Riedukimi Postural- FisioCenter Tirana

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të posturës së gabuar. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të përmirësuar posturën(qëndrimin) tuaj dhe të merrni ndihmë profesionale.

FisioCenter është një klinikë fizioterapie me vendndodhje në Tiranë dhe drejtohet nga Dr. Andrea Settembrini i kualifikuar në fizioterapi dhe i specializuar në OSCE - Osteopathic Spine Center Education. Është i vetmi fizioterapist i certifikuar nga Universiteti i Studimeve në Romë “Tor Vergata” në Shkenca dhe Teknika të Aktiviteteve Motorike dhe që ushtron profesionin e tij në Shqipëri. Ai gjithashtu ka një licencë në sport që e bën atë një fizioterapist shumë të organizuar me njohuri të gjera në fushën që trajton.

Klinika jonë ofron fizioterapi për korrigjimin e posturës. Programi që zbaton klinika jonë synon eliminimin e simptomave të pacientit, si dhe lehtësimin e tij nga çdo dhimbje muskuloskeletore dhe njëkohësisht përmirësimin e funksionalitetit të tij.

Ne ndjekim një ekzaminim të detajuar për të diagnostikuar shkaqet e simptomave tuaja aktuale. Etika jonë kryesore është ofrimi i programeve të personalizuara të rehabilitimit me një qasje rreptësisht antropocentrike. 

Klinika jonë aplikon teknika intervenuese dhe terapi speciale të teknologjisë moderne për rehabilitimin e dëmtimeve dhe lëndimeve të grupeve të muskujve, tendinave dhe sëmundjeve degjenerative.

Ne kemi përshtatur të gjitha trajtimet tona për t'i shërbyer individualisht nevojave terapeutike të secilit prej pacientëve tanë. 

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është fizioterapia për trajtimin e posturës?

Ushtrimi terapeutik synon të aktivizojë kontrollin e trurit në çdo lëvizje dhe qëndrim të trupit. Pozicioni i secilës pjesë të trupit në raport me pjesën tjetër përcakton qëndrimin e trupit.

Sipas aktiviteteve që një person ndjek, qëndrimi ndryshon vazhdimisht. Kur i referohemi qëndrimit të saktë, nënkuptojmë që nyjet mbahen në një pozicion ku mbingarkesa që marrin është në minimum. Nga ana tjetër, një pozicion i gabuar mund të shkaktojë një ngarkesë të madhe dhe të rrisë mundësinë e një dëmtimi. Kjo mund të ndodhë jo vetëm në një zonë specifike, por edhe në të tjera dhe në një pozicion pak sipër ose pak poshtë saj.

Fizioterapia posturale është një lloj fizioterapie që përbëhet nga këshilla në lidhje me qëndrimin tuaj dhe ushtrime për t'ju ndihmuar të përmirësoni qëndrimin tuaj. Lloje të ndryshme teknikash dhe ushtrimesh fizike që do t'ju ndihmojnë të arrini qëndrimin e duhur për trupin tuaj.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Në përgjithësi, shkaqet që mund të çojnë në një çrregullim posture, të vetme ose të kombinuara, janë:

 • Qëndrim i keq i vazhdueshëm në punë, për shembull - qëndrimi jo i saktë përpara kompjuterit.
 • Qëndrimet e gabuara gjatë pushimit, për shembull - qëndrimet e gabuara gjatë gjumit.
 • Probleme psikologjike ose emocionale, si depresioni.
 • Shikim i dobët.
 • Obeziteti.
 • Këpucë të papërshtatshme - shqetësim në ecje.
 • Sistemi muskulor i dobët - shqetësim në ecje.
 • Ushqimi i keq.
 • Probleme me frymëmarrjen.
 • Dëmtime të muskujve, tendinave, ligamenteve ose kockave.
 • Skolioza, kifoza dhe lordoza.
 • Një lëndim.
 • Një sëmundje.
 • Gjenetika.

Si mund t'ju ndihmojë fizioterapia të shëroheni nga qëndrimi i jo i saktë?

Nëse dhimbja që ndjeni është akute, terapisti fizik do t'ju ndihmojë të identifikoni indin e dëmtuar (për shembull: kockat, muskujt, tendinat) dhe më pas të ndani dhe të personalizoni trajtimin që ju nevojitet, për të ndihmuar në shërimin e asaj zone.

Ka shumë lloje të ndryshme ushtrimesh fizioterapie që mund të përdoren për të përmirësuar qëndrimin tuaj të keq. Ka ushtrime si harkimi në një rul me shkumë, shtrirja e fleksorit të ijeve, shtrirja e parakrahut, shtrirja e qafës dhe shpatullës.

Fizioterapisti juaj do t'ju ofrojë udhëzimet e duhura, në mënyrë që të jeni në gjendje të ktheheni të sigurt në aktivitetet tuaja të zakonshme dhe stilin e jetës, pa dëmtuar më tej indet tashmë të prekura. Në fund të fundit, fizioterapistët janë specialistët e lëvizjes..

Simptomat e qëndrimit jo korrekt.

Simptomat që mund të shfaqen te çdo pacient me qëndrim jo korrekt mund të jenë të lehta deri në të padurueshme. Ato zgjasin nga disa ditë deri në disa muaj. Simptoma kryesore është dhimbja. Zhvillimi i dhimbjes është arsyeja kryesore që pacienti kërkon trajtim. Simptoma të tjera më të zakonshme janë: 

 • Supet e rrumbullakosura.
 • Fryrje barku.
 • Gjunjët e përthyer kur qëndroni ose ecni.
 • Koka e përkulur përpara ose prapa.
 • Dhimbje shpine.
 • Dhimbje trupi.
 • Lodhja e muskujve.
 • Dhimbje koke.
 • Diskinezia.
 • Dhimbje në zonën e shpinës.
 • Sindromi i qafës së mitrës.

Si mund t’ju ndihmojmë?

Programi i fizioterapisë që ne ofrojmë ka për qëllim funksionimin pa simptoma dhimbjeje. Ne e konsiderojmë trupin e pacientit si një tërësi të vetme me dimension psiko-fizik, ku forma e tij shpreh funksionalitetin e tij. 

Nëse keni nevojë për rehabilitim postural dhe një program rikuperimi të shpejtë nga çdo dëmtim postural, FisioCenter ofron zgjidhjet më të mira me programe të personalizuara për nevojat tuaja specifike.

I gjithë aplikimi i metodave natyrore, teknikave terapeutike, në kombinim me pajisjet moderne, të cilat ne i zgjedhim në trajtimet e ndryshme - varet nga lloji i dëmtimit dhe është tërësisht i individualizuar. 

Planifikimi i procesit dhe programi gjithëpërfshirës i trajtimit që klinika jonë ndjek, përfshin:

 • Vlerësimi – Diagnoza, nga mjekët fiziatër të klinikës sonë.
 • Program rehabilitimi - Fizioterapi, e cila i përshtatet gjendjes.
 • Numri i planifikuar i vizitave dhe takimeve, në varësi të nivelit të sëmundjes.
 • Rivlerësimi

Mund të na gjeni në via Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e shpinës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë ekspertë. Telefononi në 069 400 30 10 ose email fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian