Shërbim për Osteopati Tiranë

Shërbim Profesional për Osteopati ne Tiranë nga Dr. Andrea Settembrini, klinika FisioCenter Tiranë. 

Njerëzit e klinikës sonë janë forca jonë lëvizëse, pasi ata e vënë në jetë filozofinë dhe vizionin tonë çdo ditë. Drejtues i klinikës është doktor Andrea Settembrini i specializuar në Osteopati në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë si dhe i vetmi i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë. Doktor Andrea është gjithashtu i licencuar në fizioterapi sportive dhe i qaset të gjitha llojeve të trajtimeve në këtë fushë.

Në FisioCenter në Tiranë trajtojmë gjendjet patologjike që prekin sistemin muskuloskeletor, nervor, respirator, qarkullues dhe tretës, lëkurën, sindromat reumatizmale, dëmtimet sportive, gjendjet e dhimbshme, çrregullimet e zhvillimit etj. Ne gjithashtu ofrojmë programe parandalimi dhe mirëmbajtjeje. Ne gjithashtu ofrojmë trajtime Osteopatie në Tiranë me programe të personalizuara për nevojat tuaja specifike personale.

Ne kemi pajisje të teknologjisë moderne dhe aplikojmë teknika të mjekësisë alternative të provuara shkencërisht. Ne ndjekim vazhdimisht të gjitha zhvillimet e reja në fushën e Fizioterapisë, përmes seminareve, konferencave dhe publikimeve në revista shkencore ndërkombëtare. Ne punojmë me mjekë dhe profesionistë shëndetësorë të të gjitha specialiteteve.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë trajton Osteopatia?

Osteopatia mund të trajtojë shkaqet e problemeve muskulo-skeletore, për shembull në bel, shpinë dhe qafë, të cilat mund të shkaktojnë dhimbje koke, marramendje, mpirje në ekstremitete, etj. Gjithashtu mund të aplikohet në organet e brendshme dhe të trajtojë sëmundjet e sistemit tretës (kapsllëk, diarre etj.), ndërsa mund të ndihmojë edhe gratë shtatzëna apo mamitë që kanë dhimbje për shkak të ndryshimeve në trup, si dhe fëmijët apo foshnjat, që përballen me probleme me ushqyerjen me gji, gjumin, dhimbje barku. Për më tepër, Osteopatia mund të ofrojë zgjidhje për problemet që mund të shkaktohen nga stresi (për shembull, dhimbje në qafë, dhimbje nofullash dhe mpirje në gjymtyrë.

Është e rëndësishme të theksohet se Osteopatia mund të jetë plotësuese me trajtimet e tjera, ndërsa për aplikimin e saj korrekt pacienti mund të ketë nevojë të bëjë analiza të ndryshme, si rreze X apo edhe aksiale.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Pyetjet e bëra më shpesh

Osteopatia është një sistem i krijuar i vlerësimit klinik dhe terapisë manuale. Respekton marrëdhënien midis trupit, mendjes dhe shpirtit në shëndet dhe sëmundje. Në veçanti, ajo merret me marrëdhënien midis strukturës së trupit dhe funksionimit të tij, si dhe prirjen e tij të lindur për t'u vetëshëruar.

Osteopatia bazohet në tre parime themelore:

  • Trupi ka aftësinë e lindur për të riparuar veten.
  • Trupi është një njësi.
  • Struktura dhe funksioni i trupit janë të lidhura në dy mënyra.

Mund të themi se Osteopatia është filozofi, shkencë dhe art. 

  • Filozofi sepse përmban idenë e unitetit të strukturës dhe funksionit të trupit në shëndet dhe sëmundje.
  • Shkencë, sepse përfshin shkencat kimike, fizike dhe biologjike për ruajtjen e shëndetit, parandalimin, trajtimin dhe eliminimin e sëmundjeve.
  • Dhe së fundi, art sepse është aplikimi i filozofisë dhe shkencës në praktikën e Osteopatisë.

Osteopati, duke parë dhe palpuar kolonën kurrizore dhe sistemet aerobike përreth, mund të parashikojë, të ndalojë problemin dhe të lejojë që forcat e brendshme të trupit të nervozojnë më mirë organet tona, pasi këto organe ndikohen nga sistemet nervore simpatike, parasimpatike dhe cerebelare.

Në FisioCenter do të gjeni shërbim të shkëlqyer fizioterapie nga një staf i sjellshëm dhe miqësor me njohuri të larta dhe përvojë shumëvjeçare. Ne garantojmë se do të jeni të kënaqur me shërbimet tona dhe rezultatin përfundimtar të punës sonë. Ne kemi një mjedis të pajisur mirë që do të jetë në gjendje t'i përgjigjet çdo lloj aksidenti dhe sëmundjeje trupore që po përjetoni.

Dr. Andrea është një shkencëtar dhe fizioterapist i shkëlqyer që trajnon një staf miqësor dhe të dobishëm. Avantazhi juaj, kur trajtoheni në klinikën tonë të fizioterapisë, është individualizimi i trajtimit, duke respektuar veçoritë e çdo pacienti. Ne hetojmë tërësisht dhe me kujdes shkaqet e gjendjes tuaj. Ne ju informojmë për gjendjen tuaj dhe opsionet e trajtimit, shpjegojmë metodat që ndjekim dhe vendosim qëllimet. Ne ju mbikëqyrim gjatë gjithë seancës. Materialet që përdorim janë të cilësisë së lartë dhe i kushtojmë shumë kujdes higjienës, në mënyrë që trajtimi të jetë i sigurt. Ne ofrojmë këshilla dhe mbështetje pas përfundimit të trajtimit.

Në klinikën tonë në Tiranë ne trajtojmë raste fizioterapie. Ju mund të na vizitoni tani për të diskutuar dhe trajtuar problemet tuaja shëndetësore dhe trupore. Na kontaktoni tani në: +355 69 400 30 10.

Shërbime dhe trajtime të tjera nga klinika jonë

Terapi Tecar

Ushtrime terapeutike

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian