Kinesiotaping në Tiranë, Shqipëri

Shërbim profesional Kineziotaping nga Dr. Andrea Settembrini, i licencuar në Fizioterapi dhe i specializuar në OSBE. 

Metoda Kinesiotaping® është një teknikë terapeutike e cila lehtëson dhimbjen dhe lehtëson drenimin limfatik duke ngritur mikroskopikisht lëkurën. Ky efekt ngritës formon konvolucione në lëkurë duke rritur hapësirën intersticiale dhe duke lejuar uljen e inflamacionit në zonat e prekura.

Metoda Kinesio® Taping aplikon në mënyrë specifike shiritin Kinesio bazuar në vlerësimin dhe vlerësimin për të diktuar një aplikim specifik. Aplikacionet Kinesio® Tex Tape mund të aplikohen në qindra mënyra dhe kanë aftësinë të reduktojnë dhimbjen dhe inflamacionin, të nxisin shërimin pas operacionit, të optimizojnë performancën, të parandalojnë dëmtimet dhe të nxisin qarkullimin e mirë dhe mund të ndihmojnë procesin e shërimit natyral të trupit.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Si funksionon shiriti kinesiologjik?

Shiriti është krijuar me një përzierje pambuku dhe najloni. Është projektuar për të imituar elasticitetin e lëkurës, në mënyrë që të mund të përdorni gamën tuaj të plotë të lëvizjes. Ngjitësi i kategorisë mjekësore të shiritit është gjithashtu rezistent ndaj ujit dhe mjaftueshëm i fortë për të qëndruar për tre deri në pesë ditë, edhe kur stërviteni ose bëni dush.

Kur shiriti aplikohet në trupin tuaj, ai tërhiqet pak, duke e ngritur butësisht lëkurën tuaj. Kjo ndihmon në krijimin e një hapësire mikroskopike midis lëkurës suaj dhe indeve nën të.

Ndryshe nga shiriti i bardhë mjekësor ose atletik, shiriti i kinesiolotaping ju lejon të lëvizni normalisht. Në fakt, disa studime tregojnë se mund të përmirësojë lëvizjen dhe qëndrueshmërinë. Studimet mbi atletët kanë treguar se kur përdoret shiriti kinesiologjik në muskujt e lodhur, performanca përmirësohet.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Shërbime dhe trajtime të tjera nga klinika jonë

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian