Fizioterapi për dhimbjen e mesit në Tiranë, Shqipëri

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes së mesit. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes së shpinës dhe të merrni ndihmë profesionale. 

A keni ndjerë ndonjëherë dhimbje në trupit tuaj apo keni menduar për atë që trupi juaj po ju thotë? Epo, ne tashmë e dimë se si t'ju ndihmojmë! Mos u shqetësoni, FisioCenter Tirana është këtu për ju! 

Edhe pse simptomat tuaja mund të jenë të zakonshme, në klinikën tonë ne jemi të specializuar në ofrimin e një trajtimi unik. Para së gjithash, ne kuptojmë stilin tuaj të jetesës dhe fizikun tuaj, më pas dalim me strategjinë dhe zgjidhjet e duhura të trajtimit për t'ju rikuperuar nga çdo gjendje.

Ekipi ynë i fizioterapistëve me shumë përvojë janë të trajnuar për të ndihmuar pacientët në të gjitha fazat e jetës. Ne i vendosim pacientët tanë të parët duke u ofruar atyre të gjitha mjetet thelbësore që u nevojiten për shërimin e tyre. Qëllimi ynë në FisioCenter Tirana është të ofrojmë një shërbim të shkëlqyer rehabilitimi dhe qëllimi kryesor është përmirësimi i cilësisë së pacientëve!

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Pse fizioterapia është e rëndësishme për dhimbjen e shpinës?

Fizioterapia është një trajtim që ndihmon në përmirësimin e lëvizjes dhe funksionimit të kyçeve dhe muskujve. Mund të ndihmojë në uljen e dhimbjes së shpinës dhe rivendosjen e lëvizjes normale. Mund të ndihmojë gjithashtu në minimizimin e rrezikut të lëndimit të shpinës përsëri. Fizioterapistët përdorin trajtime dhe teknika të shumta për të lehtësuar dhimbjen e shpinës. Ata gjithashtu japin këshilla se si të kujdeseni për pjesën e poshtme të shpinës në mënyrë që të mos keni probleme me pjesën e poshtme të shpinës.

Dhimbja e shpinës është diçka që shumica prej nesh do ta përjetojnë në një moment të caktuar në jetën tonë 

Në rastin e dëmtimeve të shpinës, e vetmja gjë që duam është të shërohemi sa më shpejt të jetë e mundur. Këtu në klinikën tonë problemet e shpinës konsiderohen si një nga gjendjet më të zakonshme.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Fizioterapia është një trajtim që ndihmon në përmirësimin e lëvizjes dhe funksionimit të kyçeve dhe muskujve. Mund të ndihmojë në uljen e dhimbjes së shpinës dhe rivendosjen e lëvizjes normale. Mund të ndihmojë gjithashtu në minimizimin e rrezikut të lëndimit të shpinës përsëri. Fizioterapistët përdorin trajtime dhe teknika të shumta për të lehtësuar dhimbjen e shpinës. Ata gjithashtu japin këshilla se si të kujdeseni për pjesën e poshtme të shpinës në mënyrë që të mos keni probleme me pjesën e poshtme të shpinës.

Dhimbja e shpinës është diçka që shumica prej nesh do ta përjetojnë në një moment të caktuar në jetën tonë 

Në rastin e dëmtimeve të shpinës, e vetmja gjë që duam është të shërohemi sa më shpejt të jetë e mundur. Këtu në klinikën tonë problemet e shpinës konsiderohen si një nga gjendjet më të zakonshme.

Pjesa e poshtme e shpinës, është një strukturë jashtëzakonisht e mirë-projektuar e kockave, nervave, ligamenteve dhe muskujve të ndërlidhur. Ata të gjithë punojnë së bashku për të ofruar forcë, mbështetje dhe fleksibilitet. Megjithatë, kjo strukturë komplekse e bën pjesën e poshtme të shpinës të prekshme ndaj dëmtimit dhe dhimbjes.

Cilat janë shkaqet e dhimbjes së shpinës?

Dy shkaqet kryesore të dhimbjes së shpinës dhe dhimbjes së shpinës janë qëndrimi i dobët dhe mungesa e lëvizjes, veçanërisht për ata që qëndrojnë ulur për periudha shumë të gjata. Kjo lloj gjendje quhet dhimbje mekanike e shpinës dhe nuk konsiderohet një gjendje serioze. Megjithatë, nuk është mirë ta lini atë të patrajtuar pasi mund të çojë në probleme të mëdha, dhimbje të vazhdueshme dhe dhimbje për periudha të gjata. Për këtë arsye, fizioterapia është një trajtim perfekt për këtë gjendje.

Simptomat e dhimbjes së shpinës

Probleme të tjera, si p.sh. prolapsimi i diskut, fraktura, përplasja e nyjës së fytyrës ose ngjeshja e rrënjës nervore, herë pas here mund të shkaktojnë simptoma. Cilido qoftë shkaku themelor i dhimbjes, ka shumë mënyra se si simptomat mund të shfaqen. Ju mund të zhvilloni ndonjë nga simptomat e mëposhtme:

 • Dhimbje ose mpirje në vithe, gjymtyrë të poshtme ose këmbë. 
 • Dhimbje në shpinë ose në pjesën e përparme të këmbëve. 
 • Dhimbje shpine, veçanërisht kur përkuleni përpara. 
 • Ngurtësi e tepërt në pjesën e poshtme të shpinës.

Trajtimi i dhimbjes së shpinës.

Fizioterapistët tanë fillimisht diagnostikojnë shkakun e dhimbjes së shpinës dhe më pas zhvillojnë trajtime dhe terapi të ndryshme të cilat përfshijnë një sërë teknikash si: mobilizimi, gjilpëra e thatë, çlirimi miofascial dhe disa ushtrime të tjera specifike. Kërkesat e çdo pacienti mund të plotësohen me një shumëllojshmëri zgjedhjesh të trajtimit të dhimbjes së shpinës. 

Dhimbja juaj e shpinës duhet të largohet brenda disa ditësh ose javësh nëse ndiqni rekomandimet se si të rregulloni qëndrimin tuaj, të bëni ushtrimet e duhura dhe të përdorni strategji të vetë-mjekimit. Shkaqe më serioze të dhimbjes së shpinës, të tilla si prolapsi i diskut, përplasja e kyçeve, spondiliti ankiloz, osteoporoza, artriti ose fraktura, kërkojnë ekzaminim të mëtejshëm. Disa terapi mund të jenë më efektive se të tjerat, në varësi të diagnozës së pacientit. Një përzierje e terapive është shpesh alternativa më e mirë për shumë njerëz.

Vetë-trajtim për dhimbjen e shpinës.

Këtu janë disa këshilla se si të kujdeseni vetë për dhimbjen e shpinës:

 • Qëndroni aktiv.                                

  Ky është çelësi për parandalimin dhe reduktimin e dhimbjes posturale të shpinës. Ju mund të bëni disa ushtrime të buta si ecja ose noti për të paktën 30 minuta në ditë.

 • Ngrihuni dhe lëvizni. 

Kjo është ajo që duhet të bëni nëse jeni ulur për një kohë të gjatë. Ju gjithashtu mund të ndihmoni veten nëse provoni vetë disa lëvizje të thjeshta të legenit dhe mesit.

 • Zgjidhni pozicionin më të mirë për tu ulur.  

Nëse punoni rregullisht në zyrë, do t'ju duhet një tavolinë dhe karrige e duhur për të shmangur një pozicion të keq qendrimi.

 • Aplikoni rregullisht nxehtësinë në pjesën e poshtme të shpinës. 

Kjo metodë do të ndihmojë dhe relaksojë muskujt. Mund të provoni edhe të bëni dush me ujë të vakët. Zgjidhni vetëm atë që funksionon më mirë për ju. 

Ushtrime për dhimbjen e shpinës.

Ka shumë ushtrime shtrirjeje, forcash dhe ushtrime të tjera për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjeve të shpinës. Ushtrimet e listuara më poshtë do t'ju ndihmojnë të lëvizni, forconi dhe reduktoni dhimbjen e shpinës.

Më të rëndësishmet janë:

 • Pompat e kyçit të këmbës.
 • Rrëshqitjet e thembra.
 • Gjuajtje muri.
 • Ngritja e këmbës së drejtë.
 • Shtrirja e një gjuri deri në gjoks.
 • Zgjatja e përkulësve të ijeve.
 • Shtrirja e piriformis.
 • Ushtrime për stabilizimin e mesit.

Ushtrimi është shumë i rëndësishëm për të gjithë ne për një sërë arsyesh. Kur bëhet në mënyrë të kontrolluar dhe progresive, ushtrimet për të lehtësuar dhimbjet e shpinës kanë shumë përfitime. Bërja e ushtrimeve të shpinës së djathtë si pjesë e stërvitjes suaj të përgjithshme mund të jetë shumë e rëndësishme. Sapo dikush përjeton një episod të dhimbjes së shpinës, nëse nuk bën asgjë për të dhe kujdeset vetëm për simptomat, ka shumë mundësi që ai të zhvillojë një episod të ngjashëm diku në të ardhmen. Ushtrimi i shtyllës kurrizore nuk duhet të jetë një ndryshim i jetës apo angazhim i madh, por duhet të bëhet rregullisht. Për të rritur dhe ritrajnuar muskujt, duhet të planifikoni të paktën 10-15 minuta ushtrime çdo ditë.

Mund të na gjeni në via Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e shpinës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë ekspertë. Telefononi në 069 400 30 10 ose email fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian