Ushtrime Terapeutike në Tiranë, Shqipëri

Shërbim Ushtrimesh Terapeutike Profesionale nga Dr. Andrea Settembrini, i licencuar në Fizioterapi dhe i specializuar në OSBE. 

FisioCenter Tirana është një klinikë në rritje dinamike me fokus kryesor terapinë fizike dhe ushtrimet terapeutike. Në të njëjtën kohë, klinika jonë ka pajisjet dhe teknikat më të avancuara. Stafi ynë me përvojë merr përsipër të gjitha punët përkatëse fizike nga faza e parë deri në fazën e fundit, duke ju çliruar nga çdo përpjekje dhe stres i panevojshëm. 

Njerëzit e klinikës sonë janë forca jonë lëvizëse, pasi ata e vënë në jetë filozofinë dhe vizionin tonë çdo ditë. Drejtues i klinikës është doktor Andrea Settembrini i specializuar në Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë si dhe i vetmi i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë. Doktor Andrea është gjithashtu i licencuar në fizioterapi sportive dhe i qaset të gjitha llojeve të trajtimeve në këtë fushë.

Kur i referohemi ushtrimeve terapeutike, atëherë FisioCenter është një garanci për ju. Klinika jonë e fizioterapisë i kushton vëmendje të gjithë informacionit që klienti jep kur vendos të bëjë një trajtim ushtrimesh terapeutike. Ju mund të na besoni ne për të zgjidhur problemet tuaja trupore dhe për t'i trajtuar ato me metodën më të përshtatshme. Na kontaktoni, përmes formularit tonë të kontaktit ose me telefon. Na pyesni për problemin që ju shqetëson dhe ne do t'ju këshillojmë seriozisht, me përgjegjësi, në kohën më të shkurtër të mundshme. Për ne, çdo gjë më pak se një gjendje moderne në këshilla apo ndërhyrje nuk është e pranueshme. Na kontaktoni, qoftë përmes formularit tonë të kontaktit ose me telefon. Pyetni dhe flisni me ne për problemin që ju shqetëson dhe ne do t'ju këshillojmë seriozisht, me përgjegjësi, në kohën më të shkurtër të mundshme.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë trajtojnë Ushtrimet Terapeutike?

Ushtrimet terapeutike kanë shumë përfitime për të gjithë pacientët. Programet e terapisë zakonisht përfshijnë 3 lloje ushtrimesh - rezistencë, qëndrueshmëri dhe elasticitet. 

Pacientët inkurajohen nga këto programe dhe më pas vendosin të vazhdojnë të përfitojnë nga të njëjtat ose programe të tjera afatgjata. Në disa pacientë, të cilët janë shumë të dobët, përdoren disa ushtrime të asistuara për të ndihmuar në lehtësimin e lëvizjes së personit. Në të njëjtën kohë, kombinohet me terapi manuale. 

Ushtrimi terapeutik mund të përdoret në rastet e mëposhtme:

 • Iktus.
 • Sëmundjet e arterieve periferike.
 • Sklerozë të shumëfishtë.
 • Diabeti
 • Osteoporoza.
 • Parkinson.
 • Sëmundjet neuromuskulare.
 • Sëmundjet që ndikojnë në qarkullimin e gjakut.
 • Pacientë të shtruar dhe në fazë shërimi.
 • Osteoartriti.
 • Sëmundjet kardiovaskulare.
 • Sëmundjet reumatizmale.

 

Për më tepër, ushtrimet terapeutike ndihmojnë në balancimin e trupit kur ka asimetri në lëvizje dhe forcë. Gjithashtu kontribuon në mënyrë të konsiderueshme në rikualifikimin e trupit për të korrigjuar modelet e lëvizjes, të cilat janë ndryshuar për shkak të keqfunksionimeve dhe problemeve shëndetësore.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Pyetjet e bëra më shpesh

Ushtrimi terapeutik është çdo formë e aktivitetit fizik të lirë ose të asistuar të individit, i cili përfshin lëvizjen e një ose më shumë pjesëve të trupit, me qëllim që të kontribuojë në trajtimin e mosfunksionimeve dhe problemeve shëndetësore. Ushtrimet terapeutike duhet të jenë të përsëritura dhe pjesë e një qasjeje më të madhe terapeutike. Përdoret si metodë plotësuese e trajtimit nga shumica dërrmuese e specialiteteve mjekësore.

Ushtrimi terapeutik si një mjet i ndërhyrjes terapeutike përfshin aplikimin e ngarkesave dhe forcave të graduara me kujdes në të gjithë sistemin muskuloskeletor, në struktura specifike ose inde individuale të trupit të njeriut në mënyrë të kontrolluar, progresive dhe të sigurt, me qëllim reduktimin e mosfunksionimit fizik dhe përmirësimin funksionaliteti kinetik.

Qëllimi përfundimtar i programit të ushtrimeve terapeutike është arritja e nivelit optimal të fitnesit pa simptoma dhimbjeje gjatë aktiviteteve fizike bazë dhe komplekse. Ushtrimet terapeutike përfshijnë një larmi të madhe aktivitetesh, teknikash dhe lëvizjesh. Lloji, teknika dhe kohëzgjatja e ushtrimit janë të ndryshme për çdo praktikues apo pacient dhe përbëjnë një program trajtimi të individualizuar, të përshtatur me vlerësimin subjektiv dhe objektiv të fizioterapistit.

Çdo shërbim fizioterapie është unik dhe ne e perceptojmë si të tillë. Qasja jonë fokusohet te njerëzit dhe bazohet në teknologjinë moderne. Këta 2 faktorë përcaktues janë baza e shërbimeve tona dhe vërtetojnë kulturën tonë profesionale. Lloji i teknikave të përdorura në çdo terapi varet nga problemet e pacientit. Ne kujdesemi për nevojat e veçanta të secilit klient dhe ofrojmë zgjidhje praktike. Me filozofinë tonë në qendër të klientit ne fitojmë besimin dhe preferencën e vazhdueshme të pacientëve tanë, në mënyrë që ata të na shohin si partnerin e tyre afatgjatë për çdo nevojë fizike dhe trupore. Kështu, shërbimet që na ofrohen ngrenë standartin në fushën e terapisë fizike.

Përvoja jonë shumëvjeçare e kombinuar me mënyrën se si i trajtojmë terapitë fizike na lejon të kryejmë çdo lloj fizioterapie. Ne zgjedhim dhe trajnojmë stafin tonë, i cili përbëhet vetëm nga njerëz të besimit tonë absolut. Në këtë mënyrë, FisioCenter përbëhet nga njerëz me vizion, me ide të reja dhe të freskëta, por edhe me njohuri të thella të fushës së fizioterapisë, duke pasur një përvojë të pashoqe. Jemi absolutisht të sigurt për cilësinë e shkëlqyer të shërbimeve tona.

Nëse keni nevojë për trajtim ushtrimesh terapeutike, atëherë FisioCenter është këtu për ju. Ne jemi këtu për të ofruar zgjidhje të synuara dhe të personalizuara me shërbime të integruara që mbulojnë gamën e plotë të nevojave tuaja fiziko-terapeutike. Ne kemi të gjitha njohuritë për të kryer çdo lloj ushtrimi terapeutik dhe respektojmë kohën, mundin dhe paratë e secilit prej klientëve tanë.

Shërbime dhe trajtime të tjera nga klinika jonë

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian