Teknika Gastron në Tiranë - FIsioCenter

Shërbim Professional për teknikën Gastron në Osteopati nga Dr. Andrea Settembrini, i licencuar në Fizioterapi dhe i specializuar në OSCE. 

Graston Technique ® është një teknikë e mobilizimit të indeve të buta e bazuar në prova, e asistuar nga instrumente, që u mundëson mjekëve klinik të trajtojnë në mënyrë efektive kufizimet e indeve përmes trajnimit gjithëpërfshirës, duke rezultuar në përmirësimin e pacientëve.Teknika Gastron® përdor instrumente të projektuara posaçërisht çeliku inox, në lidhje me ushtrimet e duhura terapeutike, për të identifikuar në mënyrë specifike dhe më pas për të trajtuar në mënyrë efektive zonat që paraqiten me fibrozë të indeve të buta ose inflamacion kronik. Mjetet përdoren gjithashtu në fazën e diagnostikimit për të ndjekur zinxhirin kinetik, për të lokalizuar dhe trajtuar shkakun e simptomave, si dhe zonën specifike të dhimbshme.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë mund të prisni nga Teknika Gastron?

Teknika Gastron lindi me synimin për të mobilizuar indin fascial, për të çliruar kufizimet e tij dhe për të rritur proceset riparuese të një zone specifike të indit. Efektet janë: një reduktim i simptomave (në rast dhimbjeje), një shprehje më e madhe e forcës dhe fleksibilitetit dhe, për rrjedhojë, zvogëlimi i rrezikut të lëndimit.

Anatomikisht, e ashtuquajtura fascia përbëhet nga një sërë membranash të indit lidhës që mbrojnë një organ ose një kompleks organesh dhe kanë një funksion ushqyes. Fasciet gjithashtu mbështjellin dhe mbështesin muskujt, dhe në mënyrë që këta të jenë të fortë dhe fleksibël është e nevojshme që shtresat e fascisë të mund të rrëshqasin midis tyre. Në fakt, një nga funksionet themelore të fascisë është pikërisht transmetimi i forcave: 30-40% e forcës së krijuar nga një muskul transmetohet nga indi lidhor që e rrethon atë. Kjo shpjegon pse shëndeti i indeve fasciale është kaq i rëndësishëm.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Shërbime dhe trajtime të tjera nga klinika jonë

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Numri jonë i telefonit

+355 69 400 3010

Facebook / Instagram

/fisiocentertirana @fisiocenter.tirana

Emaili jonë

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Ploteso formen

sqAlbanian