Fizioterapi para-kirurgjikale në Shqipëri - FisioCenter Tiranë

Përgatituni përpara operacionit tuaj me anë të fizioterapisë para-kirurgjikale. FisioCenter Tirana ofron programet më profesionale në ndihmën tuaj. 

Në shumicën e rasteve, rehabilitimi fizioterapik rekomandohet para operacionit. Një program rehabilitimi parakirurgjik duhet të jetë një plan i personalizuar i krijuar nga një terapist fizik profesionist. Për këtë arsye, ju mund t'i besoni stafit të FisioCenter. Ekipi ynë është formuar dhe menaxhuar nga Dr. Andrea Settembrini i cili është mjek i specializuar në fushën e Osteopatisë. Dr.Andrea ka përfunduar studimet në Osteopathic Spine Center Education në Bolonjë dhe është gjithashtu i vetmi fizioterapist në Shqipëri që ka marrë një certifikim në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë. 

Ju mund të mbështeteni te stafi ynë profesional dhe i trajnuar mirë, i cili do të krijojë dhe zbatojë planin më të përshtatshëm të fizioterapisë rehabilituese para-kirurgjikale. Klinika jonë ju ndihmon të kapërceni çdo problem fizik që po përjetoni dhe në të njëjtën kohë ju ndihmon të përgatiteni për procedurën tuaj kirurgjikale. Ne i përshtatim planet e trajtimit me nevojat tuaja fizike dhe çojmë në rezultatin më befasues.

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë është rehabilitimi para-operacionit?

Një program fizioterapie rehabilitimi parakirurgjik mund t'ju ndihmojë të përmirësoni rezultatet e përgjithshme të operacionit tuaj. Kur vendosni të merrni pjesë në trajtimin e fizioterapisë një muaj para procedurës kirurgjikale, atëherë mund ta përshpejtoni ndjeshëm procesin e rikuperimit. 

Për më tepër, një program fizioterapie rehabilitimi parakirurgjik mund të sjellë shumë përfitime mendore. Të gjithë e dimë se operacioni është një proces i frikshëm dhe, në këtë rast, rehabilitimi parakirurgjik mund t'ju ndihmojë të qetësoni mendjen tuaj dhe të pranoni se do të përfundoni një procedurë të qetë dhe të suksesshme. 

Një plan rehabilitimi para-kirurgjikal me siguri do t'ju ofrojë përgatitjen fizike dhe mendore që ju nevojitet për procedurën tuaj kirurgjikale.

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Rehabilitimi para operacionit ndihmon në përgatitjen e çdo individi fizikisht dhe mendërisht për një procedurë kirurgjikale. Ky lloj rehabilitimi ka disa përfitime para operacionit. Disa nga këto përfitime përfshijnë:

 • Shërim më të shpejtë.
 • Më pak komplikime.
 • Më pak ankth.
 • Ju përgatit mendërisht për operacion.
 • Zvogëlon dhimbjen dhe inflamacionin.
 • Rivendos gamën e lëvizjes.
 • Përmirëson kontrollin e muskujve të zonës së prekur.
 • Normalizon modelet e lëvizjes para operacionit.
 • Përmirëson mirëqenien e përgjithshme dhe aftësinë fizike.
 • Fiton një kuptim të mirë të ushtrimeve që duhet të kryhen menjëherë pas operacionit.
 • Qëndrueshmëri e rritur.
 • Përmirësimi i rezultateve.
 • Ekziston mundësia e shmangies së operacionit me rehabilitimin e fizioterapisë.

Një plan rehabilitimi para operacionit mund të përmirësojë në mënyrë dramatike rezultatet pas operacionit dhe të zvogëlojë kohën e rikuperimit. Qëllimi është të përqendroheni dhe përmirësoni në forcimin e trupit tuaj përpara operacionit në mënyrë që të keni një proces më të lehtë dhe më të shpejtë shërimi. Në thelb, ky lloj rehabilitimi përgatit gjendjen tuaj fizike për procedurën kirurgjikale dhe ju përgatit për një proces kirurgjik me fat.

Fizioterapistët e FisioCenter ju ndihmojnë të përmirësoni një sërë lëvizjesh. Siç thamë më herët, kjo lloj terapie fizike mund të ndihmojë në përgatitjen e saj mendore, të inkurajojë një ndjenjë të përgjithshme rehatie dhe mirëqenieje përpara operacionit. Në përgjithësi, ky plan trajtimi ju ndihmon të përmirësoni shëndetin tuaj fizik dhe të promovoni mirëqenien tuaj të përgjithshme përpara procesit kirurgjik. 

 • Përgatituni mendërisht për procesin kirurgjik.
 • Zvogëlon dhimbjen dhe inflamacionin.
 • Rivendos gamën e lëvizjes.
 • Përmirëson kontrollin e muskujve të kyçit të dëmtuar.
 • Normalizon modelet e lëvizjes para operacionit.
 • Përmirësimi i mirëqenies së përgjithshme dhe aftësisë fizike.
 • Fiton një kuptim të mirë të ushtrimeve që kryhen menjëherë pas operacionit.

Ekzistojnë disa rregulla të thjeshta dhe bazë në një program rehabilitimi para-kirurgjikal:

 1. Filloni programin tuaj të fizioterapisë rehabilituese para-kirurgjikale të paktën 6 javë përpara procesit tuaj kirurgjik.
 2. Filloni ngadalë. Ju nuk duhet të përkeqësoni problemin tuaj ekzistues apo edhe të shkaktoni një problem të ri.
 3. Nëse jeni në gjendje të mirë fizike, atëherë mund të dëshironi të konsideroni rritjen e intensitetit, frekuencës ose kohëzgjatjes së programit tuaj të terapisë fizike - për sa kohë që nuk ndërhyn me problemin tuaj aktual.

Objektivi i FisioCenter Tirana është të sigurojë që çdo pacient të përfitojë nga fizioterapia rehabilituese para-kirurgjikale. Kur të keni konsultën tuaj fillestare me stafin tonë, atëherë një nga fizioterapistët tanë do t'ju ofrojë idetë e planeve më të përshtatshme të trajtimit për nevojat tuaja personale. Nëse jeni një person i fortë, fleksibël dhe i shëndetshëm, atëherë do të jeni në gjendje të rifitoni funksionin normal dhe gjendjen fizike më shpejt pas operacionit. Për më tepër, rehabilitimi parakirurgjikal ju përgatit ju dhe trupin tuaj për planin e trajtimit që do t'ju duhet t'i nënshtroheni pas procesit kirurgjik. Kjo ndodh duke u mësuar me rutinën tuaj me fizioterapi rehabilituese. 

Nëse keni një operacion të ardhshëm, atëherë duhet të kontaktoni FisioCenter Tirana, sot! Klinika jonë ofron konsultime me fizioterapistë të licencuar dhe të specializuar për të gjetur trajtimin më të mirë të fizioterapisë për ju. 

Bëjini vetes një nder dhe lini një takim tani me FisioCenter Tirana, në numrin: +355 69 400 30 10. Tani mund të përfitoni nga një procedurë më e lehtë dhe një periudhë rikuperimi falë planeve të rehabilitimit para-kirurgjikal të klinikës sonë. 

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian