Fizioterapia për dhimbje kronike - në FisioCenter Tirana

Mësoni rreth simptomave, shkaqeve dhe trajtimeve të dhimbjes kronike. FisioCenter Tirana ofron informacionin më të mirë për t'ju bërë të kuptoni arsyen e dhimbjes kronike trupore dhe të merrni ndihmë profesionale.

Ne jemi një klinikë fizioterapie lider në Shqipëri. Ne diagnostikojmë, trajtojmë dhe mund të menaxhojmë të gjitha kushtet që janë shkaku i problemeve tuaja të dhimbjes kronike. Ne mund të trajtojmë çdo lloj dhimbjeje kronike dhe të diagnostikojmë çdo shenjë dhimbjeje që mund të keni vërejtur.

Në klinikën tonë do t'ju ofrohen shërbime fizioterapie me cilësi të lartë. Ne gjithmonë fokusohemi në programet individuale të trajtimit të dhimbjes kronike dhe identifikimin e nevojshëm - ne ofrojmë ilaç kundër dhimbjes për shërimin tuaj total dhe trajtimin e lehtësimit.

Qëllimi është përmirësimi i funksionalitetit dhe cilësisë së jetës me trajtime natyrale. Ne mund t'ju garantojmë se do t'ju jepet cilësia më e mirë e terapisë fizike ndaj dhimbjeve kronike dhe ky është rezultat i përvojës shumëvjeçare që ka shefi i klinikës sonë, Dr. Andrea Settembrini. Është i vetmi i certifikuar në Shqipëri për Osteopatinë dhe është i certifikuar në Shkenca dhe Teknika të Veprimtarive Motorike në Universitetin e Studimeve “Tor Vergata” në Romë. 

Trajtimet tona

Keni të njëjtin problem? Leximi i artikujve tanë për trajtimet e fizioterapisë në Tiranë mund t'ju ndihmojë të gjeni problemin tuaj ose një zgjidhje. Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për më shumë ndihmë. 

Çfarë nënkuptohet me dhimbje kronike?

Dhimbja kronike përkufizohet si e vazhdueshme sepse zgjat më shumë se koha e zakonshme e dhimbjes normale. Dhimbja kronike mund të zgjasë më shumë se 3 muaj, por në të njëjtën kohë jep kohë të mjaftueshme për të shëruar një plagë ose për të shpëtuar nga një sëmundje akute.

Kur flasim për dhimbje kronike, i referohemi dhimbjeve që mund të zgjasin për shumë muaj. Në këtë rast, kjo gjendje rëndon shpirtin dhe kufizon rëndë cilësinë e jetës së të prekurve. Stimujt që truri i njeriut merr për shkak të dhimbjes interpretohen në mënyra të ndryshme, në varësi të përvojave personale të secilit.

Ka lloje të ndryshme që mund të klasifikohen për dhimbjen kronike, sipas mekanizmit të përfshirë (dhimbja nga stimulimi i receptorëve të dhimbjes ose dhimbje neuropatike), kohëzgjatja e saj (akute ose kronike) dhe pjesës së trupit të prekur prej saj.

Ka disa neurone që luajnë rol kyç në procesin e dhimbjes kronike. 

Rastet tona klinike

Kontaktoni specialistin tonë dhe rezervoni sot

Andrea Settembrini

Dr. Andrea Settembrini, licensuar në Fizioterapi, i specializuar në OSCE (Osteopatic spine center education ) për Osteopati ( 5 vite) në Bolognia dhe i çertifikuar në Shkencat e lëvizjes në Romë.

Informacion dhe pyetje të rëndësishme

Dhimbjet kronike renditen në 5 kategori bazuar në shkakun e dyshuar:

 • Miofascial - muskujt dhe indi lidhor.
 • Musculoskeletal – Mekanike.
 • Neuropatike - Nervore.
 • Fibromialgji - Dhimbje e përhapur.
 • Dhimbje koke kronike.
 • Lëndim traumatik.
 • Duke fjetur në një dyshek të pastër.
 • Vite qëndrimi keq.
 • Një gjendje e lindur.
 • Mbipeshë.
 • Ngritja e gabuar.
 • Sëmundje.
 • Kirurgjia.
 • Kanceri.
 • Tendosja e muskujve.

Mënyrat për të menaxhuar dhimbjet kronike në fizioterapi.

Terapia fizike rekomandohet gjithmonë për të menaxhuar çdo dhimbje kronike. Terapia fizike për menaxhimin e dhimbjes kronike mund t'ju ndihmojë të zvogëloni dhe lehtësoni dhimbjen aktuale që keni. 

Fizioterapia për dhimbje të vazhdueshme mund të përfshijë manipulime, ushtrime shtrëngimi dhe shtrirjeje, si dhe ushtrime për të lehtësuar dhimbjen. Trajtimi i dhimbjes kronike është shkakësor në varësi të sëmundjes që ka shkaktuar dhimbjen. 

Një fizioterapist do t'ju këshillojë të bëni ushtrimet dhe aktivitetin e duhur fizik. Pas fillimit të seancave të fizioterapisë, do të filloni të ndjeni përfitimet që ju sjell. 

Gjithashtu, ka disa ushtrime të tjera që mund të jenë një vendim i mirë për të pasur një mënyrë jetese më aktive dhe më të shëndetshme. Këto opsione përfshijnë:

 • Ecje
 • Not
 • Kërcim.
 • Yoga.
 • Pilates
 • Çiklizëm.
 • Zumba.

Aktiviteti fizik mund t'ju ndihmojë të menaxhoni çdo dhimbje kronike që keni, dhe gjithashtu mund t'ju mbajë aktiv në baza ditore dhe t'ju ndihmojë të ndiheni më shumë në kontroll të jetës tuaj.

Llojet e trajtimit për t'ju ndihmuar të menaxhoni lehtësimin e dhimbjeve kronike. 

Llojet e trajtimit kronik të lehtësimit të dhimbjes në fizioterapi mund të përbëhen nga:

Programet e ushtrimeve terapeutike.

Këto programe ndihmojnë në përmirësimin e lëvizshmërisë. Teknika të veçanta fizioterapie aplikohen në klinikën e fizioterapisë. 

Mobilizimi i përbashkët.

Përdoret për të reduktuar dhimbjen dhe ngurtësimin.

Mjetet e teknologjisë.

Teknologji të tilla si elektroterapia, lazerët, fushat magnetike dhe më shumë - për të trajtuar inflamacionin dhe dhimbjen dhe për të përshpejtuar procesin e shërimit të indeve.

Mjekimi S.C.E.N.A.R.

Kjo metodë përdoret për të trajtuar dhimbjen dhe për të shëruar indet.

Akupunkturë.

Përdoret për trajtimin e dhimbjeve kronike dhe rregullimin e homeostazës së trupit.

Teknikat e masazhit.

Për relaksim dhe ulje të tensionit të muskujve, drenazh limfatik dhe përmirësim të lëvizjes së kyçeve.

Këshilla ergonomike.

Për të reduktuar barrën duke adoptuar qëndrimin dhe mënyrat e duhura për të reduktuar rëniet.

Ushtrime forcimi dhe fleksibiliteti.

Ky ushtrim do t'ju ndihmojë të lëvizni në mënyrë më efikase dhe me më pak shqetësim. 

Përfitimet e terapisë fizike në trajtimin e dhimbjeve kronike.

Fizioterapia gjithashtu mund të ndihmojë:

 • Shërim më i shpejtë nga sëmundjet ose lëndimet.
 • Në lehtësimin e dhimbjeve muskuloskeletore dhe rivendosjen e lëvizjes - pas një frakture ose dëmtimi sportiv.
 • Përmirëson ekuilibrin dhe forcën e muskujve - zvogëlon rëniet tek të moshuarit, thithjen e goditjeve.
 • Në lëvizje me më pak humbje të forcës, dhe për rrjedhojë të reduktojë gulçimin- astma, COPD.
 • Në trajtimin e kufizimeve fizike të shkaktuara nga artriti, goditjet në tru dhe sëmundje të tjera neurologjike.
 • Në drejtimin e zgjedhjeve të shëndetshme dhe korrigjimin e mosfunksionimeve për shkak të qëndrimit të dobët dhe në përgjithësi efekteve të një stili jetese të ulur - sindromi i qafës së mitrës, dhimbje shpine, periartriti i shpatullave.
 • Në parandalimin e dëmtimeve, në uljen e komplikimeve të sëmundjeve të ndryshme kronike dhe në përmirësimin e përgjithshëm të cilësisë së jetës së individëve.

Si mund tꞌju ndihmojë një fizioterapist i FisioCenter?

Fizioterapisti me të cilin vendosni të bashkëpunoni duhet të gjejë zgjidhje që me siguri do të përmirësojnë cilësinë e stilit tuaj të jetesës dhe do ta mbajnë trupin tuaj në lëvizje pa asnjë dhimbje. Ju duhet të gjeni mënyra për të menaxhuar sëmundjen tuaj kronike, së bashku me terapistin tuaj fizik, në mënyrë që të reduktoni dhimbjen kronike që keni.

Klinika jonë do të punojë për ju dhe do të bëjë një program fizioterapie të dhimbjeve kronike për nevojat tuaja individuale. Në këtë mënyrë, do t'ju sigurohet një gamë maksimale lëvizjesh dhe aktiviteti. 

Qëllimi i stafit mjekues të klinikës sonë që trajton dhimbjet kronike është adresimi i dhimbjeve akute, në mënyrë që nga njëra anë të mos kthehet në dhimbje kronike e megjithatë kronike të trajtohet menjëherë, për të mos sjellë pacientin në depresion, social tërheqja ose përkeqësimi i cilësisë së jetës.

Qasja terapeutike e klinikës sonë të fizioterapisë është multifaktoriale dhe përfshin barna, teknika ndërhyrjeje, mbështetje psikologjike, fizioterapi dhe terapi alternative.

Mund të na gjeni në via Brigada VIII, 1001, Tiranë, Shqipëri. Nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme, këshilla ose ndonjë trajtim për dhimbjen e shpinës ose gjendje të tjera, ju lutemi lini një takim me një nga fizioterapistët tanë ekspertë. Telefononi në 069 400 30 10 ose email fisiocentertirana1@gmail.com.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në shërimin tuaj!

Shërbime të tjera për të cilat mund të jeni të interesuar:

Terapi Tecar

Osteopati

Terapia Manuale

Jeni të interesuar për trajtimet që ne ofrojmë?

Merrni një përgjigje profesionale

Ju lutemi dërgoni informacionin tuaj dhe ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Email

info@fisiocenter.al

Adresa

Ish Blloku Tirane

Plotësoni formularin për të na kontaktuar

sqAlbanian