nga ato lloje që kemi raportuar në listën e mësipërme, ose nëse mendoni se duhet të dini më shumë rreth kësaj teme, atëherë ejani të na vizitoni. 

Në klinikën tonë të fizioterapisë ne kemi trajtimet më efektive kur bëhet fjalë për përmirësimin e dhimbjes, lëvizshmërisë dhe mirëqenies tuaj të përgjithshme. Ne do të krijojmë një plan trajtimi të lëndimeve të lidhura me punën, të përshtatur për nevojat tuaja. Kjo arrihet me përvojën e vazhdueshme të fizioterapistëve tanë.

Stafi ynë i trajnuar do t'ju ofrojë teknikat më efektive që do t'ju ndihmojnë të shmangni lëndime të mëtejshme në të ardhmen. 

Metodat tona të terapisë fizike kanë rezultuar të jenë të suksesshme dhe me efekt të shpejtë në secilin prej klientëve tanë. Metodat e planit të trajtimit janë të afta të trajtojnë njerëz të të gjitha moshave. 

Fizioterapia është një mënyrë natyrale, e shpejtë dhe e lehtë për t'u rikuperuar nga çdo lloj dëmtimi në vendin e punës. Në shumë raste, fizioterapia ka vërtetuar se eliminon përshkrimin e barnave të dëmshme ose aq më tepër, të ndonjë operacioni.

Në përgjithësi, rekomandohet që rehabilitimi të fillohet me disa ushtrime të lehta lëvizjeje, 72 orë pas lëndimit. Terapia juaj fizike mund të vazhdojë për një periudhë pak më të gjatë kohore. Mund të zgjasë për disa javë apo edhe muaj, në varësi të çdo dëmtimi.

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian